SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

Drifting 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29112008
satu produk L.S.D daripada KAAZ br di keluarkan,L.S.D yg di reka khas utk perlumbaan dan Drift ini bleh di dapati dgn harga rm900++ yg bleh di dpti di perfomance shop.

by Drifter@D5 - Comments: 9 - Views: 1417
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27012009
Kepada semua owner kepada kereta AE86 ataupun hatchi Roku anda boleh tersenyum lebar kerana model ini tersangatlah mudah untuk kita lakukan transformasi ke atas enjin asalnya iaitu 4AGE.Tahukah anda enjin F20C???enjin yang sama di gunakan oleh saudara terdekatnya iaitu Honda S2000.Enjin ini sangat sesuai bagi model 86 ini,anda boleh menggunakan gearboxnya sekali,cuma anda perlu memotong propeller shaft sebanyak 3.5cm.AXLE 86 boleh juga di gunakan atau dengan melakukan penukaran AXLE asalnya kepada AXLE asal S2000 itu.

by Drifter@D5 - Comments: 4 - Views: 1990
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10052011
Tawau Town
16 September 2011
2nd round...
penjelesan lebig detail akan diupdate..tq..

by bod_supersperm - Comments: 0 - Views: 769
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06122010
Nichie Access

Location : Beside P.O.J (Makhamah) Putrajaya
Tarikh : 4 hb Dis 2010
Level : Novice & Profesional

Gambar dah upload... tapi kat facebook la... sbb senang nk upload ada multiloader

by swordfishxox - Comments: 1 - Views: 831
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23062010

akan menjadi acara dwi tahunan
kalau boleh,unlock tu topic asal..tp dah kena lock,so aku create new post la


so

BurnOut 360 Drift Challange akan jadi acara dwi tahunan..Casero Event dan D1 KK DClub akan menjadikan acara ini dalam kalender Sabah..haha..so next even is..

Date : mybe 6th November 2010
Venue : sama (KK Port)

so, siapkanlah mesin anda... ahahahaha...


jgn jadi macam aku, Clutch Pum patah! wat a shit! hehe

by bod_supersperm - Comments: 2 - Views: 1312
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
18052010

Drift Challenge
Guys, you may have heard the talk, the rumours and now this is the hard fact.

Presenting BURNOUT360



Read the hard info ...



So get your limited tickets from from CASERO & D1, tickets are priced at RM 15 only.

Be there and support the local motorsport scene ..

For more info: Call,sms or email the organizing team
CASERO EVENT 088 -213969

by revgray - Comments: 4 - Views: 1592
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23102009
askum n Helo

sya org baru dlm website ni...tumpang tnya buli taw macam na mo join team ni?sya berasal sni keningau...sya memiliki kereta ni Ke70..jika saya salah buat new treand ksi move section kioo

http://www.youtube.com/watch?v=YYg7dUzvo5s

by MasterBrite - Comments: 10 - Views: 2143
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06042010

Sabah>KK Port
risik2 dari D1, ada event drift, clinic dan tournement dlama bulan Jun 2010 ni..kalau betul2 konpom..aku inform g..
dengar2 juga event 2 hari akan berlangsung...semua Borneo turun ikut...caw

by bod_supersperm - Comments: 9 - Views: 956
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13042010

kalau mau join..klik ni link

by bod_supersperm - Comments: 0 - Views: 728
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28022010

drift set/spec


by bod_supersperm - Comments: 3 - Views: 958
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13012010
siapa rasa pakai FWD, pakai tray pun layan....


by bod_supersperm - Comments: 5 - Views: 1025
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04012010
siapa bilang polis tidak pandai drift?

by bod_supersperm - Comments: 12 - Views: 1517
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12122008
untuk keta oll skoll, kita mesti ganti oksober, yang gagar, n little bit lowed la..rite??then excel blakang must ada n LSD..
mau tanya ni.. LSD yang 1 way ke 2 way yang bagus ni?? tu trueno punya memang ori 2 way kan?? siapa tau apa jenis keta yang memang azali ada LSD 2way ni??
tq

by bod_supersperm - Comments: 38 - Views: 2473
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07042009
kepada drifter samaada amatur atau pro..list nama, kereta dan lokasi anda sini..

1.bod_supersperm -Toyota Corolla GL-KK
2.RDBoy - Toyota Corolla DX - KK
3.
4.

by bod_supersperm - Comments: 4 - Views: 1140
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
22022009
Seramai 23 org telah menyertai pertandingan Drift kali ini yg d adakan di A FAMOSA RESORT melaka,hero drfit kita tdk dpt menyertai pertandingan utk kali ini,kerana beliau terlibat dgn pertandingan utk mangharumkan nama Malaysia di Dorrito.Tan Tat Ley,Along dan Ah Fai mengungguli pertandingan kali ini,Ah Fai tetap menjadi juara untuk pertandingan kali ini bersama AE86 F20nya.Tan Tat bersama sprinternya mendpt tempat ke-2 mnakala Along bersama Nissan Cefiro mendpt tempat ke-3,di tempat ke-4 pula Chong bersama RX-7 FD Effini,tempat ke-5 adalah diri saya sendiri bersama Nissan Laurel,tempat ke-6 Zul...

by Drifter@D5 - Comments: 2 - Views: 1208
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08022008



by de@@_le$$ - Comments: 12 - Views: 1270
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07012008
Sape tau kat mane nak blaja main drifting sekitar kl, melaka and n9???

by Max1986 - Comments: 26 - Views: 1667
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13022009
seperti tajuk, kalau kakai tayar depan bolah drift ka?

kamu paham ka itu 'kakai'

by tanakwagu - Comments: 26 - Views: 2030
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01022008
Last year i got hook with Radio control drifting...but already sold my RC Drift Car coz' tak tahan dengan harga maintenance dia...so heres my memorable pic to share to you all....cheers.






by zerone - Comments: 45 - Views: 6019
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23102008
Tahukah anda siapa pengasas sukan DRIFT???dan di mana sukan ini di perkenalkan?? Suspect .Sukan Drift ini di perkenalkan oleh Keichi tsuchiya iaitu penggiat sukan Drift termasyur dunia dan skrg dia telah di lantik menjadi ketua pengadil tidak kira di mana jua pertandingan Drift di adakan.Sukan ini telah di perkenalkan pada tahun 2002 di negara matahari terbenam@JEPUN.Dan pada hari ini sukan Drift ni masih lagi di minati ramai termasuk sy hehe

by Drifter@D5 - Comments: 10 - Views: 2588
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 16/12/2017, 10:26 am