SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    AIR POWER PLUS...Dapat di pasang kat SAGA BLM ka???....(PIC)

    Share

    ramzee
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 30
    location : Keningau
    Points : 7177
    Reputation : 0
    Number of posts : 11
    16032009

    https://i.servimg.com/u/f3 AIR POWER PLUS...Dapat di pasang kat SAGA BLM ka???....(PIC)

    Post by ramzee

    Aku da persoalan ni...
    boleh ka keta SAGA BLM guna Air Power Plus??? @ ada ka sua SIOLOONER di cne da pasang barang ni kat SAGA BLM... help



    Last edited by ramzee on 17/3/2009, 11:19 am; edited 1 time in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 17/3/2009, 9:30 am by Altec90

    apa barang tuh/? ada picx?

    Post on 17/3/2009, 11:10 am by ramzee

    ok bro....aku upload gambar dlu
    avatar

    Post on 17/3/2009, 11:12 am by Altec90

    yang macam tong gas tuh kaa? kecik kecik??

    Post on 17/3/2009, 11:21 am by ramzee

    lbih kurang begitu la bro...macam tong gas...bagus untuk semua kereta...tp aku xtau klu enjin campro boleh support benda ni @ x...
    avatar

    Post on 17/3/2009, 12:19 pm by Altec90

    boleh kot, tapi jangan la. tak tau pula apacam dia work?
    avatar

    Post on 14/5/2009, 4:38 pm by and1872

    heheh sya perna nampak ni brg d 2020 p'pang....x tau pa fungsi dia nihhh...tapi betul2 working ka ni brg ar...
    avatar

    Post on 14/5/2009, 7:37 pm by FredLim

    suda la mahal dorg jual ni brg..sy rasa utk fuel saving.. Suspect
    avatar

    Post on 15/5/2009, 3:18 am by supie_88

    rsanya no needla pasang bnda 2...kwn sya pna pasang kt keta di gen2 dia ckp mcm xda effect ja....sya rsa bro bkn sbb xda effect tp stahu sya enjin campro ni mmg save mnyk pon (betulkan jika salah).. Very Happy
    avatar

    Post on 15/5/2009, 8:06 pm by Nieto

    ini pun tengok mana kamu pasang, vacuum kalau tambah kuat tak semestinya jimat minyak.

    misalnya kalau pasang di fuel pressure regulator, kalau vacuum bertambah kuat apa jadi, pressure tinggi, minyak pun makan sudah hehehe. kalau pasang di ignition timing apa jadi, nanti itu spark ignite terlalu awal.

    kiraan vacuum itu ada kaitan dengan ecu, so bagus jangan kacau barang barang seperti sensor and vacuum
    avatar

    Post on 29/9/2010, 8:02 am by jezzboyz

    bagus ke?? kala kancil boleh ke pasang?? hehe..
    avatar

    Post on 26/10/2010, 2:16 am by keba

    sume kereta bleh psg..utk kereta carb, potong hos ke brake servo n sambg ngan air power plus..
    utk injection, da lupe nk potong kat mn..hehe

    effect tu ad la sikit..improve pickup ngan jimat mnyak..
    bleh kurangkn knocking juga..
    avatar

    Post on 26/10/2010, 7:07 am by jezzboyz

    xberapa paham lagi nih.. ade gambar x yang boleh menjelaskan....
    avatar

    Post on 26/10/2010, 8:08 am by keba



    sambg ngan hos tu..ni utk karb shj
    avatar

    Post on 26/10/2010, 8:45 am by jezzboyz

    kala kancil?? jadi kala buat sambungan nih. ape akan jadi ekk??
    avatar

    Post on 28/10/2010, 1:38 am by keba

    angin compressed lg bnyk utk masuk dlm enjin..
    lbh krg cam surbo..tp surbo hasilkn turbulence(putaran) yg lg kuat
    avatar

    Post on 28/10/2010, 5:13 am by jezzboyz

    maknanya enjin buleh jadi pickup ke???
    avatar

    Post on 28/10/2010, 12:41 pm by keba

    lbh krg camtu la..tu pn kalau setting cun angin ngan mnyak
    avatar

    Post on 28/10/2010, 1:01 pm by jezzboyz

    kena serah kepada pakar juga la... kala salah seting minyak mesti makan bnyak kan???
    avatar

    Post on 29/10/2010, 9:05 am by keba

    bgkel biasa pn bleh pn..jgn wat sndri pulak sbb kite bknny tau cmane mnyak ngan angin tu campur ngan elok..
    ari tu ak tgk pomen ni buat..pakai telinga je dgr..ak suruh dy ajar tp xnak ajr..ngeee
    avatar

    Post on 30/10/2010, 5:02 am by jezzboyz

    ade sebb r diorang xnak ajar.. mungkin lain ajar lain dibuat... huhu..
    avatar

    Post on 31/10/2010, 8:51 am by keba

    mgkin rahsia diorg kot..kalau ajr, nnt xde la org g bgkel dy..
    ok la tu..lg pun upah psg rm5 je..huhu
    avatar

    Post on 1/11/2010, 6:04 am by jezzboyz

    tuh salah satu sbb.. hahahaa..

    Post on 9/6/2013, 3:11 pm by mamai

    ada sape2 yang pakar nk pasang bende ni? tunjuk la sikit jgn tau ckp jer Suspect

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/12/2018, 6:13 pm