SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ENGINE & PERFORMANCE 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06112008

Custom, OEM, and Private Label Air Fuel Gauges



Why Use an Air/Fuel Gauge?
Air/Fuel gauges monitor the air/fuel ratio of gasoline engines when wired to an O2 sensor. The AFR gauge can indicate if your fuel demand is higher than the fuel system capability; or if additional tuning is required; or there...

by blugu - Comments: 7 - Views: 2338
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
08122010

dah pening ni..


otai2 blh bg tau tak berapa boost aku ni?? aku punya meter dalam gbr tu..klu macam ni boost aku 0.4 ka atau 0.9??? aku xpandai tgok boost la..

by adeqyana - Comments: 20 - Views: 3007
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29112010
slam 1 mlaysia utk wrga sioloon..
ni sy ada mau tnya ngan sifu2 yg sda ada pnglaman psal high2 boost ni,,
ari tu l2 sy sy ksi install tebo rhf4 kacuk bontot l2,, dia punya pick boleh la, tpi top lemas... lpas tkar injektor, f.pump,camshaf tinggi ngan tmba f.regulator bru la sdap layan skit,, skarang ni pkai 1.4bar.. tpi skarang clutch pndai slip la pla,, clutch apa yg terbaek ya? ada ckap cusco la.. jasma la.. ada pla yg ckap pkai clutch cover costom ksi double dia punya mtahari tu,, tkut rugi membeli pla nanti klu sma ja ksudahan dia.. harap semua sifu yg expert dpt tolong sy..

by ade4739 - Comments: 32 - Views: 3429
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
07012010
saya mo install apexi neo dlm l2s sy,tp sblum 2 mo tny brg ni sesuai ka dgn l2s ni?ada yg ckp x boleh sbb point byk sgt smpi 16,ada vtec lg..jd, apakah yg sesuai??minta tolong ya

by Lockon - Comments: 10 - Views: 2799
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
07122010
sya ada problem...skrng sa punya jet sedang tukar engine pergi 4agZe...tapi gearbox dia tlmpau besar sbb pakai LSD...bnyk mod kena buat sma tu kreta sya...jd untuk save budget, sya kna recomen pakai pakai gearbox standard ja yang size keci skit tp bukan mainan LSD suda la....ngam ka tu? bule masuk juga ka gearbox dari engine 2A pergi 4AGZE? mcmana larian tu kreta nanti ada effect ka?

by ravekeeper3 - Comments: 9 - Views: 930
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
13112010

perlukah o2 sensor jika suda ada emanage..pls
hai otai2,

o2 sensor akan mngesan kndungan oksigen slps pmbkaran d silinder, skiranya dkesan rich atau lean, sensor trsbut akan hntr signal ke ecu dan ecu adjust spya tembak petrol dgn jmlah yg tepat.

sya ada dngar klu pki emanage, masa buat dyno kita blh tune petrol pada setiap rpm, jdi soalan sya sekiranya tugas mnentukan ketepatan petrol sudah dibuat oleh o2 sensor, perlukah kita tune lgi tu emanage lgi?..tidakkah brlaku clash atau overwrite nnti..

atau pun org yg pki emanage yg tune petrol pada setiap rpm masa dyno tu x pakai tu o2 sensor?

harap para...

by qj3 - Comments: 22 - Views: 2013
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
24102008
Assalamualaikum.. warga sioloon.
mo mintak tlg sapa2 yg biasa main kancil
saya ada kancil 660 standad ingat mo masuk Karburator saga1.3
ada org cakap masuk Karburator saga 1.3 minyak jimat skit.
ada efek apa2 tak klu pakai Karburator di kancil 660 standad ni.

performance mcm mana ok tak? mintak tunjuk ajar

by Alaninside - Comments: 14 - Views: 3664
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12112010
haloo geng2 sioloon sekalian.
saya mau minta pendapat dari otai2 yang berpengalaman ni mengenai turbo tdo4 dengan garrett ar48 yang mana lagi power? yang mana lagi sesuai utk engine L2S yang masih standard dan selalu melalui jalan berbukit. saya selalu pergi-balik keningau - kota kinabalu ikut jalan kimanis..

by fred_tezz - Comments: 87 - Views: 3871
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
05122010


haa bro2 skalian.. jika bende yg bulat 2 bocor.. yg paip besi 2 cm T junction 2.. ape mau bwat ye.. ni bkn enjin sy.. tp di situ la prob nye.. welding kah?? tuka baru kah??

by yusno - Comments: 5 - Views: 594
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29112010
tdi tngah syok2 tengok mudah, trfkir pla 1 hal ni.. so x tmpat mo btnya sy tnya d sni ja la sbb sa tau bnyak pakar d c ni kan,, injin kelisa boleh msuk p kancil,, YRV pla boleh msuk p klisa,,, so boleh ka YRV msuk p kncil? psal jpj tolak tpi dlu la.. hmmm macam tu aa?? boleh ka?

by ade4739 - Comments: 15 - Views: 2948
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
01122010

tolong semua otai2..


mau sambung kemana hos tu ya?? tlg otai2 bagi pendapat dulu..kn biasa pasang blow off ada satu hos yg kna sambung dari blow off tu..so hos tu sambung pi mana ya??

by adeqyana - Comments: 25 - Views: 1654
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
03122010

tolong..
otai2 semua, aku ada 1 soalan..tidak apa ka klu pakai dua blow off?? maksud aku pasang blow off baru dan blow off std tu tak d buka??ada kesan ka ya?? enjin aku L2..tolong bagi pendapat semua otai2...

by adeqyana - Comments: 4 - Views: 877
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
16102010
Nak tnya otai2 nih...

xda ke orang buat enjin l2s nih kasi twin turbo macam skyline tuhh.. lagi power pakai 2 turbo nih kan?? boleh buat ke x??? ke enjin kecil pakai twin turbo mengakibatkan enjin pecah???

pernah x da orang buat???

minta share2 la yea...

by jezzboyz - Comments: 84 - Views: 7693
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14092010

MENCARI INTAKE MANIFOLD KAT AREA KELANTAN
Salam sume.. kau mencari intake manifold kat area kelantan sbb aku nih orang kelantan..

ade sesapa yang nak jual barang seperti yang aku mahu.. aku mahu convert kancil kaburetor 850 aku nih ke Injection...

aku cume mahu manifold saje.. wiring sume aku dah da.. cume manifold jea xda...

so kepada yang nak jual tuh contact la aku nih..
sila kasi taw harga dulu.. nak bajet2. hehe..

sekian terima kassih..

by jezzboyz - Comments: 9 - Views: 1765
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
19112010
saya ada kelisa standard 1000cc.. bln 3 lalu exhaust keluar asap putih konfirm ring hangkang...bila dah buka blok dah kena makan oleh ring...so saya ganti la block baru, masuk piston kembara dan port and polish itu lubang extractor...
masalahnya kenapa dah buat semua tu engine saya masi lari macam kancil 660?
nak cari balik itu mekanik pun dah lambat sebab dia dah kena tangkap masuk pusat serenti...ada sesiapa yg boleh tolong kah?

by lifewarranty - Comments: 13 - Views: 3023
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
27112010
aku ada masalah baru ni ngan kereta ku..bila jak aku tukar gear, exzos aku meletup la..tp xla kuat sgt..mgapa tu ya?? aku dah tukar enjin, tp system exzos aku blm tukar lagi..masi pakai system exzos std..ada kesan ka tu ya dgn enjin aku?? tp yg aku kesan meletup bila aku xbwa laju..maksud aku time aku bawa biasa2 jak..dan kdg2 bila tgh kasi panas enjin tu, ada juga kalanya dia meletup..otai2 semua, tlong bagi pandangan..

by adeqyana - Comments: 29 - Views: 1732
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
02122010
apa masalh kereta sa ni ya....sa da tkr fuel pump walbro n injector 1G tp mc jaking macam nda cukup minyak ni...

adaka ni masalh regulator da hangkang.......

by rayz yokai - Comments: 7 - Views: 624
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29082010
hai semua otai2 kereta..aku mau tanya skit ni sapa2 ada jual turbo rhf4 yang murah2 d sni??? siap ngan tapak skali yg dah kna ubah..tgal PnP jak d enjin....klu ada boleh bgtau aku ya...yang jual murah2 la..

by adeqyana - Comments: 20 - Views: 2474
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
03122010
salam, bru2 ni sy dah beli sbjik halfcut mira l5 16v....pastu upah pomen untuk tukar enjin tu ke kancil sy, masalahnya, macam mna sy nak pastikan semua brg dlm mira l5 tu dah ditukarkn spnhnya ke kancil sy...harap2 ad yg dpt tlg...tq skrg tgh tggu enjin siap

by newlagi - Comments: 3 - Views: 689
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
23112010
salam semua..sy mo tanya ba..buli ka lower spring depan belakang kelisa pakai d kancil..sy tidak mo main rendah2 ba..skit2 ja lower buli suda ba..hihihii...
harap2 semua otai2 dpt membantu..tq...

by alon996 - Comments: 39 - Views: 4602
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 20/10/2018, 11:59 am