SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

Pengalaman Anda 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01082013
Kisah ini di abadikan sekitar tahun 80-an, pada masa ini aku masih bujang, setahun sebelum ku mendirikan rumahtangga. Pada waktu itu, aku tinggal di tempat yang sama iaitu di Golden Gate seperti yang pernah ku ceritakan sebelum ini cuma di blok yang berbeza.

Memang tidak dapat dinafikan, menetap di Golden Gate, Batu Sapi Sandakan, memberikan pelbagai pengalaman misteri buat kami seisi keluarga.

Dimulakan cerita, suatu hari kami sekeluarga baru berpindah ke blok baru Golden Gate, yang sebelumnya adalah pejabat syarikat kilang Sandakan Plywood seperti blok-blok lain...

by Berkat Sabar - Comments: 1 - Views: 379
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27072013

Sebuah kisah benar pengalaman sendiri dan kedua ibu bapa di bekas kediaman ku suatu ketika dulu....
Sedang kami tidur lena, di sebuah perumahan yang diwar-warkan bahawa tapak bangunan itu merupakan tanah perkuburan orang-orang Jepun suatu ketika dulu.


Ku terdengar bunyi, permainan kegemaran anak kecilku ditarik. ...Krek...krekk...kreekkkk....bunyinya. Permainan kegemaran anak kecilku itu, merupakan permainan yang sangat popular pada masa itu, rupa alat permainan itu seperti ayam, yang mempunyai tali pada belakangnya yang ditarik untuk mengerakkannya. Tidak seperti anak-anak millenium ini, mainan digital angry birdlah yang mendapat sambutan dingin.

"Kau dengarkah bunyi...

by Berkat Sabar - Comments: 0 - Views: 167
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23042013
Johor Bahru: “Tidak apa, biar emak saya duduk di sini, bukannya salah duduk di sini,” kata seorang daripada dua anak yang ditanya kenapa meninggalkan ibu mereka yang berumur 60 tahun gelandangan di hentian bas sekitar bandar raya ini sejak setahun lalu.

Dua wanita itu berumur 30-an dan 40-an kini bekerja serta tinggal di Singapura.


Penjaja yang enggan dikenali berkata, warga emas itu dikenali sebagai Raodah menjadi perhatian ramai, malah ada yang memberinya makanan serta wang.


“Anaknya berperwatakan tomboi dan perbuatannya itu ditegur ramai penjaja di si...

by rina01 - Comments: 3 - Views: 232
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23042013

Shamsuri dibantu Mokhtar dan Fauziah memberi minum air zam-zam yang dibacakan doa penawar kepada Muhammad Danish Shahlan


Shamsuri diiringi Surena dan Mokhtar (kanan) menyampaikan sumbangan produk Pusat Rawatan Islam At-Tobibi kepada Fauziah

KUALA KRAI - Penderitaan sebuah keluarga tujuh beranak...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 237
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10102012

Seram x seram,terpulang pd korang tu nilai sendiri.
Salam..
Benda ni jadi 5 tahun yg lalu before aku berumahtangga...time tu ada wat keja urus kayu balak nih....maklumlah..bujang cr income..so aku selalu la outstation..kdg bermalam di Lahad Datu...kadang Kota Kinabalu..n Sandakan...umah aku kat Tawau..

Sampai lah 1 ari yg x dijangka nih berlaku...time tu aku kena balik dr Lahad Datu ke Tawau..drive kereta sendiri..Hilux Sr..so aku jln time tu dr L.D,maghrib....dalam perjalanan tu (lingkungan jam 7mlm) aku ada lalu beberapa la jambatan kat main road L.D - Tawau tu...jambatan kecil jak...bukan macam Kalumpang tu...so org tua selalu...

by Abang Long Ary - Comments: 1 - Views: 533
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07102011

Berhati-Hati Bila Melawat Orang Meninggal (bace n tlg beri pendapat korang ya)

Walaupun kita digalakkan menziarahi jenazah, namun berhati-hatilah. Org tua-tua used to say bila balik from melawat org meninggal, terus ke bilik air, cuci muka, rehat sebentar baru tegur anak2 dirumah.

Teringat saya pada tragedi yang menimpa bayi perempuan saya, ketika itu masih berusia 7 bulan. Memang tidak bermaya, tidak tidur, tidak menangis, tidak ketawa, tidak makan dan tidak pula menyusu. Hati ibu mana yang mampu menahan bila keadaan anak begitu. Saya bersama suami sering lakukan...

by Gulo Apong - Comments: 2 - Views: 2898
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08012010

cite ni aku tbaca dalam web??? so nak kongsi dgn korang mana tau bguna d masa akan dtg
( Diceritakan oleh ibu bayi sendiri )

Tragedi ini menimpa bayi perempuan saya, ketika itu masih berusia 7 bulan. Memang tidak bermaya, tidak tidur, tidak menangis, tidak ketawa, tidak makan. Ibu mana yang mampu menahan bila keadaan anak begitu. Saya bersama suami sering lakukan solat hajat untuk meminta Allah lindungi dan pelihara kesihatan dan kesejahteraan kami sekeluarga. Masa berlalu sehinggalah rumah ibu di datangi seorang lelaki yang agak berusia lewat 50 an dan memperkenalkan dirinya sebagai Cik Man, seingat saya waktu itu Hari Raya Aidil Adha.

by fendy_yung23 - Comments: 42 - Views: 5067
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29072011
Pernah kah korang pergi ke suatu tempat pastu tetiba terlintas di fikiran "Eh, macam pernah ku tengok tempat ni!". Walhal sebenarnya itu 1st time korang sampai ke tempat tu?
Hal ini terjadi pada saya bulan januari 2009. Masa tu adik saya baru habis belajar. Dia dgn sorang kawan dapat kerja di hospital yang sama daerah dengan tempat kerja saya. Pada masa tu rumah sewa saya ada 1bilik kosong. Kebetulan pula sepupu saya baru dapat kerja dan pada masa yg sama sorang kawan baru ja pindah kluar dr rumah sewa dia. Alkisahnya, daripada tinggal berdua menjadi enam org.
Nak dijadikan cerita,...

by hepy - Comments: 8 - Views: 1135
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01072011


KUANTAN: “Saya demam dua hari selepas melihat imej tiga makhluk itu,” kata seorang penunda kereta, Abdul Mubin Mohamad, 24, yang mendakwa merakam gambar tiga makhluk halus menggunakan kamera digital di Jalan Kuantan-Gambang, berhampiran sebuah tokong, di sini, pada 17 Jun lalu.

Sebagai pekerja separuh masa di sebuah bengkel membaiki kereta yang terbabit dalam kemalangan, antara tugas Abdul Mubin ialah mengambil gambar kereta mangsa sebelum ditunda ke premis majikannya.


“Pada hari ...

by rina01 - Comments: 2 - Views: 1570
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15012010
peristiwa ni pernah berlaku padaku dulu....
kedengaran bunyi kerbau dan bunyi sesuatu mengesel2 di belakang rumah
curious..ku buka tingkap dan mencari apa benda yg berbunyi
betul2 menghadap 5 meter di depanku ku lihat lembaga putih sedang bertengek memeluk sebtng pokok pisang..dan berhayun hayun...lembaga itu berpakaian seakan2 telekung sembahyang wanita..ku amati betul2..lalu kepala lembaga itu berpaling secara slow motion memandang ku......terrrrrrr

by adzul almy - Comments: 8 - Views: 1538
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27042009
Kisah nie berlaku pada tahun lalu iaitu tahun lalu dalam pertengahan tahun..

Untuk pada pertama kalinya sy telah mempelajari ilmu merawat. dalam masa tu sy da stat merawat keluarga yang terdekat. di pendekkan cerita...ada jin yang penah sy halau simpan dendam dgn sy sbb sy da halau dia keluar dari salah seorang ahli keluarga sy yg tersayang yang telah menderita disihir berbelas tahun lamanya..

Suatu hari di keningau iaitu 2 hari sebelum balik sarawak nak sambung stadi....sy d lawati oleh jin dari thailand. Dia memegang tangan sy..oleh itu tangan kanan sy bergerak sendiri..cara...

by chazi - Comments: 18 - Views: 2620
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26032010
emm...

teringat pula kisah seram yang sya sendiri alamai... kejadian tu berlaku kat bulatan nak ke LD dari tawau, juga nak ke semporna la....

time, takbir raya haji, esok nak raya haji da... kazen aku mintak antar balik tawau.. masa tu aku kat semporna... so aku pi gi la antar dia.. da namanya kazen... pegi berdua.. tapi balik sorang2...


biasa juga dari tawau g semporna balik sorang2 waktu malam ni... tapi malam tu nasib tak berapa baik... time aku lalu sana ada kereta xsiden, saga lmst warna hitam... pempoan yang bawak tu kereta....

dengar2...

by Dir'z - Comments: 13 - Views: 2141
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07112009

by ah chong - Comments: 11 - Views: 1447
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14112008
8) Pengalaman yang aku alami bersama 3 lagi crew RT yang turut serta tuk sama2 menjayakan RT sioloon kita pada kali ini..slepas bermulanya perjalanan RT siolooners yang hampir2 memasuki area gunung emas,1 kejadian aneh telah berlaku kepada kenderaan yg aku pndu dan juga kenderaan2 member yang lain..time tu aku la org tgh yang mengeskot kenderaan2 lain,dorang ejam,wan7 dan lain2 gerakan yang terakhir..setibanya aku di salah 1 selekoh berhmpiran Gunung emas,aku nmpak ada sesuatu telah melibas cermin hadapan sebelah kiri dengan ranting2 pokok..aku trus tegur la..time tu miloping marah2 aku kunun sbb...

by Huntez - Comments: 34 - Views: 2873
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16112008
cerita ni berlaku semasa adik sya mc berumur 5 tahun.. bru mo masuk tadika. Time tu adik sya tanya sma mak sya ''mak, pakcik mas sdh meninggal ka??''. Trus mak sya marah kat adik npa dia ckp mcm tu. Trus mak sya tanya sma adik sya kenapa dia ckp mcm tu. Trus adik sya membalas ''semalam sya mimpi pakcik tu panggil sya.. dia pki serba putih.. dia lambai tgn dia kat adik''. Lepas shja dengar apa yg adik ckp, mak sya berasa xda sedap hati. Kebetulan mak sya sdh...

by chico89 - Comments: 32 - Views: 1773
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11072009
TO ALL..SAPE2 YG ADA PENGALAMAN TGGL KAT HOSTEL BOLE SHARE KAT SINI..

affraid affraid affraid affraid

by vanilla sky - Comments: 8 - Views: 2635
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30092009
ni cerita pada waktu malam di jalan penampang dekat dengan SMK datuk peter mojuntin menuju ke jalan terawih,
waktu tu saya nak balik ke putatan selepas dari bundusan, biasalah ikut jalan ni lebih dekat berbanding dengan jalan melalui lido.
sewaktu sedang memandu sebelum sampai ke selekoh datuk peter mojuntin terasa kereta yang saya pandu melonjak agak kuat lalu saya perlahankan
kereta,saya tengok kat belakang tak ada apa2 cuma kasut budak kecil ja yang ada, tapi mustahil juga terlanggar kasut tu boleh buatkan kereta
saya melonjak agak kuat???? lalu saya berdoa dan memohon...

by Jomo_kepang - Comments: 18 - Views: 2901
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25022009


Kepada yang gemar akan dunia supernatural dan ingin merasai thrill dan pengalaman dunia paranormal, kami akan adakan sesi 'ghost rider' atau cenderung kepada ghost, entity seeking yang bertempat di Tanah perkuburan Lembising. Kepada yang berminat sila updatekan nama anda. Aktivi ini akan berlangsung pada Jumaat ini 27.2.2009 pada pukul 12 mlm. Kita akan diberi taklimat pada pukul 10mlm di servay Putatan.

1. hantukubur
2. huntez
3.
4.
5.

by hantukubur - Comments: 59 - Views: 2643
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18102009
salam semua sahabatku...

aku mau share serba sedikit pengalaman yg aku alami...mgkin bagi sesetangah org,tdk percaya pengalaman yg aku akan cetakan dcni tp terpulangla dgn mana2 individu...yg penting Allah Maha Mengetahuinya...

pada mulanya,aku tak mau cetakan dicni...sb tkut dikatakan aku ni penipu atau pembohong atau eksen & sebagainya...tp bila aku fkirkan kembali,tak salah klu aku mau share pengalamanku ni dgn member2 ku diluar sna...

MENGENAI DIRIKU:-
aku terus terang kwn2ku.. sejak aku mdapat 'anugerah'...

by nyamuk - Comments: 116 - Views: 6323
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09102009
ni gambar yang saya tangkap depan umah saya..secara kebetulan dapat jua saya tangkap...lokasi depan umah sa..penunggu yang tinggal dpokok ara depan umah saya dkg..



kalau dizoom baru nampak..

by giukmanga - Comments: 7 - Views: 957
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 22/8/2017, 7:35 pm