SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

SIOLOON AUTO CHIT CHAT 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
22062014
Salam sejahtera kpada suma warga Sioloon forum,

Sy mo tnya bh, ada sesiapa yg tau d mna bengkel kereta yg ada dibuka pada ari ahad d area kk? ni lani ssh btul cuti ari ahad sja.. mo servis kereta bh ni.  

Trima kasih warga Sioloon forum.

by cavern - Comments: 1 - Views: 383
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18102013
wira saya sudah buat hal...mula2 kene time raya, bila nak jalan lepas traffic ligt macam snggut2. biar kan je...lame2 kadang2 dh susah nak hidup enjin pulak.. cek kat bengkel senang je pulak hidup. lepas tu tukar fuel filter, hos air dan plug...tapi penyakit tetap sama. Terbaru ni di kedai cek pakai komputer, detect throttle body, tapi mekanik tu kata tak mungkin sebab throttle body saya dah modify by pass. mekanik pon tak tau ape masalah...semalam kete saya langsung dah tak hidup sampai bateri nak kong dikerjakannya..
tolong saya!!!!!

by mohdhafiz - Comments: 1 - Views: 256
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21092008
sila terangkan semua kelebihan yang anda semua rasa selama menggunakan Dmax jgn segan2 tidak kira 3.0l ka atau yg 2.5l heheheh...... semualah tentang kereta ni.....sebab saya tengah tunggu Dmax saya approve loan hehehe... baru semalam hantar Documen...

by jambory2001 - Comments: 54 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16092013
hello rakan2 sioloon, sy mahu tanya skit,

sy guna kereta kancil,lpas drive jauh dari tambunan ke kk, kedengaran bunyi kuk-kuk dekat pada rim kereta. sy tdk brapa pasti sama ada bunyi itu adalah dari depan atau belakang.

sy telah double check dan tiada sbarang objek keras yg tsangkut pada rim. lpas sy rehatkan kereta dan drive slowly , tidak lagi kedengaran bunyi kuk-kuk.

sy mahu bertnya senior dan otai skalian apakah yg tlah terjadi dan berlaku pada kereta sy ini?


by cavern - Comments: 3 - Views: 371
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28062011
nak tanya semua bro kat sini...
sya cadang nak beli tayar baru 205/45/R16... mana kedai yg offer harga murah di KK? TQ..

by emanx - Comments: 8 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
31052013
Setelah tersebar berita kemunculan makluk asing yang mengejar sebuah kereta, akhirnya terbaru muncul sebuah lagi video menarik!!

Korang mesti suka tengok video ni..

Enjoy!! Very Happy




by joyjoy - Comments: 19 - Views: 804
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25012010
sapa2 yg da test driver nissan navara 6 speed..
bg komen lu?? dr segi engine..chassic n suspension...

by bDkjHt87 - Comments: 14 - Views: 3635
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23092008
saya pernah driving berseorangan di tengah malam ke telupid.. kira2 jam 11.30 mlm saya sampai di jalan kalau anda semua tau jambatan semen yang panjang berhampiran dengan 'nunuk ragang' sampai di kawasan tersebut.. saya lihat ada sebuah kereta di hadapan saya dan perasaan takut saya mula hilang.. saya terus follow tu kereta.. lebih kurang 25 minit tengah naik tu satu bukit.. tiba2 tu kereta brek mati apalagi sa pun terus brek mati sampai terpejam mata tekan brek.. lepas ja sa buka mata punya terkejut saya tu kereta depan saya tiada sudah.. huh... apalagi saya terus berhenti lebih kurang 30 minit...

by jambory2001 - Comments: 16 - Views: 4788
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18052013
Have you see the mysterious drones appear in Germany recently?

This will take you to a new discovery by Petronas and AMG...

Watch the full amazing video:

Very Happy

by joyjoy - Comments: 14 - Views: 367
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15052013
bro2 sekalian . sy mw tnya baini . mna yg bagus . l2s ka l5 ? oh . manual ka auto kalau long disten sma drag . sebap kira mau upgred suda ni . sma kedai2 yg ada di kk jual halfcut murah2 sikit . sma , bnyak lg ka mw tukar tu masa pasang hlfcut ? boleh pasang yg sedia ada pada kancil std ? sekian . terima kasih .

by kukuak88 - Comments: 2 - Views: 403
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23042012
HULU BERNAM – Pengguna dinasihatkan berwaspada ketika menghantar kenderaan ke bengkel.

Ketua Pegawai Penguatkuasa Daerah, Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Kuala Kubu Bharu, Mispari Jaafar berkata, terdapat beberapa kes melibatkan pengguna yang menjadi mangsa pengusaha bengkel tidak bertanggungjawab yang cuba mengaut keuntungan dengan menipu pelanggan.

“Terdapat pengusaha bengkel yang licik menipu pelanggannya dan keadaan ini semakin serius kerana sudah ramai yang menjadi mangsa.

“Mereka menipu dengan mengisytiharkan komponen pada ...

by rina01 - Comments: 3 - Views: 762
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19022013
saya bercadang nak guna enjin L6 twincam turbo 3 piston..nak mintak tolong otai2 bg tau aper yg perlu di buat (selain tukar oil seal & timing belt)sebelum memasukkan enjin tersebut ke dalam kancil 850 saya nnt..tq.

by cencaru - Comments: 0 - Views: 360
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11022013
Kpd sesiapa yg tahu pasal gearbox viva ni, gearbox auto apa yg ngam dgn viva 1.0 selain gearbox viva stock? Gb myvi ngam kah tu

by bj9881 - Comments: 0 - Views: 339
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30122012

masalah aircond kreng sjuk
tumpang tanya myvi saya de masalah kurng sjuk.. coindenser bru tkr, valve bru tkr, cooling coil baru servis dan filter pun still baru tukar. bila datang sejuk, sejuk sgt, selalu bila berhenti sejuk bila jalan kadang2 je kurang sejuk. de sesiapa boleh setelkan masalah ni x??

by fayyadh.hariz.71 - Comments: 2 - Views: 824
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14102008
sa dengar2 jalan raya di bukit kimanis ke keningau cukup curam.. tapi sa belum pernah lalu... so betul ke? siapa pernah mendaki tu bukit guna kereta kamu heheheh... adakah mencabar?... atau bagaimana?...

by jambory2001 - Comments: 326 - Views: 10040
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
20102012
Salam to all sioloonerz..
Aku nak tanya skit nih...air compressor macam mana yg sesuai di gunakan untuk kerja mengecat kereta? 2hp air compressor? 3hp atau lg up?tunjuk ajar skit.

Tq.

#NEWBIES#

by Abang Long Ary - Comments: 1 - Views: 485
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08102012
Salam..Aku ni newbies jak..baru lg bab2 modified kereta ni...aku nak tanya skit lar...macam mana mo MOD Campro ah?? Mau bg pick up sedap,top pun sedap.

#newbies#

by Abang Long Ary - Comments: 4 - Views: 589
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10052012
Salam bro sume.....


Sy pakai kete ford lynx Rs 2.0 auto, masalah pada kete ni kat gearbox. Jika sy drive gear 1,2,3,4 boleh masuk tp sy kena bawak atas rm120 apabila nk masuk gear yang 4. jika sy bwk bawah dari tu gear akan tukar sendiri pada aras 3 dan sy kena benti dahulu untuk reset gear berkenaan baru bleh masuk gear 4 balik. Sy mintak nasihat pada sesapa bro yg pakai tentang transmisi gear ni. TKasih


by mizan08 - Comments: 2 - Views: 1042
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13092012
Hye bro skalian, sila berkongsi sy..
STY or kedai ekzos d btu 3 Bandaraya Kuching tu ada buat piping utk MYVI SE 1.5 x?? Den lepas pasang Piping mana Nak tune enjin?? perlu tune ke?? Sila beri tunjuk ajar k bro2 suma Smile Smile

by Jefferson Ajak - Comments: 0 - Views: 323
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07052012
salam...
sy ada masalah dgn kereta kacil sy...enjin L200...kereta sy x habis2 dgn berasap je...mula2 tukar turbo dia sbb turbo asal kipas dah goyang..berasap juga...pastu gi wat valveseal..still berasap...pastu tukar piston ring...still berasap....dan yang terbaru saya tukar head sbb dah crack...x berasap tapi bila kereta berhenti lama dgn enjin hidup, kalau sy main minyak mesti keluar asap putih berkepul2 tp x lama la asap tu keluar...dah main minyak byk kali asap makin kurang...tiap kali jadi macam tu x kira waktu...asalkan kereta hidup je dan biarkan lama x bergerak klu tekan minyak mesti...

by kamarule - Comments: 30 - Views: 10000
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 24/10/2017, 8:45 am