SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

COMPUTER ZONE 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25072008
da spa2 yg ada software windows vista ka?sy pnya nie wndows vista jga tp yg basic pnya..klu ble mau lg yg lbh mntap nie..hihi..

by under18crew - Comments: 7 - Views: 624
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13042008
ade sesape kat dah pegi ker...
nak tahu gak keadaan kat sane
dgr kate murah2 jualan nye..

by arep - Comments: 7 - Views: 545
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
06032008
aku nye pc dah kong.habis data2 aku dalam tu.termasuk heroes season 2 yang baru je siap aku donlod.asal aku hidupkan,sampai kat tahap tunjuk indikator xp tu trus padam dan berulang berkali-kali.kawan aku kata virus.aku pulak takut hard disk sot. Mad

pada pengalaman korang,apa sebenarnya penyakit ni?

kalo virus apasal avast aku tak dapat deteck?jenis apatu?dan bolehkah kita kesan dalam keadaan komputer kita ok?

bolehkah kita backupkan data dalam tu dalam keadaan pc dah kong.

...

by scorpions - Comments: 11 - Views: 553
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
14032008
aku ade masalah ngan laptop aku nie
bile aku plug in jer usb modem aku
dier kuar please install usb mmc storage
korang tau tak ape masalah dier
aku sekarang pakai window vista
lagi satu dier kuar yg nie

Description:
Windows detected a new device attached to your computer, but could not find the driver software it needs to make the device usable. Each device manufacturer typically includes driver software of a CD that comes with the device, or as a download from its website. The hardware ID of your device is USB\VID_1614&PID_0800&REV_0000.
Problem...

by arep - Comments: 9 - Views: 570
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052007
How to speed up firefox...
Here's something for broadband people that will really speed Firefox up:

1.Type "about:config" into the address bar and hit return. Scroll down and look for the following entries:
network.http.pipelining network.http.proxy.pipelining network.http.pipelining.maxrequests
Normally the browser will make one request to a web page at a time. When you enable pipelining it will make several at once, which really speeds up page loading.

2. Alter the entries as follows:
Set "network.http.pipelining" to "true"

by aLFFiaN - Comments: 7 - Views: 824
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
27062008
Siapa tau apa apa driver duplicator .. yang boleh duplicate driver pergi pc lain ... guna thumb disk..???

semua driver contoh vga/ human interface.. etc etc etc... la .. yang penting boleh duplicate...

Thanks

by mykazza - Comments: 2 - Views: 521
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12062008
sa sedang cari graphic card 2nd hand ATI RADEON yg buli2 laa...

by cruxx - Comments: 3 - Views: 582
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052008
Cabel Network

Kelebihan

1. Mudah kalo mau wat proses penyambungan wayar.
2. Lokasi untuk meletakkan hardware senang, x kisah letak kat mana sekalipun.
3. x de kos tambahan diperlukan utk membuat pendawaian.
4. proses nak wat pendawaian jimatkan masa. Dpt buat ngan cepat.
5. senang nak alih kedudukan pendawaian, tanpe merosakkan dinding rumah korang.
6. last skali, kalo kmurang pakai kabel nie, x de siapa nak curi coz harga die lebih murah drpd wireless devices cam access point .

Kekurangan
1. isyarat yg diterima terhad...

by hYNdrAkrAziE - Comments: 7 - Views: 999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052008
Sesiapa yang mempunyai masalah Streamyx kita bole bincang disini..apa² pun kaitan ngan streamyx pun boleh mau register kah aku cuba apply kan..Disini nanti aku Updatekan promosi² terbaru dari TM berkenaan streamyx..

by hYNdrAkrAziE - Comments: 16 - Views: 1533
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29052008
ade sesape kat sini tahu
mane nak beli account megaupload..?????

by arep - Comments: 4 - Views: 645
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
22042008
Bah mana sudah pakar Networking nie..

Sila tampil!! baru ada KEMANTAPAN!!?!! Very Happy

by drakult - Comments: 8 - Views: 478
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052008
1. Change Default Administrator Passwords (and Usernames)

At the core of most Wi-Fi home networks is an access point or router. To set up these pieces of equipment, manufacturers provide Web pages that allow owners to enter their network address and account information. These Web tools are protected with a login screen (username and password) so that only the rightful owner can do this. However, for any given piece of equipment, the logins provided are simple and very well-known to hackers on the Internet. Change these settings immediately.

2. Turn on (Compatible) WPA / WEP...

by hYNdrAkrAziE - Comments: 2 - Views: 465
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
22042008
saya nak tau, adakah software window movie makers convert to vcd,
atau dvd convert to vcd.

by Raizan - Comments: 7 - Views: 571
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
03032008
Anything About Wireless & Wired networking..just ask me...sya cuba,try,test jawab ahh What a Face

by wireless_geek - Comments: 48 - Views: 1703
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15032008
cam ni.aku ada dua cd dokumentari berbentuk iklan.camana aku nak kombinekan dua-dua cd ni menjadi satu cd/dvd yang mana kita sudah edit menjadi satu crita sahaja.

1.apakah sofwere yg boleh digunakan.

2.camana cara yang sesuai atau basic je tuk buat bend ni?

nak edit video,tapi tak tau caranya camana.tolong aku :|

by scorpions - Comments: 8 - Views: 1106
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02052008
IMPORTANT!!!
HOW TO FORWARD E-MAIL APPROPRIATELY AND SAFELY




This is an excellent message that ABSOLUTELY applies to ALL of us who send e-mails. Please read the short letter below, even if you're sure you are already following the proper procedures..

Do you really know how to forward e-mails?
50% of us do; 50% DO NOT. Do you wonder why you get viruses or junk mail? Do you hate it? Every time you forward an e-mail there is information left over from the...

by andypeterh - Comments: 0 - Views: 411
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
17042008
Harap ada orang boleh tolong selesaikan masalah nie. saya mau setup ini kad untuk desktop. sudah install application dlink, pastu baru setup driver untuk kad. apabila suda install, terus keluar error, 'this card cannot be started (code 10)'. apa masalah tue ah? google sana google sini, pun tidak juga dapat solution. pening juga. install guna cd ori dlink yang dibekalkan. makceh.

by tubik - Comments: 3 - Views: 528
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
14042008
Sesiapa ada ilmu kah macam mana mau buka pen drive yang sudah corupted file .exe atau .ini

sila kongsi.... sebab ada data penting di dalamnya yang amat sangat penting...

sila bantu..... wahai rakan2 komputer sekelian....

by eleanor - Comments: 5 - Views: 1449
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052007
Biasanya, kebanyakan pengguna menjalankan proses defragmenting. Ia bertujuan mengatur semula semua data pada pemacu keras agar setiap fail disusun dalam sebuah lokasi cakera yang tidak diganggu dan berhampiran. Ramai pembina sistem dan juru teknik PC yang diajar dan masih percaya bahawa proses mendefrag pemacu keras ini berupaya mengekalkan tahap operasi PC di puncak prestasinya. Meskipun proses mendefrag ini boleh membantu PC lama, namun faktor lain juga harus dipertimbangkan. Hari ini, banyak PC baru telah dilengkapi pemacu keras Serial ATA (SATA) atau yang berkelajuan 7200-RPM (Revolutions Per...

by aLFFiaN - Comments: 11 - Views: 894
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27032008


A free tutorial for a low cost solution for a new computer So you want
another computer, or maybe you’ve just thought about getting a new one?
The kids are fighting over who’s turn it is to use the PC, maybe your
current computer is getting a tad bit too slow, or perhaps you’d just
like to start your own home network, or expand it for that matter….

Well here you’ll learn how you can build your own computer...

by MiRA_TaSHa - Comments: 1 - Views: 519
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts [ Popular ] New posts [ Popular ]
  • No new posts [ Popular ] No new posts [ Popular ]
  • New posts [ Locked ] New posts [ Locked ]
  • No new posts [ Locked ] No new posts [ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 21/7/2018, 6:46 pm