SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Share
    avatar
    FuLLaH
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 27
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 04968
    Points : 6285
    Reputation : 0
    Number of posts : 76
    20022009

    http://i38.servimg.com/u/f3 nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Post by FuLLaH

    mcm mna nak up enjin 4g13 smpi bole hbs meter tnpa kacau clutch???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/3/2009, 12:28 pm by te37

    FuLLaH wrote:hahahaha...x hbs2 kmu kac kna aq ni ye...

    alaa bro..share2 la knowledge ko bro..sikit ja pun nda pa la... Very Happy

    Post on 8/3/2009, 11:34 am by zhariffz

    FuLLaH wrote:hahahaha...x hbs2 kmu kac kna aq ni ye...


    aku pun mau minta tunjuk ajar ni, sbb enjn aku pun 4g13, tp mmg x kuat langsung...mcmana mau kasi kaw2 larian 4g13 tu bro?

    Post on 9/3/2009, 2:45 am by ProjectD

    zhariffz wrote:
    FuLLaH wrote:hahahaha...x hbs2 kmu kac kna aq ni ye...


    aku pun mau minta tunjuk ajar ni, sbb enjn aku pun 4g13, tp mmg x kuat langsung...mcmana mau kasi kaw2 larian 4g13 tu bro?

    tgu bro FuLLaH msuk dlu..... Very Happy
    avatar

    Post on 9/3/2009, 6:34 pm by black maria

    err..bro Fullah,moto leh setting kaw2 jg ka?mana taw ko leh kc resipi..jammed bha moto ak skg ne Smile
    avatar

    Post on 9/3/2009, 7:53 pm by napster

    mn sdh owner nya ni..? ilang sdh.. resepi blm dpt lg... Suspect
    avatar

    Post on 10/3/2009, 3:31 am by m_hafiz

    Mad kalu mau kasi kaw2 enjin tidak paya kawin lr gini main enjin ja dulu,)sediakn d tngn rm20.000 pasang ar turbo,4g63 or mivec kr...
    avatar

    Post on 14/3/2009, 9:59 pm by perdana t'mampas!!!

    mna bro fullah ne??
    d mna tue bangkel brO..??
    sya maw men v6 tobokit ne bro..
    tu la maw cri mekanik yg pOwer...
    cpt brO.. slagi da duit ne..
    jgn ko CANG sya uda la..dont
    kmi CANG kmu blik..

    Post on 25/3/2009, 5:46 am by zhariffz

    aik, mana suda tuan tanah ni?aku pun blum dpt resepi utk kasi kuat 4g13 aku ni, siapa ada tips?....huhuhu cry
    avatar

    Post on 3/4/2009, 9:35 pm by motec12

    nak tanya... item apa yang paling best kasi masuk kat 4g13p..... lariiii

    Post on 6/4/2009, 7:50 am by peng283

    ya 4g13 full upgared mau masuk apa ?

    tapi motec12 tu flywheel 1.8 o.......gila la......mantap la....tu
    avatar

    Post on 6/4/2009, 1:59 pm by matnoor

    motec12 wrote:nak tanya... item apa yang paling best kasi masuk kat 4g13p..... lariiii

    bagi aku plg best, hi cam powerzone, 4-2-1 powerzone jga, piping 1.6 - 1.7 inci..open pod apexi, adjust cam pulley, exedy clutch, e-manage..engine blue printing & balancing.. Suspect bg aku lah..hehehehe

    Post on 7/4/2009, 8:58 am by peng283

    kalau mau untuk racing macam mana
    paling best kasi masuk apa bro ?
    avatar

    Post on 7/4/2009, 11:42 am by blugu

    peng283 wrote:kalau mau untuk racing macam mana
    paling best kasi masuk apa bro ?

    Tukar system karburator ke EFI, modified ECU utk buang Rev & speed cut + piggyback atau pakai ECU Microtech/Haltech utk tuning, tukar injector original ke besar cc, head P&P, racing/street/hi cam saft c/w retainer kit, adjustable cam pulley, fuel pump Wallbro/Mercedes/BMW, adjustable fuel regulator, hi-compression forged piston, fully balance cranksaft, racing cranksaft bearing, MSD ignition timing, 800g-1kg racing flywheel, 8-9" clutch kit & jangan lupa kalau masi pakai gearbox original, upgrade ke short/quick shift.....

    pakai semua diatas melayakkan anda utk masuk Tawau/Sandakan drag racing.

    Post on 7/4/2009, 12:57 pm by peng283

    betul ka......bro
    macam mantap ni
    avatar

    Post on 7/4/2009, 2:06 pm by matnoor

    haltech + MSD coil + racing cam...hehehe dgr ni 3 brg jak suda bikin takut, kalau n/a kategori lah... Agree
    avatar

    Post on 8/4/2009, 6:10 am by blugu

    peng283 wrote:betul ka......bro
    macam mantap ni

    Kos/bajet semua barang diatas, termasuk harga 2nd hand, mungkin rm20-40k semuanya....

    Post on 8/4/2009, 10:07 am by peng283

    itu baru mantap bro cool
    avatar

    Post on 10/4/2009, 7:39 pm by Leader

    blugu wrote:
    peng283 wrote:kalau mau untuk racing macam mana
    paling best kasi masuk apa bro ?

    Tukar system karburator ke EFI, modified ECU utk buang Rev & speed cut + piggyback atau pakai ECU Microtech/Haltech utk tuning, tukar injector original ke besar cc, head P&P, racing/street/hi cam saft c/w retainer kit, adjustable cam pulley, fuel pump Wallbro/Mercedes/BMW, adjustable fuel regulator, hi-compression forged piston, fully balance cranksaft, racing cranksaft bearing, MSD ignition timing, 800g-1kg racing flywheel, 8-9" clutch kit & jangan lupa kalau masi pakai gearbox original, upgrade ke short/quick shift.....

    pakai semua diatas melayakkan anda utk masuk Tawau/Sandakan drag racing.

    itu kalau nak high perfomance, kalau nak up engine untuk kegunaan harian apa yang ko cadangkan, pasal 4g13 ni kalau on aircon jak dah semput, lum gik kalau naik bukit
    avatar

    Post on 11/4/2009, 4:35 am by blugu

    Untuk kegunaan harian - Port & Polish, adjustable cam pulley, lighten crank pulley, open pod air filter, Cold air intake, pakai engine oil semi-syntetic

    Post on 11/4/2009, 7:10 am by peng283

    mantap la.....

    Post on 12/4/2009, 12:05 pm by peng283

    u tuggu saya use item ni jadi king ni hahaha u wait me 4G13 full upgrade
    avatar

    Post on 12/4/2009, 5:24 pm by motec12

    rambo mana boleh kau dulu pengg. kau tunggu jak kedatangan ku ngan 4g13 rojak king... wait n see....

    Post on 13/4/2009, 7:36 am by peng283

    kesan ni budak ni rambo
    u wait la.....kami test drive
    avatar

    Post on 13/4/2009, 9:50 am by motec12

    mau kumpul luit dulu...... mau untuk kegunaan street races Very Happy What a Face

    Post on 13/4/2009, 11:35 am by peng283

    yala......di street races and drag haha Laughing jadi king 4g13 drive

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:23 pm