SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12042009
Dimana boleh restore steering jenis macam kayu walnut, saya punya steering sudah antik, tidak kilat sudah, sudah lebih 10 tahun.

by Nieto - Comments: 9 - Views: 981
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01062009
apa gn blower 2?

by dexbeckz - Comments: 3 - Views: 939
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02052008
minta sesiapa yg pernah mengalami masalah ni.. kongsi≤lah bersama

mula≤ meter RPM/temp/fuel aku tidak berfungsi... lepas tu aku cek fius ada satu yang tidak bagus.. aku tukar... lepas tu meter aku ok sudah... tapi tention pula lampu signal pula tidak hidup... apa hal? minta tolong siapa yg tahu masalah ini... thanks

by aLFFiaN - Comments: 25 - Views: 9999
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04032008
mcm kasi buka rabbit side skirt...siapa boleh bantu...???

by xiaomao - Comments: 10 - Views: 1176
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21052009
Please
note and circulate...

Do not turn on A/C immediately as soon as you enter the car!




Please open the
windows after you enter your car and do not turn ON the



air-conditioning
immediately. According to a research done, the car dashboard,



sofa,
air freshener emits Benzene, a Cancer causing toxin (carcinogen- take note



by al_chehim - Comments: 3 - Views: 820
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11112007
Getting this from my friends idea.. just wanna share with you guys n borneo.. hehehe good luck if anyone wanna try... and dont forget to share with us here..

custom eyelid using sticker

material..
black sticker

white reflect

mark the line

put black sticker as...

by ^TeRRoRiSTz^ - Comments: 52 - Views: 4752
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21052009
Fahami
kod menukar tayar baru


APABILA cengkaman tayar kenderaan mula berkurangan atau botak, itu menandakan
sudah tiba masanya pemilik menukarnya dengan yang baru.

Bagaimanapun, sebelum menukar yang baru ada beberapa faktor yang perlu
diberikan perhatian pemilik supaya tayar baru dibeli bersesuaian dengan
kenderaan dan bukan sudah luput tarikh atau lama disimpan penjual.

Sebagai pemilik kenderaan dan pengguna anda perlu mengetahui beberapa kod
penting terdapat pada bahagian...

by al_chehim - Comments: 1 - Views: 9164
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08012008
[img]http://sioloon.com/[/img]

apa kata anda....

by yap18 - Comments: 33 - Views: 4064
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04102008
Very Happy kita bincang mengenai penggunaan walkie talkie dlm kreta anda serta faedahnya..

dlm 7 bulan yang lepas,member aku ada pi thailand then aku kirim la walkie2 ni ama dia, aku bleh dpt dgn harga Rm 80 original set dari thai ngan speker2 dia,then memang suma kreta member2 aku ada "Benda" ni..sangat berguna juga wat aku bila convoi kemana2,coz aku nda lagi perlu beteriak dalam kreta tuk bagitau sesuatu,cuma cakap dari dlm,kreta di hadapan mahupun di tepi dapat...

by Huntez - Comments: 87 - Views: 5938
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13042009
mau tanya bha ne..

km/h meter tu bha.. dekat2 rpm meter tu..

lampu original biasa nya kuning kan??

bole tukar ka tu ya??

mau g tukar warna putih bha..

bidak ni kuning..

tp biasa nya klu proton iswara sport edition punya

lampu km/h dia tu biru kan??

aku punya kuning mau tukar lampu lain bole

ka 2??

by HondaCRV - Comments: 14 - Views: 1571
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14022009
ada sepa2 yang pernah dengar n pasang ni barang ka? yang sa tau ni barang bole up performance p 25%... nda pasti plak.. tapi yang bes tu ada bunyi whooosh tuk enjin NA....wow Smile

by rickengineering - Comments: 57 - Views: 4047
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30042009
aQ baRu maC NIey d cNIe ... baRu jak TD aQ reGister ...

aQ maW TnYa Niey ...... d maNA aRh keDaI mUaRh2Xx sikit RIm yg nGaM nGn kaNciL ... aREa2Xx sanDAKAn laR .... aSseSorRies juga??

by meTal - Comments: 6 - Views: 1004
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16032009
Nak minta tolong sama otai-otai sekalian ni... Aku nak cari kedai yang boleh buat wiring kat area KK ni untuk tukar panel aircond manual Wira SE aku kepada digital GSR punya. Kalau ada sapa2 yang tau boleh la inform kat aku.

Lagi satu, kekurangan bila pasang panel digital ni ialah tak boleh adjust blower dia, cuma boleh control tempreture jak... ada member2 yang tau tak nak solve problem ni ka???

by WiSE Magoth - Comments: 2 - Views: 5424
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14042009
hi semua..saya punya first topik ni.. What a Face

saya mau tanya bah, kadang2 ada satria yg pakai bumper asal (non GTI) tu dorang pasang lampu brake di bumper tu (sebelah reflector tu) saya refer sebagai 4th and 5th brake light hehehe pale

saya mau pasang juga, tapi masalahnya saya tidak tau di mana mau cari itu barang dont know kedai acc yg saya pergi semua...

by AIRpulse - Comments: 4 - Views: 1379
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
24032009
mau tanya bha nie..

besa la org baru mau blajar..

sy ada tgk bha kereta2 kan..

mcm mana ya mau kc gelap 2 lampu??

tk kira la lampu depan ka blkang ka??

sy dengar kc tainted ya ka??

bgmana 2.. maw buat la..

npk ganaz nie kc gelap..

ada urg pandai buat ka... heheh

thxx What a Face

by HondaCRV - Comments: 37 - Views: 4151
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10022009
 [ Poll ]  

DIY = CD player

pernah kah korang dengar CD player DIY menggunakan CD-Rom. topic ni sebenarnya telah lama dibincangkan oleh kaki2 DIY (seluruh dunia mungkin) antara laman forum yang membincangkan topic DIY cd player ni ialah www.diyaudio.com



bermacam-macam versi CD player yang di DIY tapi kebanyakkannya kita ter paksa membeli KIT untuk membolehkan CD-Rom ini berfungsi sebagai CD palyer


by Leader - Comments: 18 - Views: 5911
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
10032009
kepada otai otai sioloon minta tlg skit. body depan wira aku sdh convert p mitsubishi. problemnya lambang dia kena curi. So aku sdh tgk tgk mana≤ kedai accessories p aku kena nasihat p cari sana tilija or mana≤ kedai half cut sbb tu emblem kena pakai skru. kalau sticker tidak ngam sbb frame dia belubang ni. so para otai sekalian, tul ka ckp tu pekerja sana fuji putatan??tlg plz..hodoh bah belubang tengah≤ ni depan dia..thank you.. Thank you
kalau ada siapa siapa leh sumbangkan tmpt mana mau cari lagi bagus..

by Mr.Lunatic - Comments: 23 - Views: 2121
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10032009
Mau tnya bha nie kalu guna lampu halogen tu bha cepat terbakar ka
socket lampu??

klu gna HID ok ka juaga?

BUkan apa 2x uda aku tukar soket lampu bila
aku guna Halogen lamp tu~ dont know dont know

by HondaCRV - Comments: 12 - Views: 1072
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18092008
ada kah tempat belajar mo set2 accesories keta di area KK ? sya ada dengar course tu kat tuaran..AutoMobile blabla nama tu kedai..tapi orang yang pergi belajar kat sana terlalu sikit lah..jadi dia tak open course tu..ada tak sepa2 yang tau2 tempat untuk belajar tu? nak belajar ah, jadikan sumber pendaptan..xD...yang ajar habis pasal accesories lah..cd player, alarm..blabla..tintert kah..apa2 je lah..

by choy89 - Comments: 23 - Views: 1098
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09102008
sy mo wiring balik ba smua wayar2 di dlm dashboard tu.. smua wayar yang berkaitan dgn sound system,, lampu,, smua la... yang pntg wayar2 yang dalam / di bawah dashboard tu...
1> berapa kos aa??
2> di mana tempat yang murah utk servis ni???

komen byk2 aaa.. kekekekeke...

by scrypto - Comments: 12 - Views: 1032
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 20/7/2018, 8:07 am