SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

Others 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
13062013


NOTTINGHAM - Gurauan seorang jurusolek artis amatur ternyata menjadi apabila‘tangan putus’ yang direka dan ditinggalkan di tepi jalan jadi tumpuan ramai.

Polis juga terpaksa dipanggil bagi menyiasat kewujudan tangan manusia yang putus  itu.

Paul Plumber, 34, mencipta tangan palsu yang sudah putus dan dalam keadaan ngeri di tepi jalan dan meninggalkannya untuk dijadikan bahan tontonan kepada sesiapa yang lalu di kawasan itu....

by rina01 - Comments: 0 - Views: 365
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
13062013

Lokasi penemuan fosil cangkerang di sepanjang jalan raya yang sedang dalam pembinaan menghubungkan Kuala Lipis ke Merapoh. Gambar kecil: Antara fosil cangkerang dari jenis ‘brakiopoda’ dipercayai berusia 260 juta tahun.

KUALA LIPIS - Fosil cangkerang dipercayai berusia 260 juta tahun ditemui di kawasan Sungai Yu, Merapoh.

Ahli Paleontologi dari Institut Geologi Malaysia (IGM) Ahmad Rosli Othman berkata, fosil cangkerang itu ditemui pad...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 123
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
10052013


Auckland: Tanda tanya menyelubungi penemuan bangkai ‘raksasa laut’ yang ditemui terdampar di New Zealand.

Dengan gigi tajam berbaris dan mulut luas, bangkai haiwan sepanjang kira-kira 10 meter itu ditemui separuh tertanam di dalam pasir di Pantai Pukehina, kira-kira 190 kilometer di tenggara Auckland.


Beberapa teori dikemukakan, termasuk haiwan itu sebenarnya ikan jerung atau buaya air masin, sejenis ikan lumba-lumba atau hidupan prasejarah.

D...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 175
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
18042013


SEORANG tukang gunting rambut mencuci mata seorang pelanggannya di sebuah taman di Chengdu, wilayah Sichuan pada 12 April lalu.

CHENGDU - Seorang tukang gunting rambut menggunakan sebilah logam kecil untuk mencuci mata seorang pelanggan di sebuah taman di Chengdu, wilayah Sichuan, China pada 12 April lalu.

Mencuci mata merupakan amalan tradisional penduduk China yang dipercayai akan menyebabkan penglihatan menjadi lebih terang.

Tukang gunting rambut itu, Liu Deyuan...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 228
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
15042013


PERNAHKAH anda terfikir untuk membelai atau menyentuh seekor singa apabila melihat haiwan liar itu dalam sangkar di zoo. Sudah tentu jawapan yang dinyatakan adalah tidak dan enggan melakukan perkara berbahaya tersebut.

Masakan tidak kerana pada pemikiran logik siapa yang hendak mencari nahas.

Bagaimanapun, keadaan sangat berbeza di sebuah zoo di Argentina di mana pelawat boleh bermanja dengan haiwan-haiwan liar di sana.

Lebih menarik perhatian,...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 131
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
26032013


LONDON 24 Mac - Seorang bekas model Inggeris kini terpaksa mendapatkan nasihat pakar psikologi selepas mengaku 'ketagih' menjalani pembedahan bagi mencantikkan wajah dan badan dengan menjalani lebih 330 prosedur kosmetik sejak berusia 17 tahun.

Alicia Douvall, 34, yang sebelum ini pernah dikaitkan dengan komposer muzik terkenal Simon Cowell mendakwa, dia telah menghabiskan lebih sejuta pound (RM5 juta) untuk memperbaiki bentuk badan, payu dara, wajah dan juga kulit.

Ibu kepada dua anak itu juga...

by rina01 - Comments: 1 - Views: 429
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14022013


BANDAR RAYA MEXICO - Seorang wanita paling hodoh di dunia dikebumikan di kampung halamannya di utara Mexico kelmarin.


Rangka tulangnya dikebumikan selepas lebih 150 tahun kematiannya selepas dia dijadikan bahan pameran di kebanyakan negara.


Dilahirkan di Mexico pada tahun 1834, wanita itu, Julia Pastrana menghidap penyakit hypertrichosis dan hyperplasia.


Penyakit itu menyebabkan dia mempunyai banyak bulu dan mempunyai...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 568
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
08122012

nilah api yang keluar dari dalam tanah di halaman Sekolah Rendah Angsokah III di Sempang, Madura, Jawa Timur.
SAMPANG, Jawa Timur - Penduduk di kampung Angsokah, Madura di sini gempar dengan kewujudan api yang menyala keluar dari dalam tanah di halaman sebuah sekolah rendah di kampung mereka.

Menurut seorang guru di Sekolah Rendah Angsokah III, Jalalludin, semburan api itu terjadi selepas pihak sekolah melakukan penggalian perigi.

Katanya, selepas proses menggali mencapai...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 254
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
07122012


Gambar tersebut dirakamkan dari kapal angkasa Apollo 8 milik Amerika Syarikat.

Bagaimanapun, kelmarin, NASA mendedahkan Bumi pada waktu malam.

Gambar tanpa awan yang amat jelas itu dirakamkan lensa infra merah dan beresolusi tinggi menerusi satelit Pentadbiran Oseanik dan Atmosfera Kebangsaan (NOAA) milik NASA.

Sensor kamera pengimejan itu dapat merakamkan tiga imej cahaya kelam secara serentak sekali gus memberi peluang kepada para penyelidik untuk mengkaji atmosfera,...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 233
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
07122012

DUA buruh bekerja di lokasi pembinaan bangunan kediaman di tepi bukit yang mengandungi sebuah kubur (dalam bulatan) di Taiyuan semalam.

TAIYUAN, China - Sebuah kubur yang terletak di atas bukit yang dikelilingi projek sebuah bangunan kediaman di sini, utara China masih tidak dipindahkan.

Kubur itu dipercayai wujud sejak tahun 2004 lagi.

Pihak pemaju meneruskan kerja-kerja pembinaan di sekeliling bukit setinggi 10 meter itu selepas keluarga si mati enggan memindahkan kubur...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 199
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
22102012


BEIJING: Bagi setiap gadis, usia belasan tahun adalah yang paling sukar dalam kehidupan mereka dan juga yang paling menyeronokkan dan tidak boleh dilupakan.

Tetapi tidak bagi Nana, 16, yang baru-baru ini ditumbuhi bulu lebat pada muka dan tubuhnya selepas menjalani rawatan untuk menyelamatkan nyawa.

Dia kini lebih rela menghabiskan masa bersendirian, berkurung di dalam bilik.

Gadis warga China itu, yang hanya mahu dikenali dengan nama pertamanya, menunjukkan janggut...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 253
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
04102012


Mahukah anda melepaskan anak-anak kecil di bawah jagaan pengasuh lelaki? Apa kata berubah angin dengan memberi peluang kepada golongan pengasuh lelaki menjaga anak-anak semasa anda keluar bekerja.

Seorang pemuda Michael Kenny, 18, nekad mengikuti kelas asuhan kanak-kanak yang sebelum ini hanya melibatkan golongan wanita di Britain.

“Selama ini, saya hanya bergelumang dengan dunia sukan ragbi, langsung tidak pernah masuk ke d...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 212
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30092012


BANTUL (Indonesia): Seorang penduduk, Supiati, 25, di daerah Harjomulyo, Ogan Komering Ulu, selatan Sumatera, mengalami penyakit misteri.

Terdapat beribu-ribu paku di dalam tubuhnya menyebabkan dia kesakitan dan sukar untuk bergerak.
“Saya telah bertemu dengan ramai doktor tetapi kesakitan ini masih berterusan,” kata Supiati, semalam.

Walaupun telah dibawa ke hospital dua kali oleh bapanya, dok...

by rina01 - Comments: 1 - Views: 293
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30092012China – Kerana terlalu sedih dengan kematian anak lelaki mereka yang berusia 18 tahun, kira-kira enam tahun lalu, sepasang suami isteri di Chongqing menyimpan mayat anak mereka itu dalam peti sejuk sejak hari kematiannya.

Dengan berbuat demikian, Tian Xueming dan isterinya dapat merasakan Qinyuan masih hidup dan tidak pernah meninggalkan mereka.

Bagi memastikan mayat itu terpelihara, ia diletakkan dalam peti sejuk dan untuk mengelak bekalan elektrik terputus, Xueming m...

by rina01 - Comments: 1 - Views: 240
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
21092012


Tokyo – “Saya menawarkan hidangan alat sulit saya hanya pada harga 100,000 yen atau £800. Saya seorang lelaki Jepun,’’ itu bunyi ayat menjijikkan yang ditawarkan oleh seorang lelaki kepada orang ramai melalui laman social twitternya.

Lelaki sakit jiwa itu, Mao Sugiyama, 23, turut menyatakan bahawa organ sulitnya itu telah dibuang dalam satu pembedahan tahun lalu.

Dia juga memberitahu tidak pernah mendapatkan rawatan hormon dan organ sulitnya itu akan dimasak kepada mereka yang ber...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 267
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
21092012

SEBUAH kubur kuno yang ditemui di puncak Gunung Kamhantik di Filipina pada 26 Februari tahun lalu.

MANILA - Sepasukan ahli arkeologi menemui tinggalan sebuah kampung purba di puncak sebuah gunung yang dilitupi hutan di Flipina bersama beberapa keranda batu kapur yang belum pernah ditemui di negara Asia Tenggara berkenaan, kata seorang pegawai semalam.

Pegawai Muzium Nasional, Eusebio Dizon berkata, kampung tersebut terletak di kawasan seluas lima hektar di atas Gunung Kamhantik dekat...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 235
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
21092012Nah, apabila banyak orang yang menganggap lipas adalah serangga yang menjijikkan dan tidak mahu mendekatinya, maka berbeza dengan wanita yang pertama ini. Ia bahkan menyayangi lipas layaknya binatang peliharaannya. Unik kan?

Shoko nagawa yang dikenali juga sebagai Shokotan adalah seorang wanita dari negara maju, Jepun. Ia muncul di salah satu saluran tempatan dengan menunjukkan kelebihan yang tidak biasa. Ia mengejutkan para penggemarnya dengan kepala yang ditutupi oleh


sumber:...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 203
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12092012

RUANG dalam takungan kuno berusia 3,000 tahun yang ditemui di Baitulmuqaddis.

BAITULMUQADDIS - Beberapa pakar arkeologi menemui sebuah takungan air kuno di sini yang digunakan oleh jemaah semasa ke kota suci bangsa Yahudi, Temple Mount atau dikenali sebagai Haram Ash-Sharif oleh orang Islam.

Akhbar MailOnline melaporkan bahawa takungan yang dinamakan cistern itu boleh menyimpan sebanyak 250 kubik meter air.

Tempat simpanan air itu dipercayai dibina pada era Tempat Ibadat...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 209
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
28082012

BEBERAPA ekor kambing memanjat pokok argan untuk memakan buahnya di sebuah gurun dekat Essaouira, Maghribi semalam.

RABAT - Senario beberapa ekor kambing memanjat sebuah pokok argan di sebuah kawasan gurun dekat Essaouira, barat Maghribi mendapat sambutan hebat di laman perkongsian video YouTube.

Haiwan itu memanjat pohon berkenaan untuk memakan buahnya yang manis.

Pokok yang dapat hidup pada musim kemarau itu digunakan oleh penduduk Maghribi untuk menghasilkan sejenis...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 299
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
24012012

MOHD. SAPUAN dan isterinya menunjukkan pokok pisang lemak manis (dalam bulatan) yang mengeluarkan empat tandan pisang di Taman Kandis Permai, Jalan Kebun, Klang semalam.

KLANG - Sepasang suami isteri di Taman Kandis Permai, Jalan Kebun di sini terkejut apabila mendapati sebatang pokok pisang lemak manis yang ditanam mereka di atas tanah bersebelahan rumah mengeluarkan empat tandan buah.

Mohd. Sapuan Kamsee, 57, dan isterinya, Asmaniah Tamjis, 51, menyedari kejadian pelik itu ketika...

by rina01 - Comments: 0 - Views: 253
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 19/12/2018, 6:35 pm