SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Info Untuk Enjin L500 Twincam 16V (JB - JL)

    Share

    nyst.wysrt
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 31
    location : Tamparuli
    Tag ID: : SFC 04600
    Points : 6591
    Reputation : 0
    Number of posts : 87
    14022009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Info Untuk Enjin L500 Twincam 16V (JB - JL)

    Post by nyst.wysrt

    Bah sepa2 yang ada info pasal ni enjin dari segi spare part (di mana mo
    cari), performance, upgrades, masalah atau apa sahaja berkenaan enjin
    jenis ini, kongsi - kongsi la ilmu okay.

    Baru - baru sa buat repair untuk enjin sa.. Memang betul la cakap otai
    - otai kancil yang enjin L5 ni susah mo cari part. Antara repair yang
    sa buat :

    1. Rack end (Kepada yang pakai steering rack L5)
    -- ni barang pun paling susah cari, klu di auto part teda jual. Diorang
    bilang mo bili satu set power steering rack dia. Mcm mana klu steering
    rack masih bagus tapi rack end saja rusak ? Klu mo order lagi mmg
    lambat la siap kereta ni. Cara saya pergi bili rack end kancil 660
    standard lepas tu bawa sampel rack end L5 antar pergi engineering untuk
    modified thread. RM ?? -> lupa suda

    2. Valve Cover Gasket
    -- Ini lagi susah mo cari. Valve cover enjin sa leaking gila suda,
    terpaksa buka tu cover , kasi bersih pakai petrol lepas tu pakai valve
    cover lama. Untuk tidak leaking balik, tu valve cover gasket terpaksa
    pakai gam silikon yang warna kelabu tu. Selepas satu bulan sa buat,
    teda lagi leaking. Harap2 tahan lama la.. cry Gaji Buka + Pasang + Gam = Rm 30 (Buli murah lagi tapi yg buat mekanik class 1 jadi uat jadi sa bagi lebi sikit..)

    3. CV Joint / Driveshaft
    -- Bunyi 'tak tak tak tak' time pusing U turn atau membelok. Nasib CV
    Joint ada jual di kedai spare part. Time sa buat CV Joint, sa buat di
    workshop di tamparuli. CV Joint + Gaji Pasang = Rm125..

    4. Lower Arm Depan
    -- ini lower arm pun bikin panas juga, suda sa suru buka di workshop
    sebab mo ganti baru. Tau - tau teda pula jual di kedai - kedai autopart
    di tamparuli... mo p inanam pun teda harapan sebab hari ahad mana buka
    kedai spare part geng.. tpaksa tukar bush baru, bush pun terpaksa
    modified sebab tidak ngam... mati... Gaji buka pasang balik + bush
    baru (modified skim sikit - sikit) = RM30

    5. Air Filter (Jenis 4 segi)
    -- Kira - kira mo tukar jg ba ni tapi sekali tanya teda jg jual di
    tempat sa. terpaksa pergi Inanam jg cerita dia, tapi bulum lagi sa pergi
    tukar.

    6. Belting Alternator & Compressor

    -- Model belting alternator original = 4PK680, tapi 4PK685 pun buli pakai tapi jan lupa suru mekanik adjust kasi ketat. Beza 4PK685, panjang 5mm dari yang original. 4PK680 susa cari, klu mo cari 4PK685 cari di PACIFIC TRANSMISSON di inanam.

    -- Model belting compressor original = ??? Lupa suda. Tapi belting compressor mmg ada stok punya cuma alternator saja susa. Satu peringatan klu mo beli belting, jangan lupa bawa sampel supaya senang urg kadai cari, klu main cakap mmg susa owh.. Gaji Buka Pasang (RM40) + Belting Alternator (RM18) + Belting Compressor (RM10) = RM58.00

    Sekarang ni teda lagi la masalah cuma tinggal satu lagi. RPM sa pandai
    naik turun saja ni time idling. Klu berenti di traffic light konpom org
    pun panas sebab ingat sa mo bawa racing.. sa pun nda tau apa masalah
    ni. klu ada bro - bro atau member2 yg buli bagi solution, tlg2 la urg
    susah....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Post on 23/3/2010, 9:55 am by siputih

    Lockon wrote:
    siputih wrote:mau ingat juga 1 perkara..kalau x cukup ilmu d poket jgn memandai pakai turbo.kalau enjin l2s stendet vs l5 stendet. L5 tinggi sikit hp..tp l2 boleh modified kc tinggi hp lagi

    betul2..tu aku stuju..kurg ilmu pon susah jg klu mo pki tobo..wat study dlu,bru bli..klu sda pki tobo2 ni, $$$ mengalir macam air ja tu bla tu enjin ada masalah..l5 limit ko mo mod lg bro,l2 ko boleh wat mcm2 lg ikt slera ko bro..fkr2 kn la 4 piston dgn 3 piston..hp standet 64bhp, tp bla upgrade, l2 lg byk hp ko boleh dpt sbb 3 piston boleh rebore bsr,4 piston kecik2..betulkan jika salah hehe

    betul2...cuma perlu diingat L5 ni 4 piston..tetap ada kelebihan lg pun enjin ni tahan pakai timing chain..macam gsr nissan juga stail2 ni enjin cuma dia kecil cc

    Post on 23/3/2010, 10:03 am by siputih

    enjin stendet masuk turbo kit selalu masalah crankshaft cepat rosak.. piston dan blok jarang rosak kalau minyak petrol cukup ...dan paling penting jaga minyak enjin. dan jg kc tinggi2 tu boost turbo.

    Post on 25/5/2012, 6:31 pm by bhar

    Mau tau ni..
    Kancil aq guna engine ed-de sebijik macam engine kelisa 850.
    boleh masuk ke engine ej-de enjine kelisa 1.0 atau engine viva ej-ve 1.0 dvvt dengan kotak gear auto 4speed viva?
    avatar

    Post on 28/5/2012, 10:52 pm by keba

    bhar wrote:Mau tau ni..
    Kancil aq guna engine ed-de sebijik macam engine kelisa 850.
    boleh masuk ke engine ej-de enjine kelisa 1.0 atau engine viva ej-ve 1.0 dvvt dengan kotak gear auto 4speed viva?
    bleh

    Post on 29/5/2012, 3:57 am by bhar

    blh? apa yg blh?? viva?? kalau ada blh la ni cari viva huft cut.. itu pun kalau jumpa..
    avatar

    Post on 13/6/2012, 5:20 pm by keba

    xmungkin ad viva half cut. enjin lantai viva maybe.
    kancil ko bleh masuk enjin kelisa 1.0 + gb auto 4 speed viva.
    even masuk enjin viva dvvt, dvvt xkan hidup sb wiring kacuk.
    ad 1 cara nk kasi hidup dvvt tu. ko kena psg apexi afc neo.
    kos beli afc neo, upah psg n setting lbih kurang 1.5k

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 14/12/2017, 8:54 am