SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Share
    avatar
    FuLLaH
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 27
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 04968
    Points : 6217
    Reputation : 0
    Number of posts : 76
    20022009

    http://i38.servimg.com/u/f3 nak mnta tolong psl enjin 4g13

    Post by FuLLaH

    mcm mna nak up enjin 4g13 smpi bole hbs meter tnpa kacau clutch???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/4/2009, 2:37 pm by motec12

    4g13 top speed berapa.....?? mau tambah ilmu nieeee...
    avatar

    Post on 13/4/2009, 3:22 pm by matnoor

    160kmh kali...tggu otai≤ yg pakai enjin ni jwb What a Face ..aku penah test top speed satria 4g13p aku sampai 150kmh, sbb jln labuan pendek..hehehe
    avatar

    Post on 14/4/2009, 2:49 am by blugu

    Pernah bawa iswara aeroback 1.3 lebih dari 150kph, hehehe.... tapi kena ingat, kalau nak capai kelajuan ini, perlu berhati2 di jalan raya, bukan menggalakan member2 utk mendapat kemalangan & saman speed trap. drive
    avatar

    Post on 14/4/2009, 6:15 am by tar_007

    geng, ada sapa2 tau ka,
    brp harga psrn kk skrg ah utk enjin 1.5 @ 1.6 proton ni.. aku punya 1.3 ni makin truk sdh enjin ny... leaking sana sni.. klu d wat general overhol pun mo dkt rm2k lbh juga kan... rs nya bgs d kasi tkr injin klu sm harga nya...

    Post on 14/4/2009, 7:01 am by ProjectD

    huehu..brani kmu laju2 nie taw....kalau 1.3 top xtaw,aku punya top 1.5 pun paling abis 140kmh jak kali..keokeooek...injin tidak power dah...

    Post on 14/4/2009, 12:22 pm by peng283

    dalam motec club ada satu iswara aerobck 4g13 160kmh boleh hapis meter blum laki test hapis meter
    avatar

    Post on 14/4/2009, 1:13 pm by motec12

    peng283 wrote:dalam motec club ada satu iswara aerobck 4g13 160kmh boleh hapis meter blum laki test hapis meter


    ya ssaya sokong tu 100% respect.
    avatar

    Post on 14/4/2009, 1:15 pm by motec12

    peng kau upload la gambar keta dia tu......

    Post on 16/4/2009, 8:01 am by peng283

    tak panya kau kereta sy , sy upload la.... bukan kereta sy buat apa tapi king la....
    avatar

    Post on 8/6/2009, 5:19 pm by napster

    tony84 wrote:
    3. extractor 4,2,1

    buat extractor 4-2-1 saja ka? piping dia sampai eksoz blkng tak payah tukar?

    Post on 13/11/2011, 12:33 pm by saizo

    salam otai2..nak mencelah sikit...
    ak ni newbie..xtau nak post katne..
    ade beberape soalan nak tanye..
    1) K&N Air Filter - SKU # E-9199 (yg bulat)
    ni masuk ke kat 4g13
    [sesuai ke tidak atau ade yg lain leh rekemen]
    2) brape saiz ekzos yg sesuai tuk up hp 4g13 ?
    3) sport spring ape yg sesuai tuk handling n performance tuk saga lmst ni?
    4) selain ekzoz+air filter ape lg yg leh di buat tuk up hp 4g13p ?
    adjuztable campulley?fuel regulator+irridium sparkplug?tuko performance camshaft?
    5) lower arm bar leh ke masuk ke saga lmst?
    6) adakah korang konvert carb ke injection?
    harap otai2 dpt tolong jawabkan..many thx....
    avatar

    Post on 13/11/2011, 2:50 pm by Sars9961

    ini bdasarkan apa yg aku pelajari la, tak semua aku bleh jawab..
    2) 2 inci dah kira ok, lebih dr tu mungkin akan lost power
    3) sport spring ni ikut bajet, kalau ada lebih bajet beli la mines ka, gab ka, kalau tak bnyak bleh try apm performax
    6) carb lg power bro dr injection, tp tpulang la kalau nak tukar.. lg pun injection bleh tune guna computer, yg mungkin bpotensi utk jd kuat dr carb.. hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 18/8/2017, 8:07 am