SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Share
    avatar
    FuLLaH
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 27
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 04968
    Points : 6285
    Reputation : 0
    Number of posts : 76
    20022009

    http://i38.servimg.com/u/f3 nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Post by FuLLaH

    mcm mna nak up enjin 4g13 smpi bole hbs meter tnpa kacau clutch???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 20/2/2009, 9:35 am by Tenz

    kasi naik jarum spedometer bro pergi 80kmh. pastu taruk pin ka jarum peniti ka.
    then bro try jalan tgk abis tak meter. silap haribulan gear 3 dinding suda tu guru..
    hehehe
    avatar

    Post on 20/2/2009, 6:33 pm by FuLLaH

    Tenz wrote:kasi naik jarum spedometer bro pergi 80kmh. pastu taruk pin ka jarum peniti ka.
    then bro try jalan tgk abis tak meter. silap haribulan gear 3 dinding suda tu guru..
    hehehe

    lah bro...yg btul2 pny lah.... geek
    avatar

    Post on 22/2/2009, 8:09 am by napster

    hah... aku pun mau tau juga ni... mcmn tu aa?

    dulu masa aku repair gearbox aku prnh tnya tu mekanik mcmn mau kasi power cket iswara 4g13... modify flywheel pun ok...

    lg apa cara lagi aa? Suspect
    avatar

    Post on 22/2/2009, 9:32 am by FuLLaH

    napster wrote:hah... aku pun mau tau juga ni... mcmn tu aa?

    dulu masa aku repair gearbox aku prnh tnya tu mekanik mcmn mau kasi power cket iswara 4g13... modify flywheel pun ok...

    lg apa cara lagi aa? Suspect

    tp nak pkai flywheel apa bro???

    Post on 22/2/2009, 12:44 pm by ProjectD

    bro fullah dah kalahkan vr4....mesti dah banyak knowladge ttg mengupgrade 4G1X enjin nie Very Happy
    avatar

    Post on 22/2/2009, 7:14 pm by bbr 193

    tolong jgn memalukan diri kau d dlm web ni...fullah rambo
    avatar

    Post on 22/2/2009, 7:41 pm by napster

    FuLLaH wrote:
    napster wrote:hah... aku pun mau tau juga ni... mcmn tu aa?

    dulu masa aku repair gearbox aku prnh tnya tu mekanik mcmn mau kasi power cket iswara 4g13... modify flywheel pun ok...

    lg apa cara lagi aa? Suspect

    tp nak pkai flywheel apa bro???



    mn tu iswara y kasi kalah vr4 tu? minta lu resepi cket...

    aku pun baru mau bljr cket2 pasal enjin ni...

    Insya-Allah hujung bulan ni aku mau servis krita, kira mau minta jg resepi sma mekanik tu...
    avatar

    Post on 23/2/2009, 6:06 am by tony84

    alalah....x mungkin lah......klu nak up 4g13 ni byk cara jugak...

    1. lightening crank pully
    2. flywheel (ringan punya,,skim pun bule)
    3. extractor 4,2,1
    4. mid box
    5. k&n air filter
    6. high cam
    7. adjustable campully
    8. oversize piston / valve
    9. klu lum puas masuk turbo....heheheh..
    avatar

    Post on 23/2/2009, 6:57 am by napster

    boleh try ni... mn satu senang nk buat a? Suspect Suspect
    avatar

    Post on 23/2/2009, 9:10 am by FuLLaH

    bbr 193 wrote:tolong jgn memalukan diri kau d dlm web ni...fullah rambo


    hahaha!!!!aq serius ni....
    avatar

    Post on 23/2/2009, 9:12 am by FuLLaH

    ProjectD wrote:bro fullah dah kalahkan vr4....mesti dah banyak knowladge ttg mengupgrade 4G1X enjin nie Very Happy


    hahahaha!!!itu pun psl pkai keta pck aq lah bro....

    Post on 23/2/2009, 1:13 pm by ProjectD

    bro bg ckit2 resipi mengalahkan vr4 guna 4G15P bah bro....

    Post on 23/2/2009, 1:37 pm by zhariffz

    wah, mmg info yg bgs ni, klu aku da buat suma ni, mmg mantapla larian 4g13 aku ni.........hehehe.......bleh ka 4g13 masuk tubo?soryla, aku bdk bru blajar.......hihihihi......


    p/s : bro FuLLaH, bkn keta abg ko ka yg ko pkai race kasi klh vr4 tu?kan ko ckp dia byr bulan2?jgn mrh ah, tnya ja.......hihihi.......

    Post on 23/2/2009, 2:16 pm by rogonnside

    salam all...
    boleh ker masuk turbo?.....
    byk kena buat tu.... mcm2....
    aku rasa tukar g EFI lu baru senang ceta....
    kalau carburator.... susah sikit...
    pakai webber pun ok juga... tapi bersedialah untuk beli enjin bru..
    coz... bru2 ni aku nmpk 4g13p pecah kat west malaysia..
    tgk bonet... webber...

    Post on 24/2/2009, 2:27 am by zhariffz

    rogonnside wrote:salam all...
    boleh ker masuk turbo?.....
    byk kena buat tu.... mcm2....
    aku rasa tukar g EFI lu baru senang ceta....
    kalau carburator.... susah sikit...
    pakai webber pun ok juga... tapi bersedialah untuk beli enjin bru..
    coz... bru2 ni aku nmpk 4g13p pecah kat west malaysia..
    tgk bonet... webber...



    sis, sblm post ke mana2 thread, tlg pkenalkan diri kat section ice breaking, klik kat sini http://www.sioloon.com/ice-breaking-f41/ Very Happy
    avatar

    Post on 24/2/2009, 2:34 am by blugu

    rogonnside wrote:salam all...
    boleh ker masuk turbo?.....
    byk kena buat tu.... mcm2....
    aku rasa tukar g EFI lu baru senang ceta....
    kalau carburator.... susah sikit...
    pakai webber pun ok juga... tapi bersedialah untuk beli enjin bru..
    coz... bru2 ni aku nmpk 4g13p pecah kat west malaysia..
    tgk bonet... webber...

    Bukan lagi dengar crita bro, mmg kenyataan suda tuh, karburator mmg payah mau buat adjustment utk BOT (Bolt On Turbo)
    avatar

    Post on 24/2/2009, 8:21 am by tony84

    rogonnside wrote:salam all...
    boleh ker masuk turbo?.....
    byk kena buat tu.... mcm2....
    aku rasa tukar g EFI lu baru senang ceta....
    kalau carburator.... susah sikit...
    pakai webber pun ok juga... tapi bersedialah untuk beli enjin bru..
    coz... bru2 ni aku nmpk 4g13p pecah kat west malaysia..
    tgk bonet... webber...

    efi & kabureter sama saja bule buat BOT(masuk turbo)tp kepuasan dia xkan rasa....kekekeke...klu mau kick byk mau kacau lol.....kwn saya sini keningau byk buat bot kancil 660 kabureter,4g13 kabuterer&efi ,4g15 kabureter&efi & savvy pun ada turbo di sini....
    avatar

    Post on 24/2/2009, 8:24 am by tony84

    yg penting sekali setting mesti mau ngam......maksud dia minyak kena cukup supaya x blow enjin.....
    avatar

    Post on 25/2/2009, 4:11 am by te37

    minyak petrol tiada cukup supply p piston, ini yg menyebabkan piston akan pecah...klu mo main turbo jan alang2 pasang...nanti double duit mo kluar...hehehehe....
    *bha mana resipi bro FuLLaH....

    Post on 27/2/2009, 5:17 am by ProjectD

    bro FuLLaH...mcm mna mo kasi power kalau x kcu carb..?ada resipi..?
    avatar

    Post on 28/2/2009, 12:22 pm by perdana t'mampas!!!

    brO fullah mna bgkel kmu ne..??
    sya pun maw upgred sya pnya v6 ne..
    mna taw dpt buang sr20 kn... pale

    Post on 2/3/2009, 10:47 am by ProjectD

    perdana t'mampas!!! wrote:brO fullah mna bgkel kmu ne..??
    sya pun maw upgred sya pnya v6 ne..
    mna taw dpt buang sr20 kn... pale

    tgu bro FuLLaH jwb ar ro...aku pasti bro fullah ada resepi tersendiri tuk V6 ko....sdgkan VR4 kna buang 4G15P.... What a Face
    avatar

    Post on 3/3/2009, 4:54 am by FuLLaH

    hahahaha...x hbs2 kmu kac kna aq ni ye...

    Post on 3/3/2009, 8:39 am by ProjectD

    FuLLaH wrote:hahahaha...x hbs2 kmu kac kna aq ni ye...

    kmi serius nie bro....kmi taw ko low profile bah,kmi masih memerlukan otai mcm ko tuk mod injin standard spy boleh lari kaw kaw pnya....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:18 pm