SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

COMPUTER ZONE 

Topics
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
02122007
Sesiapa yg miss star wars episode 5 tu, boleh lah tonton di cmd. Requirementnya ialah connect to internet, dan windows xp. pernah saya cuba vista, tidak dapat pulak, windows yg lain belum cuba lagi. mungkin hidden movie tu dibuat oleh microsoft, saya pun tak berapa pasti.

buka cmd, type: telnet towel.blinkenlight.nl

pastu tunggu ja, ada beberapa msg keluar... pas tu adalah movie tu appear di cmd kamu tu^^

selamat mencuba~!!

by Nieto - Comments: 0 - Views: 578
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
27112007
Arghhhhh!!!....apa hal ha?...bila saya mau ''on'' PC saya langsung tdk boleh...semua sambungan sudah saya periksa...Sebelum ni ok saja...Mad

by junraz - Comments: 8 - Views: 531
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18062007
sesiapa yang kena virus ni , kalu nak cari penawar dia.. boleh pm kat aku.. InsyAllah aku akan bantu apa yang mampu

kesan daripada serangan virus ini pada pc anda
1. CMD tak boleh buka
2. folder option akan hilang
3. Regedit tak boleh nak buka
4. task manager tidak berfungsi

by aLFFiaN - Comments: 7 - Views: 1486
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
11112007
Hard disk saya jenis 160gb seagate sata. free spacenya 71gb, apabila saya mau masuk file 4gb, ada error msg keluar bilang drive saya tu tiada lagi space, ada option untuk disk cleanup... tapi apabila saya masuk 300mb, teda masalah.

ada sesiapa boleh tolong?

by Nieto - Comments: 27 - Views: 922
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12112007
Mengatasi permasalahan dan error pada Flash Disk

Sering kita mengabaikan kesalahan kesalahan yang terjadi pada sebuah flasdisk..menganggap itu masalah biasa dan jika dibiarkan terus menerus akan merusak perangkat flasdisk yang kita miliki..
pernakah anda mengalami,ketika anda membawa sebuah flasdisk kerumah teman untuk mengambil sebuah data penting.Tiba tiba flasdisk tidak berfungsi dengan semestinya.Flasdisk tidak terbaca atau flasdisk anda minta untuk diformat..padahal saat di coba dirumah,flasdisk dapat beroperasi dengan baik...hanya kadang kadang saja mengalami error.Hal demikian...

by aLFFiaN - Comments: 0 - Views: 5374
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
09112007
Pa sal firefox saya masuk website sioloon semua perkataan jadi besar ah? sudah saya reinstall masih juga gitu, wesbite lain tiada masalah. saya cuba IE, IE pula teda masalah~

by Nieto - Comments: 4 - Views: 796
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
25042007
Biasanya, kebanyakan pengguna menjalankan proses defragmenting. Ia bertujuan mengatur semula semua data pada pemacu keras agar setiap fail disusun dalam sebuah lokasi cakera yang tidak diganggu dan berhampiran. Ramai pembina sistem dan juru teknik PC yang diajar dan masih percaya bahawa proses mendefrag pemacu keras ini berupaya mengekalkan tahap operasi PC di puncak prestasinya. Meskipun proses mendefrag ini boleh membantu PC lama, namun faktor lain juga harus dipertimbangkan. Hari ini, banyak PC baru telah dilengkapi pemacu keras Serial ATA (SATA) atau yang berkelajuan 7200-RPM (Revolutions Per...

by MiRA_TaSHa - Comments: 7 - Views: 1357
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
31102007
tolong aku.. apahal YM aku tak boleh nampak apa korang tulis? kalu korang pernah mengalami masalah ini dan tahu cara nak repair.. inform ngan aku..

by aLFFiaN - Comments: 3 - Views: 1610
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15042007
topik nih berbeza dgn topic software di section DOWNLOADS [SIOLOON FUN CLUB :: DOWNLOAD :: Software].

dalam topik nih kita share information ttg software yg best≤ dan bagi opinion ttg software≤ tu. klo ada pakar programmer kat sini, bleh bagi advice ato apa≤ yg patut kat sini.

by dawggene - Comments: 14 - Views: 938
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08102007
source : http://intechclan.blogspot.com

Lately, a lot of my friends' computer has been infected by JambanMu.Com
virus (virus by trojan.win32.vb.ayo also known as flash.10.exe) and my
computer now has been infected by this virusÖ!. This virus is quit
annoying because it messing up with your registry. Your computer may
become slow because this virus will load your registry with unnecessary
entry that they created. This Virus is created by using VB Basic v5 .

What the virus did...

by madperak - Comments: 3 - Views: 932
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08042007
Agak-agaknya la bilakah teknologi komputer ini akan berhenti...?
sekarang ni kebanyakan teknologi komputer berasaskan dual...
cthnya dual memori, dual channel, dual core, dual bios, dual gpu dan sebagainya
adakah teknologi komputer ini akan terus berkembang pesat ?
sekarang ni pun komputer dalam generasi ke 4 ...
bila lagi nak ke generasi ke 5
aku dengar generasi komputer ke 5 ini berasaskan kecerdasan buatan ...
tapi susah untuk memastikan ia telah berjaya 100 peratus...
adakah suatu hari nanti dunia akan dipenuhi dengan robot-robot yang akan memiliki pemikiran...

by Hulk Malaysia - Comments: 8 - Views: 703
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29072007
anti-virus apa yang paling 'power' wat masa nie??

by Satria Neo84 - Comments: 22 - Views: 707
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28082007
aku nie zero pengetahuan psal PHP n MySQL tapi ada keinginan yg kuat dan juga cita2 yg tinggi nak blaja psal PHP n MySQL nie. Sbabnya ialah dapat membantu aku dlam memajukan lagi diri aku dlam kerja aku skrg nie..
Ader gak aku menggogglekn diri carik jwapan kpd permasalahan aku nie tp disebabkn kesengalan tahap jibraun aku ni so susah sket la. So ader tak sape2 dapat bagi sedikit pedoman dan panduan untuk aku memulakan pengembaraan aku nie.

by coolbone - Comments: 1 - Views: 556
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04082007
As'kum..kawan nk tnyer sket ttg bios ni..chip bios blh ditukar ke?..berape hargenye?..sbb bios komp kawan probs..so hope blh rakan2 blh bantu..

by e1metall - Comments: 2 - Views: 694
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
05062007
kalu korang baru baru nak berjinak nak buat website tu boleh belajar kat sini... aku bagi 4 bintang kat website ni... memang boleh paham ler dia ajar...

⭐ http://zulkiplyharun.com/php/index.php ⭐

by Blanksforwhatever - Comments: 5 - Views: 4215
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
05072007
  

TWEAKS

TWEAKS

1. Disable Indexing Service
The Indexing Service in Windows XP indexes your files presumably to shorten the time needed to search your hard drive if you are looking for a specific file or part of a phrase inside a file.

Tweak - To disable the Indexing Service go into "My Computer", right click on all your hard drive partitions one at a time, left click "Properties". Uncheck "Allow Indexing Service to index this disk for fast file searching". Select "Apply changes to subfolders and files". If any files can not be updated select...

by aikal - Comments: 0 - Views: 602
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08062007
With streamyx in malaysia, everyone can surf faster and enjoy the many benefits from the net.

This is what they claim to give to the public. It is true in a way that it has improved our surfing and other activities overall, but it still needs improving. i have read or heard a few months ago that the current infrastructure for users only support less then 10% of the population. And with the gov't plan to have every home a pc is not helping the current situation. Connection disruptions, pending applications and such have always been one of the concurent problem facing by internet users...

by dawggene - Comments: 0 - Views: 497
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04062007
Assalamualaikum w.b.t....1st at all aku nak mintak maaf kalau tersalah la post mende nih kat cini cry ...i'm new guys here, hopefuly xpe eh...
Nak tanyer, ade tak sesape kat sini yg xpert pasal web developer xpecially PHP and ASP? leh tak bagi tutorial pasal mende tu step by step?cam:
1.Installation process (aku tak tau part nih, but saje nak share info-currently aku pakai XAMPP)
2.Step nak wat MySQL database
3. Nak wat registration form
4. Wat log-in function (log-out skali la...)
5. User account

by edd_sengal - Comments: 4 - Views: 613
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052007
Speeding IE

This procedure works for Internet Explorer 4, 5 and 6. It works because Internet Explorer is designed to comply with Hypertext Protocol v1.1. This means that a browser only draws no more than 2 streams from a web server at any given time. You have now increased it to 10 streams because your web browser is capable of using more and making your browsing experience in general much quicker. Also allows more download threads!!!


Run RegEdit:

Now if you look at your registry you will see the huge list of folders down the left hand side. Now what you need...

by aLFFiaN - Comments: 0 - Views: 557
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 22/1/2018, 3:00 am