SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

questions 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16112015
Hiii semua:bounce: ...sya ingin bertanya kepada otai2 sekalian:D ..masalah tentang doubledin player sya..bila kasi kuat volume ja player outomatik off atau restart.cry ..paling kuat pun dlm volume 13 ja..lebih drpd tu terus mati..cry perlukah sya bawa p kedai utk d baiki..masalah player.. wiring...atau memang x boleh d baiki sudah..aka player rosak...mohon pencerahan otai2 sekalian...entah masi ada org ka inda ni sioloon...sunyi jaa...test test dulu..harap2...

by skarite - Comments: 1 - Views: 763
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
20022013
sistem bnyi krita saya bnyi enjin,ground pun sya udh ubh penah sya try kasi direct ground trus p bateri msi juga bnyi..knapa tu arrr...tolong2 suma otai2 bg pndapt

by dae ho - Comments: 1 - Views: 563
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11022013
salam wat otai2 n ahli2 forum,,,,
sa nak tanya,,,,sa baru jak pasang amp,tapi setelah psang ada pulak bunyi di speker mcam gasing beputar,dan kalau tambah res enjin makin jelas(macam pesawat pula)
pertanyaan:1.apa punca bunyi tu ya..
2.ada efek kah pada system electrnik kereta
3.apa cara boleh hilangkan bunyi tersebut
thanks,atas bantuan otai2 dan ahli2.....

by asrizal - Comments: 6 - Views: 2931
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10122007
Hello otai2 suma..
Ada sepa2 tau macam mana mo arrange ini benda kah??
Klu boleh tolong post gambar sekali k..mau DYI bah..MANTAP!!?!!

by drakult - Comments: 113 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12092012
salam all..sa ada prblem pasal bunyi sound system kereta..bunyi sound kereta sa kejap kecil kejap besar..klu injin mati baru ok bunyi nya..tp klu sa xpakai preamp,bunyi nya ok..pas sa pasang ni pream,mula la bunyi yg kejap kecil kejap besar..mcam ada jin yg putar ni volume kerta...sa pkai player mp3 jak..xpkai player kereta...
TOLONG SUME..BINGUNG TAHAP GABAN UDA

by sansukei - Comments: 12 - Views: 2853
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01092012
Sy mau tanya kepada sesiapa yg sudi berkongsi...kedai mana yg ada jual sub woofer mohawk double coil yg murah di ssbah? Tq geng.. Very Happy

by shahrezam - Comments: 1 - Views: 309
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29082012
Hello bro, nak minta idea/pendapat sikit utk ICE kancil ni, kancil aku ni masih standard/virgin lagi. nak add on woofer, tweeter, eq, amp, mid dan mcm2 lagi laa. but sebelum tu, berapa badget yg diperlukan? ada sesiapa bro blh tunjuk ajar bagi idea? yg cun smart and simple pun okay daa Very Happy What a Face Very Happy

by Elviz Anthony - Comments: 3 - Views: 295
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23052012
s'siapa ada wofer yg mw d let go, , juz rply d cne....

by Fiey Zhoun - Comments: 9 - Views: 503
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01042008
ada sapa2 bule tunjuk cara wiring sound sistem kasi hilang bunyi kapal?

by tony84 - Comments: 114 - Views: 6815
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16122009
salam bro sekalian..nak tanya ni psl product adams digital,ada bro2 skalian yg pakai ni product ka?apa macam bunyi nya?kira mau angkat dia punya com set mau ganti tu speaker standet kereta sya...harap siolooner dpt membantu...thanks.

by monster_mesh - Comments: 24 - Views: 3434
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08092011
Kepada otai2 suspension kereta:

Mo tny ni.....napa ya kereta sya di tayar sebelah kiri berdengung,tapi bila pijak brek sikit hilang pula bunyi tu,then bila lepas brek,bunyi lagi balik,huhu.....pening kpala sya,

so tolong2 member susah ni ya......

by Mazlan85 - Comments: 11 - Views: 3198
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19062010

After HU what next?
I just bought a new HU, Pioneer DEH-3150UB.
After this what should I get?

I just want my car to sound good and nice so I aim to achieve good quality music instead of loudness.

by aaron88 - Comments: 12 - Views: 1017
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15022012
Otai2 yg berpengalaman lagi cun, apakah penyebab Power Amp bila on dalam keadaan PROTECTION??? Bila sya check smua cable ok.. Last2, check grounding ada karan pada power amp.. macam mana nak DIY benda ni atau bwa ke kedai ja.. kalau hntr kedai, mana yg bagus sbab kalau kedai ni bnyk tipu bah.. lain rosak, lain dia minta ganti.. Kita yg inda tau apa2, di kasi buduh2.. Cuba siapa ada pengalaman tolong share.. Thanks SIOLOON..

by Cheguevera - Comments: 19 - Views: 6061
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16022012
salam perkenalan

saya ada pertanyan pada otai blaster setiap kali saya up sound sistem saya sampai 50 atau 60 mesti sound saya terpadam kenapa tu ya mohon penjelasan sekian...... Tak Tauuu

by lie6664 - Comments: 1 - Views: 508
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21102010
Bro yg pro2 skalian..sy ada prtnyaan ni..ttg pmasangan power amp,mid speaker n woofer..
klu mo psang pwer am mid yg cnthnya 250watt,brp watt kah mid speaker yg ssuai?
n klu pwr am bass cnthnya 800watt,brpkah watt woofer yg ssuai?
ada kah watt pwr am prlu sama dgn watt speaker bru syok dangar saun???tq,.

by Kornurts - Comments: 25 - Views: 2650
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16032009
mana lagi bagus electronic crossver atau Parametric equalizer?
7 band preamp - or 3 way electronic crossver?
apa kebaikan dan keburukannya? apa kelebihannya pula?

by Danix - Comments: 12 - Views: 2474
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12102011
Sifu sekalian.

kalau kamu free..tlng aku lukis ukuran utk subwoofer aku ni..lukis pakai paint ka..apa2 la..tinggal aku print then tunjuk sma kedai..mcmana ukuran etc..aku endak paham 1 biji pun apa dlm manual tu..HAHAHA..mau bikin sealed punya..mau test 123..ngam ka x sma aku hehe..

Subwoofer mtx thunder 6000 10inch.

manual utk subwoofer ni : http://audio.manualsonline.com/manuals/mfg/mtx_audio/mtx_thunder_6000_t61044a_t61044a.html

by Geeko - Comments: 19 - Views: 1100
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04102011
  

urvan

hai semua....sya kira mo pasang sound system(sq jak kali) termasuk player(double din)...ada sapa2 bleh suggest yg trbaik utk van(nissan urvan) ?

by venzzy - Comments: 2 - Views: 376
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07112007
Other than Dynamat,,what brand consider as good for enhance more our sound sys n deadening unwanted sound ?

Any guyz out there use this material ?

by brena9767 - Comments: 111 - Views: 9843
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26022010
~lecehnye,banyak sangat jenama nak servay....
~tak tau pun mana satu yg power....
~aaaarrrrrrrrrrrr.......

by eddy_3887 - Comments: 17 - Views: 3111
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 24/8/2017, 6:11 am