SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

CHASSIS 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10072008
mana mau dapat nie barang ar bro.................
klu lh upload pic skali n price...
thank u.......bro2 suma...

by Luis Garcia - Comments: 3 - Views: 2685
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08052008
Mari kita kongsi2 kan gambar dashboard kereta kita.saya mulakan dulu.
Ne gambar dashboard daihatsu cuore saya.

Ne gambar van rusa beliau aku.


Nanti aku masukkan lagi gambar dashboard hyundai tucson sama...

by anthonyL500 - Comments: 79 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25112008
Otai2 skalian..mcam mna mo handle ni brg?? sangkutlah Bro..mo juga kasi mrayap2 tp fender touch ngan tayar..dah abis ketuk dah nie..perlukah aku memotongnya??
tayar 205/40/17..7jj..cun ka tue ngan keta nie??standard 14" jak..tlong2 dlu bgi opinion...Ini picnya..


by Ah Leap - Comments: 14 - Views: 874
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14012009
Terangkan saya nieto Mad
hahaha.. Very Happy

by Danix - Comments: 8 - Views: 2030
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13012009
rim apa yang cantik untuk masuk wira dan saiz apa yang sesuai?

by h3h1880 - Comments: 12 - Views: 4234
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15012009
saya nak tanya ni kepada otai≤@taiko≤ buli ka wira standard 1.3 guna rim 16" or 17"?dan adakah ia memberi effect?tq

by h3h1880 - Comments: 9 - Views: 2196
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
12122008
skang sa tgah susah hati sb x tau cmana mau selesai masalah brek pad makan sebelah..maksud sa brek pad utk disk tayar dpan..pad yg nipis cpt adalah di sebelah kanan tapi sebelah kiri masi mcm yg baru...time sa mau jlan blik kg sa perasan yg time sa tekan brek,bgegar pula n sblm sampai kat umah sa singgah kat woksop dulu utk minta cek..time buka mekanik bagtau pad kanan dah nipis..so sa pun beli bru la..kut2 buka sebelah kiri laa mcm yg mula2 sa beli..sa ganti aja la....selama sebulan lepas ganti tu sa cek balik,keadaan tetap sama...brek pad kanan nipis duluan berbanding yg sebelah kiri..
so...

by vampienell - Comments: 16 - Views: 3545
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29092008
akhirnya ada jugak projector tuk myvi...harga melampau mahal dei.....




by tony84 - Comments: 28 - Views: 3138
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21112008
sa mau ganti rim jipun masuk kelisa ni. saiz 14-6jj. probz d tawau ni cari tayar 195/55/14 tada pla. soalan sa, klo tayar 165/55/14 ble masuk ka p 6jj punya rim?? tanx geng sioloon Very Happy

by jojo1234 - Comments: 27 - Views: 3921
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01112008
Mcpherson and Double wishbone type suspension, mana kamu rasa lebih baik?

by Nieto - Comments: 6 - Views: 846
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04082008
nak upgrade kereta toyota starlet...tapi tak tahu mana nak dapat barang spare part.....
model toyota starlet EK70

by Orange_nemesis - Comments: 17 - Views: 973
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08092008
Aku nak tanya kt korang yg terer ni.... dont know

1. Mana nak cari spring ori / standard wira SE 1.5? klu kt k'gau ni drg bg spring waja pla...spring waja tgi dr spring wira SE 2.

2. mana lbh ok...pakai suspension standard atau yg sport...yg lowered 2 mcm GAB & Tien....biasanya brp kos?

3.klu aku pakai sbsorber standard wira aku pas2 join ngan spring lowered @ sport ok ka 2?

sila bg tunjuk ajar....thank's a lot

by deeyan - Comments: 23 - Views: 6910
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04082007
aku nk tny lah....pesal bl lepas minyak, ekzoz kete aku letup2 haa...ada sesaper blh bg komen x?

by ijamkaka - Comments: 69 - Views: 6889
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01102007




Mmg nyaman...Layanzzzz!!!

by kEzz - Comments: 102 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23072008
macam nak pastikan bahawa muffler itu original, seperti HKS, 5zigen, blitz, trust dan sebagainya?

by Nieto - Comments: 13 - Views: 851
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11102007
Brake sia nie berbunyi kiiiii kalau pijak brake ngan ringan, tapi kalo pijak ngan kuat bunyi teda. Brake pad masih tebal dan cantik, tak sampai 5 bulan, jenama mintex. Dan bunyi nie start apabila engine dah tukar, adakah brake sia tu tak support berat engine? caliper sia memang dah tukar kepada mitsubishi sejak engine saya belum ditukar

by Nieto - Comments: 52 - Views: 3188
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
03082008
hmm...kat sabah mana bulieh dpt brg ni??agak harga brg tu brp d malaysia??

by nic961 - Comments: 61 - Views: 2693
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
03052008
apa beza twin pot dan single pot disc brake???????

by tony84 - Comments: 12 - Views: 2604
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26062008
mau tanya di mana boleh bikin ni undercarriage spray. spray untuk bawah kereta punya. tia pasti pulak apa jenis cat yang digunakan, tapi kalu inda silap, spray yang macam rubber sikit tue(oem). thanks!

by tubik - Comments: 3 - Views: 1086
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
05032008
siapa tau apa punca kereta dalam dimasuki air....carpet bawah aku basah waktu hujan....pening aku cari mana bocor ni.....harap ada org tolong ya... cry

by xiaomao - Comments: 21 - Views: 9999
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 22/1/2018, 7:06 am