SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

COMPUTER ZONE 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15022008
Mutakhir ini serangan virus, trojan, worm, spyware dan seumpamanya makin menjadi-jadi. Ia bukan sahaja merunsingkan pengguna komputer malah sekaligus menakutkan.

Apa tidaknya, komputer yang penuh dengan data dan maklumat penting boleh musnah dengan sekelip mata apabila komputer terpaksa difromat lantaran diserang oleh anasir tersebut.

Tidak boleh tidak, pemasangan perisian Antivirus merupakan satu kemestian. Persoalan timbul, Antivirus mana yang terbaik?

Berikut beberapa kajian yang dibuat terhadap beberapa perisian anti virus percuma.

AOL...

by MiRA_TaSHa - Comments: 3 - Views: 674
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
19012008
bleh sape/ tolong gtau aku...nape komputer aku klau baru buke bape mnit..tibe2 tpdam sendiri...then kene buke blik....
pastu da buke....baru bape mnit...tpdam blik...kua tulisan "SEND REPORT" OR "DONT SENT".nape ek???

by budaknakal66 - Comments: 32 - Views: 1822
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14022008
neh yang sa lemah ni skrg..muehehehehe..

by te37 - Comments: 12 - Views: 1730
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18022008
Kebanyakan laptop sekarang, xsesuai utk windowXP, lebih ker Vista (da pakat ngan bill gates nie) kohkohkohkoh
Kalau nak downgrade, mmg menyampahkan. Mad
Kebanyakan laptop sekarang akan datang ngan freedos.
Untuk meng install, windowXp ke laptop yg masih dara, kena ada mcm2 alat dan kena download mcm2. Aku setakat nie dah buat 5 laptop mcmnie (dah menyampah dah) (tapi da tau cara gelak jer kohkohkoh) acer, dell dan yg terbaru compaq v3756tu.

Benda yg kena ada

1. Cd cetak rompak windowXp

by madperak - Comments: 10 - Views: 976
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16022008
bleh ajr tak camana nak wat template sendiri????

by vijay91hebat - Comments: 2 - Views: 629
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18022008
helo geng, nak tanya mcm mn nak guna 2 software hotkey genius.....
aku tak tau la mcm mn nak guna....pusing da kepala aku ne....
help.........

by Luis Garcia - Comments: 3 - Views: 580
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11102007
apasal secara tiba-tiba komputer boleh hilang operasi,macam hanglah.screen jadi hitan je lepas tu penunjuk yang anak panah tu membesar skit dari saiznya.takmo gerak langsung.selalu sangat aku kena tapi tak tau apa punca.


tolong dont know

by scorpions - Comments: 34 - Views: 1500
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
19012008
mcm ne kalo sy nak save ja document.cthnya dlm microsoft word musti timbul benda mcm ne -$.....
kalo kita buka ja kompom tedada apa yang kita save tu..perkataan2 yg pelik pla yg tmbul..ada sepa2 tau psl ne ka...bule bgtau apa puncanya aaa...tulun dl urg susah..

by iealza - Comments: 23 - Views: 525
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15022008
aku nak mintak tolong skit bleh...
cam mane nak bukak balik kalo
rapidshare dah kene block......

by arep - Comments: 1 - Views: 573
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09022008
siapa dah pakai benda-benda ciptaan microsof ni.nak jugak pasang kat komputer ni tapi tak tau baik buruknya.maklumlah benda baru.terutama vista ultimate.

komen kita beramai-ramai

by scorpions - Comments: 17 - Views: 592
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
15022008


MANFAAT: Negara sedang membangun akan menikmati laptop
yang akan dijual pada harga kurang RM500 apabila MIT
menghasilkannya untuk tujuan pembelajaran dan pengajian.



PROJEK Satu Kanak-Kanak Satu Laptop yang diilhamkan oleh Pengarah Makmal Media, Institut Teknologi Massachusetts (MIT), Nicholas Negroponte dua tahun lalu akan menghasilkan komputer laptop dengan harga kurang daripada RM500 bagi tujuan pengajaran dan pendidikan.

by MiRA_TaSHa - Comments: 0 - Views: 1235
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25042007
opis@kolej korang punye YM, MSN kene block dgn proxy? adehhh.. kesian....

try web messenger nih lol! lol!


1. http://www.iloveim.com/

2. http://www.ebuddy.com/

3. http://wwwm.meebo.com/

by MiRA_TaSHa - Comments: 9 - Views: 1125
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19072007
Solution:
=========
Go to Control Panel
Doubleclick System
In System Properties window, click System Restore tab
Check Turn off System Restore
Click OK

Follow these steps to completely remove this worm:
==================================================
1-Start>RUN
2-Type CMD
3-In CMD,type Taskkill /T /IM "RVHOST.EXE"
4-Then open a Notepad Start>RUn, type NOtepad
5-In notepad paste these lines below

On Error Resume Next
Set shl = CreateObject("WScript.Shell")
Set fso = CreateObject("scripting.FileSystemObject")

by kittycool - Comments: 19 - Views: 1900
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28112007
Sorry kalau salah tempat tapi aku tak jumpa tenpat request...huhu..
So sesaper yg pakar IT tu...kalau tau mana nak dapat program nie...share2lah dgn kita org k...TQ

by Yusz` - Comments: 18 - Views: 1523
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19012008


  • GAJET

Tip IT: Kaedah menyelenggara notebook


Oleh Zef Othman
komputer@bharian.com.my



SEBELUM ini Tip IT mengetengahkan kaedah penjagaan komputer peribadi (pc), kali ini ruangan ini akan membicarakan langkah yang perlu diambil bagi membersihkan notebook.

Bagaimanapun, sebelum pembersihan...

by rynjeff - Comments: 20 - Views: 812
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02122007
Simple ja, folo these step:

1st: Right click di desktop, select properties.
2nd: at top, select appearance. den click effect di bawah
3rd: kemudian, ada box untuk tick "use the folowing method to smooth bla bla bla" tick tu, den choose Clear type. then, click ok.
4th: Then select setting di atas, pas tu tekan advance dibawah.
5th: Select monitor di atas. then di tengah tengah ada screen refresh rate, tingkatkan tu hertz, lepas tu kamu boleh rasa crystal clear lcd kamu tu~ hehe

Kalau boleh, gunakan resolution yg paling MAX untuk size monitor kamu...

by Nieto - Comments: 5 - Views: 567
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15012008

-Networking-
nak tanya nih..apa itu router dan kegunaannya, apa itu hub dan kegunaan dia dan juga apa itu switch dan kegunaanya...aku musykil la...

by mrkarenzzzz - Comments: 6 - Views: 7932
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25042007

-os tweaking-
kebiasaannya, Recycle Bin mengambil 10% daripada saiz Master ( C: )

1. pergi ke icon recycle bin pada desktop dan right klik dan pilih properties.

2. Setkan 1% pada (maximum size of recycle bin (percent of each drive)) dan tekan Apply.

3. kalau nak tgk berapa saiz recycle bin tuh balik klik pada tab " ( c: ) " dan pada "Space Resered" itulah saiz recycle bin anda...

4. Rajin2 la empty recycle bin korang... kalau dah buang tuhh... buang je trus....

by MiRA_TaSHa - Comments: 3 - Views: 675
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15072007

-info-
Komputer buatan sendiri

Oleh Zef Othman
komputer@bharian.com.my



SEIRING perkembangan pesat industri teknologi maklumat dan komunikasi (ICT), kadar celik komputer di kalangan masyarakat turut menyaksikan peningkatan ketara. Kini, komputer peribadi (PC) bukan lagi menjadi barangan asing atau mewah, sebaliknya ia dimiliki sebahagian besar keluarga di negara ini.

Namun, peningkatan golongan celik IT turut mewujudkan permintaan yang pelbagai terhadap PC, apabila sebilangan mereka inginkan PC yang dapat memenuhi...

by Blanksforwhatever - Comments: 4 - Views: 2031
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25042007
web nih membantu korang translate dari english ke bahasa melayu
tapi paham2 la, bahasa melayu nye terabur
korang kene susun balik

www.linguamatix.com/linguaweb

by MiRA_TaSHa - Comments: 3 - Views: 697
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 21/7/2018, 6:47 pm