SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

SIOLOON FORUM

   
ForumTopicsPosts
No new posts

00
No new posts

HELPDESK


Assistance column from Admin Department. For all users  who would like to seek for assistance regarding on 'how to upload picture', you can leave any of your questions here. Should any of you have something to add for example the term and condition, it will also be allowed. Our moderators will attend your post immediately. TQ

No new postsKaunter Pertanyaan, No new postsKaunter Aduan, No new postskaunter cadangan

1482012Altenator...
1/5/2017, 5:06 pm
Leader View latest post
No new posts

CLUB TALKS

Those who have opinions, latest issues or any problems regarding this club, feel free to leave your comments in one of the threads here.



No new postsBORNEO, No new postsSOUTHERN

14250797Mencari Si...
4/8/2016, 4:25 am
r3dskai View latest post
No new posts

MERCHANDISE

Collection Of Sioloon Fun Club Merchandises. HURRY UP, BUY ALL OF THE ITEMS NOW  !!

331122ORDER Road...
24/6/2012, 5:38 pm
Fredy Yeong View latest post

PUBLIC RELATION

   
ForumTopicsPosts
No new posts

ICE BREAKING

In this column all the Sioloon FC Club members will be giving a chance to introduce themselve.. U free to fill in ur personal details as long as u dont break the rules & regulation of the club. Come on! Pleasure to you..

76915539Haloo
10/10/2014, 10:30 pm
Buccha View latest post
No new posts

DISPLAY YOUR CAR

For those of you who would like to display ur great look car, here is the chance to do so.. juz upload it right here & the whole world can view ur car! Amazing right?! Dont be shy to displayed it rite here, coz tis is the main reasons why we do tis wbsite - to improve our weaknesses.. those who shy will get nothing

65072850Edited tit...
11/1/2014, 6:09 am
fuumin View latest post
No new posts

ACTIVITIES AND PLANING + PHOTO COLLECTION

Ruangan ini disediakan khas buat semua member sioloon untuk membuat perancangan sesuatu aktiviti riadah sebelum ianya berlangsung. perbincangan amat penting dilakukan bersama bagi melicinkan perjalanan aktiviti.

No new postsPlaning, No new postsPhoto

37222109Lepak Sant...
15/11/2012, 10:31 am
meiling View latest post

START YOUR ENGINE'S

   
ForumTopicsPosts
No new posts

BODY KITS

Mengenai modifikasi bodykits kereta anda boleh dikongsikan bersama diruangan ini. semoga apa yg dikongsikan dapat mencetuskan idea kepada yang lain.

2778322Dear Admin...
3/1/2017, 4:06 pm
chinyapauto View latest post
No new posts

ENGINE & PERFORMANCE

Bahagian ini adalah untuk modifikasi enjin kereta . siapa yang mempunyai pengalaman untuk performance enjin tu boleh kongsikan bersama di sini.

114728889kelisa 200...
9/6/2017, 4:30 pm
ladingmerah View latest post
No new posts

CHASSIS

mahu cerita mengenai chassis kereta? anda boleh berkongsi maklumat di sini. Ceritalah apa sahaja mengenai chassis seperti brake, spring, obsorber, lower arm dan sewaktu dengannya.Kongsi dengan member kalu ada benda baru yg anda tahu serta boleh membawa manfaat kepada semua.

2034321brek gegar...
26/12/2013, 7:43 am
fuumin View latest post
No new posts

SOUND SYSTEM ( I.C.E )

khas bagi member yang gila sangat pasal audia sound system kereta. Anda boleh kongsi apa saja tentang sound system. Upload display sekali , senang mahu tengok dan komen.

No new postsPlaning, No new postsphoto, No new postsTalk about Sound system, No new postsquestions

35463611Masalah dv...
1/5/2017, 5:03 pm
Leader View latest post
No new posts

ACCESSORIES & D.I.Y

Semua pasal perkakasan tambahan dalaman dan luaran yg boleh membuat kereta anda lebih gempak. jom lepak cerita di sini. D.I.Y (do it`s yourself) merupakan section kreativiti anda untuk dikongsi bersama.

2344815spoiler vi...
8/10/2013, 6:36 pm
akuadi View latest post
No new posts

SIOLOON AUTO CHIT CHAT

Tempat ni khas untuk berbincang mengenai kereta ..mahu kongsi tips , info atau bagi berita terkini pasal kereta , layan di sini. Paling penting di sini ceritalah dunia kereta anda bersama rakan² .

2886411Bengkel ke...
25/6/2014, 5:27 pm
cavern View latest post
No new posts

TIPS & INFOMATION AUTOMOBILE

Berkenaan info terbaik anda untuk dikongsikan bersama agar memberi manfaat kepada semua yang membaca. Sila kongsikan ianya di sini

1912144injector...
20/10/2013, 9:21 am
jezzboyz View latest post

SIOLOONERZ MOTORSPORTS EVENT

   
ForumTopicsPosts
No new posts

MOTORSPORTS ACTIVITIES

Only for Motorsports Activity - Please update the right location and make sure the information given is perfectly correct. Your information and support is highly appreciated. Thank You.

No new postsBORNEO, No new postsSOUTHERN, No new postsNORTHERN, No new postsNORTH EAST

1435841CTA : Comp...
28/7/2012, 3:28 pm
CTA View latest post
No new posts

EVENTS PHOTO COLLECTION

AUTOSHOW PHOTO COLLECTION - DRAG AND CIRCUIT RACES . You can view all of the pictures of recent and past competitions in this section. Please do upload them here if there are any pictures that had been taken on the day of the events. Please ensure that the pictures are resized to 500x375 pixel before doing any uploading or posting process here. Thank you and enjoy yourself here.

No new posts2007, No new posts2008, No new posts2009, No new posts2010

1054493The End Of...
19/6/2013, 4:09 am
mad View latest post

MAKERS

   
ForumTopicsPosts
No new posts

568702K-KANCIL S...
26/12/2013, 2:42 pm
Ejaddd View latest post
No new posts

JAPAN/KOREA

         

382047SENARAI PE...
30/10/2012, 9:30 am
cherbad View latest post
No new posts

CONTINENTALS

       

9139Volkswagen...
8/3/2013, 10:07 am
rina01 View latest post

MOTORSPORTS CATEGORY

   
ForumTopicsPosts
No new posts

42226Senyap dan...
20/4/2010, 6:20 am
bod_supersperm View latest post
No new posts

618Support Al...
7/4/2010, 4:25 am
bod_supersperm View latest post
No new posts

35485keluaran t...
26/4/2012, 6:50 am
jojo1234 View latest post
No new posts

1238WRC Chit C...
16/11/2009, 7:54 am
zulkifle View latest post

FORUM OVERVIEW

   
ForumTopicsPosts
No new posts

SIOLOON AUTOMOTIVE SALES

Section ini memberi ruang PERCUMA/FREE untuk mengiklankan barang jualan part kereta mengikut sub-topik kepada semua pengunjung website sioloon ini. Jangan malu jangan segan , silakan ....  

No new postsExterior and Bodykit, No new postsChasis and engine, No new postsICE and Interior, No new postsSupplier and Others

140317490jualan heb...
11/9/2014, 6:41 pm
keba View latest post
No new posts

CAR FOR SALE/RENT/BUY

Nak jual kereta korang atau member lain... bler lah bagi iklan kat sini FREE jer tau!! Nak mencari kereta tu pun boleh minta cari member di sini, mana tahu ada yg boleh dapat murah. Penyewa kereta berlesen pun boleh promote bisness korang dalam section ini.

3753773KERETA INI...
3/3/2015, 5:47 pm
kuLat View latest post
No new posts

ADVERTISE YOUR SERVICE & SALES!!

Ruangan istimewa untuk yg berminat membuat promotion bagi workshop/garage ataupun car accessories shop.. FREE je! Untuk member yg mencari workshop services , cat , fibre, dan semua berkaitan dengan kereta boleh buat tread d sini.  Kerjasama anda amatlah dihargai..

1973782sim kasih ...
29/4/2014, 7:25 pm
haszmir View latest post
No new posts

REQUEST AUTO-PART ONLY

Korang semua kalu ada part nak cari tu... boleh buat tread masing� di sini.. ruangan ini KHAS untuk orang yang mencari dan BUKAN yang menjual barangan kereta. . jika tidak berkaitan, sila ke section di bawah " OTHERS"

6354533Rim Myvi S...
10/1/2014, 6:49 am
irfaain View latest post
No new posts

OTHERS

Ruangan ini khas dibuka untuk anda menjual ataupun mencari barang yg tiada kaitan dengan parts kereta.. so korang boleh buat tread kat sini.. nak jual produk  kesihatan, equipment sukan , perkakasan komputer dan sebagainya..

3052883Kedai Onli...
14/8/2016, 6:49 pm
izudin View latest post

BORAK CENTRE

   
ForumTopicsPosts
No new posts

KECOH KECOH SITU SANA SINI

kalau mahu buat games words, teka-teki and story anda yang seram, lawak jenaka atau minta pendapat member.sila jemput kat sini.

No new postsWord gamez, No new postsStory, No new postsUji Minda, No new postsFakta kecoh

119538323-GAME- AKU...
10/11/2012, 12:51 am
Zakey View latest post
No new posts

SUDUT INFORMASI

Informasi terkini yang hangat di luar dan dalam negeri. informasi ni tidak kiralah bersumberkan fakta ataupun khabar angin. Yang penting kita boleh kongsi maklumat bersama.Jika ada yang tidak betul tu janganlah menjadi ikutan. kita cuma bincang² skit. *Ruangan ini terpulanglah kepada anda untuk menentukan kesahihan sumber tersebut*
 

19879944Bahan kuih...
18/7/2014, 2:52 am
rina01 View latest post
No new posts

ALAM MISTIK

Jom cerita dunia ghaib di sini. cerita benda² pelik yang anda tahu. pastikan unsur yg diutarakan adalah diluar jangkauan pemikiran manusia. benda pelik tapi ada kebenaran disebalik kejadian. section ini mungkin mengandungi unsur² tahyol dan kepercayaan karut.anda dinasihatkan untuk menilai sendiri topik yg dibincangkan.

No new postsPengalaman Anda, No new postsPhoto, No new postsVideo Klip, No new postsArtikel Mistik

1262975Tapak kaki...
3/6/2014, 5:17 pm
rina01 View latest post
No new posts

GOSIP HANGAT

Isikan section ini dgn ruangan artikel mengenai gosip-gosip yang berlaku di persekitaran semasa. Jika ada artikel yang menarik tu, kongsi²lah bersama di sini ya? ada pesanan sikit, artikel yang korang ambik tu mestilah disertakan source/rujukan sekali. Selamat memposting artikel yang panas.

No new postsLocal, No new postsOversea

3727428Seluar Dal...
9/5/2013, 12:19 pm
joyjoy View latest post
No new posts

BULETIN SUKAN

Section ini dibuka untuk korang bincangkan pasal mutu sukan tak kiralah d mana dan apa jenis sukan. yang penting kita sama² mesti amalkan hidup bersukan untuk menjamin kesihatan. jangan terperuk asyik melayari internet saja. mari sini cerita bola sepak, badminton, basketball, hoki dan seangkatan selagi dipanggil sukan.

1421906Fantasy Pr...
24/8/2012, 5:53 am
puterakinabalu View latest post
No new posts

BULETIN KESIHATAN

Ruangan ini dikhaskan untuk kita semua bagi membincangkan isu kesihatan. kongsi bersama informasi mengenai kesihatan di sini. semoga apa yg dikongsikan dapat membantu serba sedikit member di sini. terima kasih

No new postsPenyakit Berjangkit, No new postsPenyakit Tidak Berjangkit, No new postsKesihatan Ibu & Anak, No new postsCara Hidup Sihat, No new postsInformasi & Isu Terkini, No new postsPertanyaan & masalah anda?

1041022Resdung - ...
19/10/2013, 9:22 am
nisabasid View latest post
No new posts

MULTIMEDIA VCLIP

Vclip² simple buat anda, boleh di lihat sini... siapa yang ada vclip yang menarik tu kongsi ok?

2101636Say Someth...
28/1/2013, 8:13 am
Che Waey View latest post
No new posts

PEREMPUAN DOT NET

Section khas dibuka untuk kaum wanita kita untuk berkongsi segala keperihal kewanitaan .. lelaki tu boleh jugalah menyampuk dalam section ni. just kongsi� maklumat...

No new postsResepi & Diet, No new postsShopping & Kecantikan, No new postsCinta, No new postsInteraksi

3848149Tudung Pas...
14/9/2013, 7:38 am
razif1 View latest post
No new posts

PHOTO COLLECTION

Semua gambar yang anda rasa mahu kongsi bersama posting si sini.Tidak kiralah gambar pelik anda nampak kah, funny kah , seram kah... apa²lah.. yang penting kita sama² tgk and bagi komen.

No new postsOthers, No new postsAmazing, No new postsHumour, No new postsTerrible, No new postsSympathy, No new postsScenery

121320689SELUAR JEA...
4/7/2013, 4:09 am
williamsimon View latest post
No new posts

GRAPHIC DESIGN & WALLPAPERS

Di dalam section ini... anda boleh bincangkan mengenai semua graphic design yang korang buat atau siapa� member korang... kalu ada walpaper yang qempak tu pun boleh posting ,lagi bagus!! Bagi member lain download kat sini...

63508Update Fin...
30/6/2011, 5:45 pm
FikTz View latest post
No new posts

No new postsRequest job, No new postsWanted Job

20141Mencari Ke...
30/3/2012, 4:44 pm
SchulzCube View latest post

ENTERTAINMENT

   
ForumTopicsPosts
No new posts

COMPUTER ZONE

Selain kereta punya cerita.. sini pun korang bler ceta pasal komputer korang.. nak settlekan masalah ke, ada brg baik ke.. website yang best ke.. apa²lah tentang IT (info telecomunication) yang korang tahu. posting ler kat sini... siapa ada masalah pc tu, bler lah tanya sini. tahu semua member pakar guna komputer... kongsi²ah idea...
 

2593427Overclocki...
22/5/2013, 12:01 pm
Leader View latest post
No new posts

GAMEZ ZONE

Untuk kaki game semua... inilah masa korang nak kongsi pendapat tentang dunia game.. korang boleh kongsi startegi game, chit code , game yang baru dan hangat di pasaran.. semua bincang kat sini

1771225tlong jap....
19/6/2013, 9:59 pm
kebah View latest post
No new posts

MOBILE ZONE

Atas request ramai... pihak admin telah bersetuju untuk membuka forum untuk membincangkan tentang topik handphone .. dalam ruangan ini juga anda akan berpeluangan mendapatkan theme,wallpapers, software, simple tones dan tips pelbagai jenis handphone yang terhangat di pasaran.. sebarang request akan dilayan.

26482HP rosak?(...
29/9/2012, 5:24 am
tipahfiona View latest post
No new posts

MUSICAL ZONE

Talk all about music in this section. Please follow genre of the music yea..Jom kengkawan semua, sesiapa ada info terkini boleh bincang kat sini. senang juga nak uploadkan lagu baru untuk members sioloon semua. update.

34463guitar eff...
18/4/2013, 6:26 am
tanak View latest post

ENGLISH VERSION

   
ForumTopicsPosts
No new posts

No new postsSIOLOON DISCUSSION

3023157tayar mura...
24/9/2013, 6:44 am
lulu lufiya View latest post

Junk posted

   
ForumTopicsPosts
No new posts

3293LS Lepak S...
9/9/2014, 3:53 am
r3dskai View latest post
No new posts

14912381LOW PROFIL...
6/8/2012, 5:53 pm
Shinigami_TWU View latest post

Statistics

   
Who is online?
Who is online?
In total there are 11 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 11 Guests :: 2 Bots
Registered Users: None
Bots : Google (2), bing
Birthdays
Birthdays

Users having a birthday today : 2jzGTE (38), ady khairul (30), aidamd (33), akimaru (37), amiezy234 (28), anoks.pokpins (41), apis07 (28), arifluqman (27), axing999 (21), Badang (31), bazita (31), bearing (31), bigbug7 (37), billymartin (27), botan123 (31), boyz81 (36), Budak_KID (30), Codename : Taz (27), Corolla gti (32), daemonvel.angelus (43), DiDi82 (35), don2324 (34), faridkarim (41), fariz_zaini (38), GARY (27), ghostz32 (38), gohjoonkit (52), harimau_malaya (38), ifdalfaroma (41), imran (38), joesantong (36), Kars (33), kidron_criminal (29), kitkit623 (33), ku-the (33), master (32), mohapbb (35), mohd (21), mr ady khairul (30), nazim (40), nevermind (21), nurlia (25), orange_sweet (31), outsider2388 (29), oyo (37), pendek (24), pie007 (29), realpark (32), rexalleo (41), rosli1560 (39), seluar18 (31), sobirin (31), tain80 (37), Tzar2007 (37), Vazo (35), zimey77 (40), zuhairi (36)
Users with a birthday within the next 1 days: 55acap55 (22), agas (38), ahkent (23), akas6754 (32), aliff (43), ancet (35), apek (29), bigbosh88 (26), brinching (54), bryan.limus (34), bungeng (37), cratula (34), creaturesofpleasure (43), dato_f (34), daus5029 (32), ebert (45), esan215454 (30), ezech (41), faidhi (21), fareed (46), fazarizal (42), gidan (35), hashnee shree (27), hyrul5256 (30), itil85 (32), jagin (35), jdmdevil (38), lbvios (34), leecooper (50), lili_e (35), mac_ (32), magmatuneup (31), manzz (32), Memey Khuya (25), mkhairi (29), modos (32), nazira (35), nic (34), PRO_RYL (27), rade (28), rainmaker (30), razikien_lmst (38), RODZWAN (37), Rynald (37), samm (40), semutapi (26), shah519 (35), shahexra (33), shahrinrosli (38), staggert (37), sunni (34), syahmie (21), thepinkMAFIA (29), wan46 (29), wsuhardi (32), xX-FahMi69-Xx (21)

Forthcoming Calendar linked topics within the next 5 days
CalendarThere are no forthcoming calendar linked topic
Statistics
Statistics

Our users have posted a total of 603196 messages

We have 23029 registered users

The newest registered user is shah arjuna

Most users ever online was 780 on 2/12/2010, 1:29 pm



  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • Forum is locked Forum is locked
Current date/time is 23/6/2017, 11:42 pm