SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

CHASSIS 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12092011
dlm bm aku x tau apa nama benda ni..

aku nk tau la apa pndpt korang tentang benda ni, membantu ka tidak dlm menyelesaikan masalah gegaran d kelajuan yg berbeza. sbg contoh kalu pandu d bwah 90km/j tiada gegaran, tapi kalau lebih 90km/j bebegar pula.. tapi kalau lebih 120km/j hilang pula gegaran. semuanya dh check baik, tayar n rim semuanya dh d uji baik, tiada bengkok dan tayar still baru. aku p tanya pomen apa lgi yg menyebabkan gegaran tu sdangkan lowerarm, tie rod end, cv join ok lagi. so dia check rim aku dgn hub.

lepas inspection, dia ckp ada gab d antatara rim dgn...

by kent1189 - Comments: 26 - Views: 2656
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
18022008
Soi betul ini hari. Tadi terlanggar bim, tia sedar masa jalan, maklumlah demam. Sekarang ni mintak tolong geng2 sini kasi rekemen kedai yang boleh tolong kasi repair rim. Lips rim bengkok sudah, nasib tia laju, kalu tidak lagi teruk tue. Tima kasih.

by tubik - Comments: 61 - Views: 9999
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12092011
siapa ada pengalaman fit 175x70x13 masuk rim 13x9jj? bule ka masuk tu? sbb 8.5jj pun setengah mati om mau kasi masuk. Very Happy

by bod_supersperm - Comments: 11 - Views: 544
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14092011

...
tolong bgii... link2... kaaa.... apaaa yg lawa tuk myvi..ezi..yg kena pada mata. kamu.. yg lawa ahh. jn yg hodoh. . haha! .. plss tq..

by ryna91 - Comments: 2 - Views: 1417
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12082011

tolong!!!
otai2 semua,aku ada masalah berkenaan dengan tayar myvi aku sangkut bila aku pusing kiri dan kanan..sangkut skit jak..tayar bergesel dgn bumper depan & dekat pinta tu..bergesel dgn org pangil pisang2 tu..yg plastik warna hitam tu..ada cari ka bg tidak bergesel ya selain tukar tayar kasi tipis..aku xnak tukar tayar..skrg aku pakai tayar saiz 205/55/16..tmpt yg sangkut tu aku tanda d gbr bawah..yg bertanda a & b tu..tolong aku semua kawan2..
[img] [/img]

dari tepi :
[img]

by adeqyana - Comments: 58 - Views: 9999
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
28082011
hi suma, mesti sibuk sakan persiapan raya.. everywhere jammed.. hehe

saya mau tanya, da masuk R3 bodykit, skrang mau cari rim la, ngam ka pakai 205/45/16 atau 17? saya takut sangkut ba, sebab selalu bawa passenger juga..

sama tayar jenis apa yg ngam? continental, altenzo or michelin?


boleh share info dan nasihat?

tq

babepapar


by babepapar - Comments: 15 - Views: 2614
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12082011
Downhill drive...drive....drive.....drive......*corner*.......UNDERSTEER!!! - COUNTERSTEER!!! - COUNTERSTEER!!! - eeeeeeekkkkkkkkkkkkkk....BAM! Crashed.....

Jadi begitu la al-kisah nya dgn AE92 my beloved Trueno...hasilnya, sebelah depan, passenger, TERUK! absorber tebuka dr mangkuk dia yng di atas tu...tayar telipat...rim bingkuk...arm patah...spotlight pecah...bumper pcah....signal light pecah...uhhhhhuukkk...menangis pn teda guna...bukan macam orang tu kreta yang bule sembuh sndiri ikut masa....help me guys....help me bros....sa perlu sokongan bro - bro sni mo sembuhkan 'kuda' sya...

by ravekeeper3 - Comments: 13 - Views: 955
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
17082011
sy ada mslh ni dgn pulley kereta...klau d race, bbunyi...tp bkn bunyi belting...klau mo ckp timing belt, tidak jgak...sudah d bawak p workshop, tp mechanic tu ckp teda apa2 jugak...tp tu la, tidak puas ati sbb dlu bunyi tu teda cma lps kna langgar dgn myvi d fender kiri kereta, bru la start bunyi..tu pn slps 4 mnggu kluar dr kereta...jd sy mo mntak pendapat ni, pulley rosak atau bearing dh tamat riwayat? mntak pendapat dr master2, sifu2 yg taw...lagi satu, sy tidak dpt detect pulley mna yg bebunyi tu... dont know

by Jebonez - Comments: 6 - Views: 1334
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
11082011

Plan mau pasang lowered spring.
spring mw pasang antara apm, gab.sekali pasang buffer la.
mw tanya pendapat pro2 yg berpengalaman la ni. ok jgak ka tu?

and satu lae, ni kereta sa kn lebih tinggi depan daripd belakang bh. macam 1-2 jari macam tu la. sa plan mw pasang buffer blakang...bleh kasi tinggi ka tu klu pasang buffer?

kereta: Proton satria SE 1.5L
suspension and spring standard.

by satriaSE - Comments: 12 - Views: 1730
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14082011
possible kah maw tukar offset rim? maksud sya, dri FF punya rim tukar pergi FR punya rim, tp masih guna kaki yang sama...example, toyota AE101 mau pakai oldskul punya rim, jadi kna tukar pergi pcd 114.5, tpi mengekalkan tapak abs and spring...bole ka tu? sbb sya saaaaaaaaangat maw pakai rim 13 x 7 ba...hehehehe..cinta gila sya sma oldskull rim....apa lagi TANABE punya rim....tida pun, Blackracing ataw AP...ehhehehehehe...so...otai2, possible ka tu?

by ravekeeper3 - Comments: 14 - Views: 1207
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
16082011
masalah tayar belakang bergoyang/bergelong2 sebelah kiri bukan di sebabkan rim bengkok. tukar rim lain pun sama saja.
jd apa sbbnya tu... boss.. adakah sbb brek belakang tu terlari setnya kah.. siapa ada pengalaman kongsi2 la.

by del - Comments: 8 - Views: 2043
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
26072011
salam 1 malaysai, 1 sioloon. ada tak sapa2 yg prnah ptg tiang gear knob kancil? spt yg kta sedia maklum, gear knob manual kancil ni terlalu panjang bagi aku.. so aku kira nk potg setengah bgi pendek sikit.. p aku takut kalau ianya menyukarkan nk masuk gear nnti..

by kent1189 - Comments: 21 - Views: 2556
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
21052011
Hi..minta tolong sm sifu2 & otai2 sekalian..apa pendapat kamu kalau sy guna APM Performax Absorber Standard & APM Performax Lower Spring..ok ka juga 2 ar ? Kereta sy kancil. Tq. Smile

by khai9737 - Comments: 15 - Views: 9252
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
15072011
salam semua,sy ada persoalan ttg kancil,smlm sy bawa kancil sy p kerja, tiba2 stering macam begegar,but sblum ni tidak pula gtu,apa masalahnya? sy ingat tayar pancit, tp ok juga....tlg sy...

by dmax4707 - Comments: 30 - Views: 2376
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
04082011
..salam..aq penah bawak kereta kancil 850 standard cndition 120kmh-130kmh kat hiway..mase bwk ok..tade pape..tp esknye..aq rase brek tak makan..then aq g check kat mechanic...rim t'keluar dr drive shaft(dah loose)...rim tayar 14 inci cap ayam..ade sape2 yg leh bg idea tak pe mslh sbenarnye nieh...huhuhu,.wisau kalaw msuk turbo kang ty..top speed leh bwk 110kmh jew cuz takut rim t;keluar..

by naqie - Comments: 12 - Views: 855
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
09042011
tiap hari sa makin gila mo blajar drift..tapi yng sandi ni kreta sya FF ba...Front engine Front throttle...a.k.a kakai dapan..hahahah...bule ka tu drift aaa????

by ravekeeper3 - Comments: 26 - Views: 900
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
27032011
nak tanya nisal adj absorber utk kancil..apa pro & kontra gna ni??mksud aku kebaikan& keburukan??x pnh pakai,jd berhajat utk psg..

by Lockon - Comments: 41 - Views: 8339
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
25122010
nak tanya kat mana ada jual disc brek depan GSR,Vr4 atau pun perdana area kk,nak upgrade aku punya brek depan kereta jenis iswara,,otai2 tolong bantu,klu ada maklumkan dgn harga sekali...

by khaizzu - Comments: 2 - Views: 1073
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
20072011
SLM..sya bercadang membeli kancil 850cc, macam mana mau cek yang cesis kereta tu masi ok lagi or X, mksdnya kereta tu X pernah eksiden la kunun...TQ2 Very Happy

by gaman-kun - Comments: 7 - Views: 2527
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
08062011
Aloo bros...sa mo tanya ni macamana supaya tu bhagian belakng tebuang lebih skit klu sya corner? apa setup untuk suspension dia? kasi rendah ka?

by ravekeeper3 - Comments: 14 - Views: 961
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 19/10/2018, 2:15 am