SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

Cara Hidup Sihat 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
04052013


Penawar kanser dan merawat kanser
Allah telah menurunkan penyakit dan Allah juga menurunkan penawarnya. Dengan menggunakan logikal akal anda akan memahami bagaimana Vitamin B17 dari Apricot seed membunuh sel Kanser. Tubuh badan kita telah di ciptakan Allah dengan sebuah sistem pertahanan untuk menentang sel kanser, tetapi ianya bergantung dari diet dan pemakanan yang anda makan.

KENAPA KITA MESTI MAKAN BIJI APRIKOT VITAMIN B17


Kernels aprikot merupakan kumpulan...

by dini - Comments: 0 - Views: 427
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
04052013
Kanser Serviks | Penawar Kanser serviks


* Kanser pangkal rahim.
o Servik adalah bahagian pangkal atau bawah rahim yang bersambung dengan vagina.
* Penyakit dimana sel-sel di servik membiak secara luarbiasa.
* Ia boleh terbahagi kepada :
o Peringkat awal
+ Berlaku di sekitar servik
o Peringkat lewat
+ Merebak ke tisu-tisu berhampiran atau organ tubuh yang lain / 'malignant'
+ seperti paru-paru melalui sistem aliran darah

* Merupakan kanser kedua terbanyak dikalangan wanita selepas kanser payudara.
* Di Malaysia,...

by dini - Comments: 0 - Views: 273
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
04052013
Kanser Prostat | Penawar kanser Prostat

Prostat adalah kelenjar di dalam sistem pembiakan lelaki yang terletak di bawah pundi kencing dan di depan rektum.Saiznya adalah seukuran dengan kelenjar tiroid yang tertutup oleh lapisan luar tisu.Ia juga dikelilingi bahagian pertama dari urethra,iaitu saluran tempat air kecing dikeluarkan dari tubuh.

Kelenjar prostat biasanya akan membesar sebagaimana juga manusia.Atas alasan inilah,pembesaran kelenjar prostat kadang-kadang boleh menjadi sangat merbahaya.Contoh pembesaran yang tidak merbahaya seperti Benign Prostatic Hyperplasia...

by dini - Comments: 0 - Views: 318
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
15072012

Vitamin B17
Apa Itu Kanser Payudara?

Kanser payudara terjadi apabila sel normal payudara bertukar struktur dan merebak. Ia menjangkiti tisu dan bahagian lain yang berdekatan seperti kelenjar atau lobul, pembuluh darah, salur limfa dan nodus limfa. Kebiasaannya tumor terbentuk kerana pengumpulan sel abnormal. Kesemua jenis tisu di dalam payudara boleh membentuk kanser tetapi biasanya ia bermula di dalam kelenjar atau duktus.

Kanser payudara meyumbangkan peratus yang tertinggi bagi penyakit kanser di kalangan wanita. Kanser payudara berada di tangga kelima bagi kadar kematian akibat kanser...

by dini - Comments: 0 - Views: 342
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
25122011Khasiat Sumber Semulajadi Apricot vitamin B17

- Mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit kanser.
- Menyelamat/membaikpulih fungsi hati.
- Membersihkan saluran darah.
- Merawat penyakit diabetes serta mengimbangkan kandungan gula dalam darah.
- Menurunkan tekanan darah tinggi dan kolestrol dalam darah.
- Memperbaiki fungsi buah pinggang.
- Mengurangkan kesakitan sendi tulang.
- Memudahkan penurunan...

by dini - Comments: 0 - Views: 1130
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06082011
Gangguan kesulitan belajar adalah suatu gangguan yang mempengaruhi kemampuan otak untuk menerima, memproses, menganalisa atau menyimpan suatu informasi. Adanya masalah-masalah tersebut dapat menyebabkan seorang anak menjadi kesulitan untuk menyerap pelajaran secepat teman-temannya yang lain. Gangguan kesulitan belajar banyak jenisnya, ada yang menyebabkan seseorang mengalami kesulitan untuk berkonsentrasi atau fokus pada sesuatu, atau ada juga jenis gangguan kesulitan belajar yang menyebabkan seseorang mengalami kesulitan untuk membaca, menulis, mengeja atau mengerjakan soal matematika.

by ahfick - Comments: 0 - Views: 681
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06082011
10 Tips Untuk Menghindari InsomniaInsomnia adalah suatu kondisi di mana Anda memiliki masalah saat terbangun atau terlelap.

Apakah insomnia?

Insomnia adalah suatu kondisi di mana anda memiliki masalah saat terbangun atau terlelap. Beberapa orang dengan insomnia dapat tidur dengan mudah tetapi bangun terlalu cepat. Orang lain mungkin memiliki masalah yang berlawanan, atau mereka ada masalah baik dengan saat bangun dan tertidur pulas. Hasil akhir adalah miskin-kualitas tidur yang tidak membuat anda merasa segar ketika anda bangun.

by ahfick - Comments: 0 - Views: 1723
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
05082011

Bau Badan Busuk


MASALAH ketiak dan kaki berbau memang merisaukan. Lebih memalukan apabila ia mengganggu orang lain. Hakikatnya semua orang punya bau badan yang tersendiri kerana ia berpunca daripada proses perpeluhan. Berpeluh adalah sebahagian daripada proses tubuh dan kita perlu faham mengapa tubuh menghasilkan peluh.
Ada dua jenis kelenjar menghasilkan peluh, pertama kelenjar Eccrine dan kedua kelenjar Apocrine.

Kelenjar Eccrine bertanggungjawab terhadap proses berpeluh di mana ia bersambung terus hingga...

by rina01 - Comments: 1 - Views: 370
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29072011
KEBANYAKAN lelaki selalu menyalahkan wanita apabila wanita kerap merajuk dan marah tanpa mengetahui apakah puncanya. Kerap kali apabila timbulnya masalah sikap wanita yang dikatakan mengada-ngada, itu menjadi punca pertengkaran.

Namun, lelaki tidak sedar ada perbuatan mereka yang dibenci oleh kaum wanita. Justeru, apa kata lelaki meneliti beberapa perbuatan-perbuatan yang sering dilakukan tanpa kesedaran mereka.

1. Panas baran

Pantang silap sikit, pasti pelbagai kata-kata kesat dihamburkan. Tidak cukup dengan kata-kata kesat, kadangkala tangan lelaki panas baran...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 1082
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12072011


LONDON - Dua pakar bedah memberi amaran subang bersaiz besar boleh membahayakan wanita yang memakainya, lapor sebuah akhbar semalam.
Aksesori itu kini menjadi popular selepas ramai selebriti Hollywood dilihat memakainya termasuk Beyonce Knowles, Kate Beckinsale, Kate Winslet dan Wanita Pertama Amerika Syarikat, Michelle Obama.

Bagaimanapun, pakar bedah plastik Britain, James McDiarmid berkata, anting-anting besar boleh merosakkan cuping telinga sehingga menyebabkan bahagian itu putus.

by rina01 - Comments: 3 - Views: 513
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
05052011
Hidup sehat adalah salah satu kunci dari panjang umur. Untuk hidup sehat, kita tentu memerlukan nutrisi yang baik dan sehat pula. Inilah beberapa jenis makanan yang diklaim berkhasiat membuat awet muda dan tetap sehat.

1. Minyak Zaitun
Empat dekad lalu, para peneliti dari Seven Coutries Study menyimpulkan bahwa lemak tak jenuh dengan rantai tunggal (monounsaturated) dalam minyak zaitun secara luas bermanfaat untuk menekan risiko penyakit jantung dan kanker di Kepulauan Crete di Yunani. Kini masyarakat juga sudah banyak tahu bahawa minyak zaitun mengandung folifenol, antioksidan...

by rina01 - Comments: 2 - Views: 941
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
24102008
Pengenalan

Tekanan mental adalah hasil hubungan antara peristiwa-peristiwa persekitaran dengan individu. Paras tekanan yang dihasilkan akan bergantung kepada sumber tekanan dan cara individu tersebut bertindak balas. Tekanan mental adalah sebahagian daripada kehidupan harian. Ia merujuk kepada kaedah yang menyebabkan ketenangan individu terasa di ancam oleh peristiwa persekitaran dan menyebabkan individu tersebut bertindak balas. Anda boleh mengalami tekanan ketika di tempat kerja, menyesuaikan diri dengan persekitaran baru, atau melalui hubungan sosial. Tekanan mental yang sederhana...

by maks - Comments: 13 - Views: 9999
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
19122008
Pakar Mata: Rokok rosak mata
Oleh Bersama Prof Dr Muhaya Mohamad (Perunding Oftalmologi Pusat Perubatan Prince Court)

ROKOK bukan saja dikaitkan dengan pelbagai penyakit seperti darah tinggi, sakit jantung dan kanser, tetapi ia juga memberi kesan besar terhadap kesihatan mata dan boleh menjejaskan penglihatan, terutama apabila usia semakin lanjut.

Bagaimana merokok memberi kerosakan kepada mata?


Perokok mempunyai risiko tinggi untuk menghidap katarak lebih awal pada umur muda. Melalui pengalaman saya,...

by yoR_eeL - Comments: 16 - Views: 2582
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12052010
[b]EFFECTS OF COLD WATER[/b] [b][i]

Please be a true friend and send this article to all your friends you care about.
[/i][/b]

by Fadzliey - Comments: 3 - Views: 6217
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
10092009
Cara Untuk Kurus Tanpa ubat-ubatan


1. JANGAN BERLAPAR

Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar muscle(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini
menyebabkan...

by shamie - Comments: 11 - Views: 10001
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30112009
4 PERKARA UNTUK SIHATEmpat perkara menguatkan badan1. Makan daging2. Memakai haruman3. Kerap mandi4. Berpakaian dari kapasEmpat perkara melemahkan badan1. Banyak berkelamin (bersetubuh)2. Selalu cemas3. Banyak minum air ketika makan4. Banyak makan bahan yang masamEmpat...

by zambri - Comments: 3 - Views: 4271
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
17122008
JANGAN AMBIL MUDAH, TAPI FIKIR-FIKIRKANLAH ..........

Kedudukan jerawat dan info

DAHI

Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup
dan minum air banyak

HIDUNG

Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin
bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan
sisitem...

by MiRA_TaSHa - Comments: 20 - Views: 10000
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
20022009
bantu sa....
sejak sa d srwk stdy
berat bdn sa makin kurang
semakin kurus
bantu sa mau nek kn berat badan spaya xla
trlalu kurus xcntik la
selain mkn ubt
benda yg boleh sa wat slalu sap besa la student
dont know

by meimei - Comments: 11 - Views: 1240
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
24102008
Pernahkah anda mengalami keadaan
yang merimaskan terutama apabila sukar memberi tumpuan pada kerja atau
pelajaran, merasakan otak Ďlebih lembapí dan lambat berfikir berbanding dulu?


Mungkin ada yang berpendapat ia disebabkan peningkatan usia.
Mungkin pendapat itu benar tetapi kajian menunjukkan masalah sukar menumpukan
perhatian dan Ďkelembapaní otak ini mempunyai kaitan dengan kekurangan tidur.

Keperluan tidur setiap orang berbeza-beza tetapi secara
puratanya kita memerlukan tujuh jam...

by deeyan - Comments: 32 - Views: 6727
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
26102008
KETAGIHAN ALKOHOL
Dari segi perubatan, pengambilan sedikit alkohol boleh menyembuhkan penyakit tertentu tetapi jika diambil berlebihan ia dianggap sebagai penyalahgunaan alkolhol dan boleh membawa kepada ketagihan alkohol. Ketagihan alkohol merupakan satu penyakit yang boleh memudaratkan kesihatan fizikal, tingkah laku dan emosi peminumnya.

KESAN FIZIKAL
ē Merosakkan tindak balas refleks mental dan fizikal.
ē Kanser otak, lidah, mulut, esofagus,...

by deeyan - Comments: 31 - Views: 8915
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 19/12/2018, 6:23 pm