SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    electronic crossover Vs parametric equalizer

    Share
    avatar
    Danix
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : petagas - Sabah
    Tag ID: : Saa9X9XU
    Points : 7271
    Reputation : 6
    Number of posts : 433
    16032009

    http://i38.servimg.com/u/f3 electronic crossover Vs parametric equalizer

    Post by Danix

    mana lagi bagus electronic crossver atau Parametric equalizer?
    7 band preamp - or 3 way electronic crossver?
    apa kebaikan dan keburukannya? apa kelebihannya pula?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 16/3/2009, 9:18 pm by under18crew

    electronic xover lg bgs bro..equaliser nie ok jga cuma mcm x brapa ssuai bha.
    apa mksd ko mau bndingkn pre amp ngan xover mid nie?
    avatar

    Post on 17/3/2009, 1:31 am by Danix

    dari segi distrotion dia, frequanzy dia, tunning dia, etc?
    susah maw explain oh ~_~''
    bah..klau bgitu sy beli xover la mcm ni.

    Post on 17/3/2009, 1:37 pm by kippo

    Danix wrote:mana lagi bagus electronic crossver atau Parametric equalizer?
    7 band preamp - or 3 way electronic crossver?
    apa kebaikan dan keburukannya? apa kelebihannya pula?


    electronic crossover ialah frequency filter.

    parametric equaliser pula frequency level adjuster.

    tidak boleh banding kan sebab kegunaan masing2 ada la berlainan
    avatar

    Post on 17/3/2009, 6:42 pm by under18crew

    2lh sy bingung..mid dibandingkan dgn xover..hihi..mid untuk kluarkn suara manakala xover untuk tune..
    avatar

    Post on 18/3/2009, 9:54 am by rickengineering

    nah ngam tu bro kippo cakap.. sinang mo ingat tu elec x over dia adjust otomatik la kira.. ni pre amp pula ko adjust sendiri... klu ko suka mo adjust2 beli la parametic eq... sa suka pakai elec x over cos nda payah byk kacau... mid terang jelas n tidak pecah sebab kali dia ada filter sendiri la tu.. hehe... bha ko try la dulu pakai parametic eq... lebih kurang pre amp 7 band juga bha tu.. hehe
    avatar

    Post on 18/3/2009, 1:42 pm by Danix

    ahaks! mana la sy tau..sy orang kampung bah..hehehehe..
    sudah sy antam 4 band preamp caliber.. mcm solid bass sahaja tu.
    avatar

    Post on 19/3/2009, 5:48 am by rickengineering

    sama la juga kita tu bro.. org kampung juga... cam kenal bha ko ni bro.. aku tinguk2 keta ko cam kenal pula Suspect ...

    sama juga tu 4 band ka 5 band ka 7 band ka... klu ko mo yang lebih details then ko guna 7 band la...kan
    avatar

    Post on 20/3/2009, 4:38 am by Danix

    rickengineering wrote:sama la juga kita tu bro.. org kampung juga... cam kenal bha ko ni bro.. aku tinguk2 keta ko cam kenal pula Suspect ...

    sama juga tu 4 band ka 5 band ka 7 band ka... klu ko mo yang lebih details then ko guna 7 band la...kan

    oic..maw yg lebih detail la..tapi mcm malas pula adjust2 ni..hihihi!
    ooo..mcm kenal? affraid jmpa dimana itu ya? sy jalan pe KK sampai putatan lariiii ja..hehehehe....
    avatar

    Post on 21/3/2009, 8:23 am by finalazy84

    tingu brand juga ba 2 bro...klo crossover yg cap kuda laut ko bnding preamp pioneer ka (klo ada la) mesti la 2 preamp lagi cantik kn.tpi klo ko pnya player suda dasat, bek guna crosover la...ada suda equlizer d plyer kn...
    avatar

    Post on 24/3/2009, 6:54 am by under18crew

    ko pkai player dasat pkai lg pre amp dasat pn ok jga bha..hihi..
    avatar

    Post on 19/10/2011, 3:20 pm by afwan

    klu mo men SQL, apa lagi bagus..pakai pre amp o xover?atau dua2 sekali..
    avatar

    Post on 19/10/2011, 7:14 pm by finalazy84

    preamp dan xover tu dua2 bnda yg berlainan fungsi.preamp tu equalizer sja.xover ni filter freq.

    lama nda nmpak ni topic...hehe

    under18crew: tngok setup juga la...klau pkai player high end untuk active setup punya, rugi la mau pkai preamp lagi.hehe kcuali la pkai player macam McIntosh...passive setup mau pkai preamp dn crossover juga tu....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/7/2018, 6:16 pm