SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
24022009
noobie question here, want to clarified... is it legal using a non HID white bulb for our headlamp? coz people said that even though the headlamp didn't use the HID system, it must using a yellowish bulb.. Suspect

by emanx - Comments: 12 - Views: 917
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
20022008
di mana mau lekat vaccum meter hos kat enjin..?klu wira EFI..?

by tony84 - Comments: 17 - Views: 2686
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
12122008
ari tu saya pasang sticker jabatan d cermin depan kereta ba.. tp ada gelembung2 ni..
ni kali ingat mo pasang sticker liverpool.. mcm mn mo pasang supaya tiada tu gelembung2 aah?

by winner - Comments: 12 - Views: 1095
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
17102008
bro adakah dashboard untuk keta ku ni..hancur uda dashboard ku kena panas

by thunder_riez - Comments: 2 - Views: 711
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
26102008
dont know ble tolong cari di mana ada tail light untuk toyota GT bukan SE ya...lain tu SE tail lightnya..SE tu keta 2 disc break..ni sa punya 4 disc break..so jan keliru ngan keta sa GT ngan SE sama jak tu body cuma GT nampak muscle sikit
...tolong bro tail lights..uda aku pi tilijia tada juga...

by thunder_riez - Comments: 1 - Views: 526
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29042007
A'PEX introduces the first digital fuel computer that combines fuel computer functions with a VTEC engagement controller.

The V-AFC features a user-definable, eight-point, adjustable fuel curve that can be set in 500 RPM increments. The range of fuel adjustment is +/- 50% at each of the user-defined setting points.

Image hosted by servimg.com

The Fuel Adjustment...

by MaTa NinJa - Comments: 19 - Views: 969
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
08102008
di mana tempat mo modify dashboard aaaa???? mo kasi fibre ba.. ubah sikit bentuk di dalam... dashboard standard kancil 660... tolong bagi info????

by scrypto - Comments: 11 - Views: 956
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02102008
'colouring product to refurbish your car interior and accessories like car bumper, wiper, tire, plastic panel and dashboard. Letís make them looking like new! '

ada sapa2 yang pernah guna product ni: OTTERģ Fibre http://forum.lowyat.net/topic/805887
aku terbaca di website Lowyat.net... menarik btw aku masih tercari2 mana nak beli kalau di sabah..di klang vally senang ja dapat di stesen petronas n pasaraya bintang..sapa2 jumpa di sini sila inform k... aku tengah cari nie.. thanks.

by Waja AutoBot - Comments: 0 - Views: 1571
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27052008
D'Carbo merupakan pembersih kotoran karbon yang sangat berkesan. Pembersihan karbon dapat membantu mengoptimumkan prestasi sesebuah enjin dan mengembalikan keupayaan hampir ketahap asal. Dengan itu, ianya dapat mengurangkan penggunaan bahanapi.


Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi:

Asman : 019 804 8444 (sabah)

Azmi : 016 209 4975 (Semnanjung)

by MaRoNtO - Comments: 15 - Views: 1267
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30012008
workshop labuan aku sudah round tp byk yg nda mau.. bida eh dorg ani eh.. tapi nda sure pki stiker atau dorg cat.. bah, siapa tau tulung2 lah dulu.. ani pun kira accesorise bah ni..


by cosmetic - Comments: 24 - Views: 1383
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02102007
sesiapa yang boleh kasih imform tentang masalah aircord
sekejap sejuk..pastu panas pastu kan sejuk balik..
kalau dak pun kasi tahu mana kadai aircord yang
pakar buat aircord ... ni member dak banyak kali buat
aircord ...dah banyak kadai, dah banyak tukar barang
dah banyak buang duit tapi masalah nya masih berulang...

by anakjomo - Comments: 28 - Views: 2868
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21052008
siapa ada wiring diagram dia kira mo D.I.Y jak..


tulun2 la org yg baru mo blajar ni

Thx Very Happy

by lentugi - Comments: 20 - Views: 3852
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09112007
Very Happy Very Happy

Take a good look at these pictures and you'll get the idea ...



Get the idea?? If any one wants to try this project, do post it here. TQ. Happy DIY"ing.

Disclaimer : Do it your own risk. D.I.Y. means Do IT YOURSELF...

by ikankalui - Comments: 24 - Views: 2408
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
17012008
SAYA ADA KEMUSKILAN TENTANGODOMETER KERETA ISWARA SAYA...CONTOH JALAN TG ARU KE YAYASAN SABAH 68/69 KM TETAPI BARU-BARU INI SAYA JALAN IA MENCAPAI 148 KM MACAM JALAN KE K MARUDU SAJA...SAYA MINTA BANTUAN DARI KEKAWAN SEMUA...APA SEBABNYA ADAKAH IA ROSAK /SEBALIKNYA...(BAGILAH PENDPAT/BANTUAN/KHIDMAT NASIHAT....
MAKLUMAN JUGA ODOMETER SAYA JENIS DIGITAL.....TOLONG BAGI PENDAOPAT TQ

by shalina7981 - Comments: 1 - Views: 742
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 25/4/2018, 7:20 pm