SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14052009
bro, apa jenis turbo timer yg gempak di pasaran selain HKS Made In Japan? Bole kongsikan kualiti yang terbaik untuk kegunaan bagi engine standard dan turbo system..

by al_chehim - Comments: 31 - Views: 5318
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23102009
sy mo tny ni... myvi klu tukar rim 16" bole muat ka??? ni tidak kasi lowered.... size ori 14"...
viva pulak ngam ka pki rim 15"... sm jgk tidak lowered... size ori 13"...
sy planning mo tkr ni....sila beri pndpt...

by dexbeckz - Comments: 21 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16112009
salam... tulung2 geng bg tmpat d mana ada jual part & eksesori kereta ni.
cth : lower spring, absober, pad brek & lain2 lg..
yg ada kereta ni buli la kongsi2 pndapat psl part kereta ni yaa, Laughing

by akubudak2216 - Comments: 0 - Views: 2065
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15112009

Untuk Myviku..
Aku sekarang guna rim Coupe Racing saiz 16" di Myviku (signature).Rasa boring pla ku lihat hari2 hehe..Jadi ku kira mau beralih ke Advan Racing pla..Jd,pada sesiapa yg tau harga bolehlah inform/pm kat aku k..Kalau ada yg ada dan mau jual/tukar2 pun boleh dirundingkan.

by black_v - Comments: 0 - Views: 1837
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
25102009
helo suma... sy plan mo tkr player kereta sy yg tp x tau brand pa yg bgs??? ada cdgn ka geng??? klu sony ok ka??? yg pntg ada cd/mp3/fm radio cukup la... kereta viva...

by dexbeckz - Comments: 3 - Views: 2383
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26042009
siapa sini leh tolong aku bg info klu d kk diman yan murah tuk buat hiasan dalaman keta maksud aku tuk kasi lapis pintu n kerusi keta tq

by haszmir - Comments: 24 - Views: 3412
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09082009
hai all..erm mau tanya d mna ada jual rim vip chrome size 15 ya?sy mau kasi msk d kelisa sy..klu ada sesiapa tau tlg bgtau sy k..
013 8867872

by shauny87 - Comments: 9 - Views: 1845
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19102009
sape2 tau ,
bg tau ye...
rojer2 or sms kat 012-9642401
harga m tempat

by shahreza85 - Comments: 0 - Views: 777
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23092009
helo semua... ada sesapa yg pernah rosak suis on/off/tgh lampu yg d cermin pndg blkg 2... sbb sy nak tau mana boleh repair 2... kedai wiring ada bt ka 2??? pls help... skrg ni klu glp, pki torch light je... bikin ssh... hrp sesapa dpt membantu...

by dexbeckz - Comments: 5 - Views: 778
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
19062009
ada taiko tau tak pasang tachometer di engine 4G91, kena ambil dari ECU ka? sebab 4g91 tiada distributor macam 4g15.

by Nieto - Comments: 3 - Views: 1191
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15052009
sy mo tau ba, 2 cermin kereta klu ada calar gara2 wiper, ada ka kedai bikin kasi ilang calar 2... klu cermin head lamp lma yg pudar2 sda boleh jgk ka kasi terang blk.... klu d KL sna ada kedai repair2 n kasi cantik cermin, cni kk ada ka?? klu mo beli baru mantap harga boss.... hehe... tlg la sya...

by dexbeckz - Comments: 9 - Views: 3231
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
03062009
aku mau bah tukar exos aku.tp mau cari yg murah2..anyone mau jualkah?ngam harga saya belilah..janji menepati kehendak:

1. murah
2 cantik
3. halus bunyinya.x mcm bunyi loging(lori besar)..nti da pula ckap bunyi ja kuat tp jalan mcm kura2..lgpun bising bah..anyone boleh ksi tau siaka?

by devilz - Comments: 13 - Views: 1598
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
05032009
ada sapa2 yg mahir pasal keta nih?
spring brand apa yg pling bgus spaya tdk nygkut?
saiz rim n tayar?
prlu tukar absober?

by wanchai - Comments: 33 - Views: 5874
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
31082009
mau tnya bha ni.. d mana ada tempt baiki lcd indash yg berjenama SUPER ni..

masalah lcd ni tk da gambar tp ada sora kluar..

d mana tempt sy bole baiki..

perkara ni terjadi sebb sy sellu bila nk kluar g mana2 sy tk off kan

butang close.. sy main trus off dari kunci... al maklum la bila da d off dari kunci

automatic slide masuk kan.. bila malar buat bgne last2 bila tekan open balek suda tk da gmbar... sama ada lcd atau wayar d blkng lcd atau lcd tu tp tgk wayar tk da juga hangus...


so klu ada tmpt sy bole baiki plese tell...

by HondaCRV - Comments: 0 - Views: 676
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13082009
dear all..ada sesiapa blh bgtau sy d mna letaknya kedai c jerry.bab sy mau customade bdykit kelisa sy p l700 vip style..tp mslhnya sy x tau tmpt c jerry..maklumla org labuan..hehe..

by shauny87 - Comments: 2 - Views: 1785
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26032007
kebaikan dan keburukan acesories kereta

1.Sport rim-setiap pemilik kereta menyimpan cita-cita untuk memasang sportrim terbaru pada kereta mereka. Memang cantik tetapi berhati-hati dengan saiz sport rim yang anda pilih. Salah pilih, lepas 3 bulan, semua undercharage bush dan arm dan balljoint habis kena tukar. Jadi bagaimana memilih sport rim yang sesuai. Kalau rim asal kereta kita cuma bersaiz 13 inci dan 5 1/2 inci lebar dan menggunakan tayar saiz 175/70, pastikan rim yang anda pilih bersama saiz...

by aLFFiaN - Comments: 85 - Views: 10018
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27072009
Aku ada beli steering passo with srs airbag..tp nda msuk ngan myvi standard aku yg teda srs airbag..ada sepa2 buli tlg aku?kalau nda aku jual ni steering.. Suspect

by absan - Comments: 2 - Views: 786
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16052009
salam bro!!!
adjustable Gab dgn Mines pe prbezaan nye??
kt kedai banyak jual..
confius pula nk beli... Mad

by wolfverine - Comments: 1 - Views: 3846
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
06062009
Ada siapa2 sini yang pernah atau tau ka harga kalu mo minta pasang bikin tutup pikap? sengsara ba kalu time2 ujan...hehe


by Peluru_Sasat - Comments: 8 - Views: 1131
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28042009
alow all..
spa2 yg taw web order rim dri JAPAN kngsi2 la cni k..
Very Happy

by budak t!s moduler - Comments: 7 - Views: 1212
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 25/4/2018, 7:01 pm