SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

COMPUTER ZONE 

Announcement & Sticky
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23012010

Mempunyai masalah komputer boleh minta tilik2 di sini secara percuma
kepada semua warga sioloon yang mempunyai masalah komputer peribadi atau pun perkongsian , anda boleh mengajukan soalan anda di sini. Perkhidmatan sekadar menilik masalah komputer anda adalah percuma, sila ajukan soalan anda di sini.Tapi... Jika anda ingin kami ke tempat anda untuk menyelesaikan masalah anda bayaran akan dikenakan dalam kadar boleh runding.


Perkhidmatan terus ke kediaman anda (tidak perlu hantar kedai)

reinstall windows only = RM40
backup...

by aLFFiaN - Comments: 69 - Views: 4017

Topics

Topics
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
05042013

Hardware/pc
Overclocking?ade sape2 yg pandai?nak mintak pendapat..tq3

by hiruma87 - Comments: 1 - Views: 606
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
17022013

drive recovery dan HP Tools disable..
Kepada pakar2 it dan komputer...siapa tahu kenapa jadi macam ni?? Virus ka ni?? tiba-tiba saja disable...


by zamrygaya - Comments: 5 - Views: 552
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
17082010
walawe.. sekarang ni flash drive jenama KINGSTON pun ada clone, jadi berhati-hati bila membali.

akibat bila guna kingston clone ni data yang kita simpan akan bermasalah (corrupt data), langsung tak boleh read data tu,

setakat ni benda ni ada jual dekat ground floor wisma merdeka nama kedai aku tak ingat pasal bukan aku yang beli benda ni, tapi kedai tu bukan kedai PC la, semacam kedai jual cd or dvd, pekedai tu display benda ni dalam rak kaca dekat pintu masuk, dan harga dia dalam RM49.90,

ciri-ciri kingston clone ni.
sama seperti model ni


by Leader - Comments: 9 - Views: 1877
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15022008
Terdapat beberapa tips yang ditemui secara online, dan kami berfikir untuk berkongsi kepada semua pembaca sebagai panduan dan tips untuk mereka.

Setelah semakin lama anda memiliki komputer, anda akan merasakan semakin lama semakin lambat pula komputer tersebut. Kebanyakan orang tidak akan mengganti komputernya sehingga komputer tersebut lambat dan mereka merasakan mereka perlu yang baru, yang lebih pantas.

Ada pula merasa hanya kerana komputer tersebut sudah tua. Sebenarnya komputer tua ataupun baru tetap dapat berjalan dengan cepat - secepat ketika anda pertama kali membawanya...

by MiRA_TaSHa - Comments: 9 - Views: 1557
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12052009
Tahukah anda bahawa komputer yang anda gunakan pada hari ini telah
berkembang teknologinya sejak 6 dekad yang lepas, bahkan pada ianya
dicipta, anda mungkin belum dilahirkan lagi. Sejarah perkembangan
komputer telah lama bermula iailu sejak tahun 1940 dan dapat
dibahagikan kepada 4 generasi dari menggunakan elektronik sepenuhnya
sehinggalah kepada penggunaan mikro komputer.


Mari kita lihat perkembangan generasi komputer yang telah dihuraikan oleh pengkaji-pengkaji bidang ini.



1) GENERASI...

by ~zeRo - Comments: 6 - Views: 8256
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29052008
saper2 ada komputer atau notebook yg telah modified blh post kat sini.. tak kisahlah.. note book warna pink ker, hello kitty ker.. kira macam ada bodykit lah hehehe.. macam keta jugak.. ada lampu neon ker.. aper2lah..

ni gambar PC saya.. operate sendiri..



pastu beli lampu neon sikit..


by shahrul_sky - Comments: 36 - Views: 5228
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13052009
Format hard disk dan install Windows XP ke dalam komputer biasanya dilakukan kerana dua sebab, iaitu:

  • Anda baru sahaja membeli komputer atau hard disk baru, jadi anda perlu memasukkan OS ke dalamnya.
  • Windows anda rosak, hang, atau dijangkiti virus. Dan install kembali Windows XP merupakan jalan terakhir yang terpaksa anda buat suapaya komputer anda kembali berfungsi seperti biasa.

Artikel pada kali ini akan mengajar anda cara-cara untuk...

by ~zeRo - Comments: 5 - Views: 10009
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19072008
lambat start-up


Apakah Anda merasakan Windows Anda mulai lambat? Banyak factor yang dapat menyebabkan Windows berjalan “tertatih-tatih”, di antaranya penuhnya program start up. Banyaknya program yang berjalan saat start up, dapat membuat Windows berjalan lambat. Tips dan Trik Komputer akan memberikan tipsnya di bawah ini.

Untuk mengatur pengaturan program start up, langkah-langkahnya sebagai berikut.

Klik Start > Run > kemudian ketik MsConfig kemudian klik...

by aLFFiaN - Comments: 11 - Views: 2143
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16062010

Information
Accessibility Controls
access.cpl

Accessibility Wizard
accwiz

Add Hardware Wizard
hdwwiz.cpl

Add/Remove Programs
appwiz.cpl

Administrative Tools
control admintools

Adobe Acrobat (if installed)
acrobat

Adobe Designer...

by Petagas - Comments: 2 - Views: 1122
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12062008
Menjaga komputer riba


Apakah langkah yang boleh anda ambil untuk memelihara komputer riba anda daripada hilang dan kecurian?




SEBAGAI pemilik komputer riba, kebimbangan yang paling utama tentunya kehilangan peralatan berharga itu. Apatah lagi jika di dalam komputer riba itu tersimpan pelbagai data penting.
Kecurian komputer riba di tempat letak kereta dan bilik persidangan sering menarik perhatian...

by rynjeff - Comments: 4 - Views: 2739
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
24042008
klau sesaper yg lupa key windows korang xyah risau utk mencari key nie....korang leh cari pd cd tue....

cara2 nye mcm nie....



by pakalolo9 - Comments: 40 - Views: 2553
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23092007
• F1: Help
• CTRL+ESC: Open Start menu
• ALT+TAB: Switch between open programs
• ALT+F4: Quit program
• SHIFT+DELETE: Delete item permanently

Windows Program Key Combinations
• CTRL+C: Copy
• CTRL+X: Cut
• CTRL+V: Paste
• CTRL+Z: Undo
• CTRL+B: Bold
• CTRL+U: Underline
• CTRL+I: Italic

Mouse Click/Keyboard Modifier Combinations for Shell Objects
• SHIFT+right click: Displays a shortcut menu containing alternative commands
• SHIFT+double click: Runs the alternate default command (the second item on the menu)

by Taufik - Comments: 2 - Views: 1699
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06022012

Enjin Carian Terbaru yang bakal memberi saingan kepada enjin carian sedia ada seperti yahoo dan google
9 April 2012 adalah pelancaran secara rasmi. Sementara pra pelancaran telah berlangsung pada 2 jan lepas. wazzub merupakan new search engine (enjin carian terbaru) bakal memberi saingan FACEBOOK dan GOOGLE yang mana lebih banyak aplikasinya.. Pendaftaran perserta secara percuma bagi tujuan mempromosikan kewujudan wazzub sehingga sehari sebelum pelancaran rasmi. Sebagai ahli yang berdaftar anda berpeluang mendapatkan pulangan dalam bentuk USD dengan hanya menjadikannya sebagai HOMEPAGE anda.

Fenomena ini berlaku semasa awal pelancaran facebook, bezanya peluang hanya diberikan kepada syarikat2...

by yoku - Comments: 0 - Views: 690
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06092011
HATI2 GUNA CYBER CAFE !!

Hal yg sangat penting terutama pada orang yang suka on9 di Cyber Cafe...
Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak..
Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

by Mazlan85 - Comments: 2 - Views: 731
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
03112008
Secara umum Firefox sendiri sudah memiliki kuasa yang melampaui IE, tetapi dengan sedikit sentuhan dan penetapan yang tepat anda bosa membuatnya 2x lebih cepat lagi hanya dalam waktu 5 minit saja. Ikutilah trik-trik di bawah ini.

1. Aktifkan Pipelining

Biasanya browser bekerja dengan mengirimkan permintaan kepada server dan menunggu respon sebelum melanjutkan proses. Pipelining adalah sebuah teknik lebih agresif yang memungkinkan browser untuk mengirimkan beberapa permintaan sekaligus sebelum menerima respon apapun untuk mengurangi waktu yang diperlukan untuk...

by MiRA_TaSHa - Comments: 24 - Views: 3895
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19042010
ada siapa tahu asus u80v ni graphic card dia mxm slot atau soldered?

by Nieto - Comments: 5 - Views: 1175
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06092009
kepada pakar IT semua. ni aku mahu tanya.. adakah cara untuk ceroboh wireless key jiran kita.. kalau ada share2 lah di sini..

by aLFFiaN - Comments: 66 - Views: 10315
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25042011

Hotfile, Fileserve, Megaupload, Rapidshare, Filesonic, Turbobit, Depositfile Account
Salah 1 lagi cara yg aku jumpa untuk download guna premium user accnt gun

--- click sini ---

tp sepa2 lg bro2 dn sis2 yg ada cra lain kita kongsi2 la sini ar...
aku tau jmpa ada bnyk lg cra mo dwnload2 ne..cma x smua yg mo share...heheh Cool
pa2 pn just mo shre ngn smua.....

good luck n slmt mncuba...

by Petagas - Comments: 4 - Views: 930
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01112008
ok bro2 semua..kalu ada masalah pc@laptop kestau jak..manatau saya ble nolong selesaikan masalah kamurang..mau cari part pc@laptop kestau jak..yg murah yg bundel punya part pun ada...yg jenama ok pun ada..aku nda juallah tapi cuma kestau jak di mana patut mau cari tu benda2 sekiranya kamu kekurangan,networkkah pa jaklah,

kol jak ni no hp kalu ada masalah 0198002703 (leo)
...

by thunder_riez - Comments: 62 - Views: 4668
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts [ Popular ] New posts [ Popular ]
  • No new posts [ Popular ] No new posts [ Popular ]
  • New posts [ Locked ] New posts [ Locked ]
  • No new posts [ Locked ] No new posts [ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 21/10/2017, 10:34 pm