SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin 4g13,15 upgarede normal n full upgrade

    Share
    avatar
    motec12
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Kuala Lumpur
    Age : 31
    location : Tawau
    Tag ID: : SFC 05325
    Points : 6706
    Reputation : 7
    Number of posts : 488
    12042009

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin 4g13,15 upgarede normal n full upgrade

    Post by motec12

    nak minta penjelasan dari otai otai... saya punya enjin 4g13, baru tambah sport cleaner, cable spark. jadi saya mau tanya sikit, apa benda yang bleh di kasi upgrade lagi.... bajet dalam 2000
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/5/2009, 7:28 pm by blugu

    alex6208 wrote:ada kamu tau macam mana nak pasang afc2 ke wira 1.5 vdo system??


    Kena cari wiring diagram AFC2 tuh bro, cek ini;

    http://www.zfever.com/v1/View-document-details/73-Apexi-Safc-2-Wiring-Diagram.html
    avatar

    Post on 3/6/2009, 2:33 pm by motec12

    good job bro sekalian..... saya ada dgr cerita proton masuk vtec... bolehka tu.. betul ka tu...
    avatar

    Post on 3/6/2009, 5:31 pm by matnoor

    aku ada nmpk satria ka wira tu masuk enjin vtec..tp nda pasti apa engine vtec besar tu... Suspect enjin rotary rx7 pun ada masuk satria..cari gmbar dan bukti kan dulu kpastian..huhuhu
    avatar

    Post on 4/6/2009, 5:13 am by tony84



    sumber dari ZTH...
    avatar

    Post on 4/6/2009, 5:14 am by tony84

    avatar

    Post on 4/6/2009, 5:16 am by tony84



    avatar

    Post on 4/6/2009, 5:20 am by tony84

    proton saga with 4AG silvertop.....






    wira with skyline RB26DET


    saga with ferrari enzo 6bb
    avatar

    Post on 4/6/2009, 5:22 am by tony84

    wira with boxer enjin

    avatar

    Post on 4/6/2009, 6:14 pm by matnoor

    gila la..pakai enjin ferrari.... Shocked v10 ka v8 ka v12?? huhu boleh muat lagi tu..tp, aku tgk mcm khayalan smata mata..hahaha..kena edit jgak tu..yg wira masuk enjin subaru tu btl..aku percaya.. Very Happy
    avatar

    Post on 7/6/2009, 7:37 am by napster

    matnoor wrote:gila la..pakai enjin ferrari.... Shocked v10 ka v8 ka v12?? huhu boleh muat lagi tu..tp, aku tgk mcm khayalan smata mata..hahaha..kena edit jgak tu..yg wira masuk enjin subaru tu btl..aku percaya.. Very Happy

    aku pun terbayang2 mcmn 4AG tu blh masuk saga? timing belt & gearbox terbalik sdh...

    mcmn tu? Suspect
    avatar

    Post on 8/6/2009, 4:56 am by tony84

    huhuh....4AG ah.....lum pernah ada nampak lg.... Suspect
    avatar

    Post on 8/6/2009, 2:50 pm by ravenmyx

    gambar tu macam edited aje tu....hahahaha....no offence geng!!! Suspect
    avatar

    Post on 8/6/2009, 5:24 pm by napster

    matnoor wrote:kalau 2k bajet...pakai pipercamutk 4g13/ 15...mrh jak 700 lbh, mesti cari mekanik yg pandai setting..sma adjust cam pulley aerospeed..mgkin dlm 250....beli extractor 4-2-1 piping 1.7 - 1.8..tambah lagi clutch exedy...ada budjet lebi lagi beli safc bg control ecu..

    ada effect juga ka kalau pakai tu adjust cam pulley? tukar tu jak blh kasi power?
    avatar

    Post on 9/6/2009, 4:41 pm by ravenmyx

    saya rasa, beza cam pulley standard ngan cam pulley adjustable ni ialah tu arospeed cam pulley tu boleh di adjust degreenya. tapi kena ngam timing ngan hi cam tu. kalau tidak, abis hangkang engin. saya rasalah. mesti mau tune punya baru ada effect. huhuhu...jan marah kalau saya silap. lagi satu, pasal clutch ni, saya masih ragu-ragu mau main racing clucth exedy lah. orang bilang bila ganti grip aja bah tu(tia slip lah) tapi keras oh tu clucth, sakit kaki.hahaha.kalau piping, mesti mau head/extractor yang bagus ni macam powerzone dan exzos jan lah alang2x, jepun punya macam kakimoto, hks, 5zigen, hotbit. yang penting jasma ah?. heheheh. orang bilang tu exzos barulah betul2x kasi lepas angin. akakkaka...
    avatar

    Post on 9/6/2009, 7:20 pm by blugu

    ravenmyx wrote:saya rasa, beza cam pulley standard ngan cam pulley adjustable ni ialah tu arospeed cam pulley tu boleh di adjust degreenya. tapi kena ngam timing ngan hi cam tu. kalau tidak, abis hangkang engin. saya rasalah. mesti mau tune punya baru ada effect. huhuhu...jan marah kalau saya silap. lagi satu, pasal clutch ni, saya masih ragu-ragu mau main racing clucth exedy lah. orang bilang bila ganti grip aja bah tu(tia slip lah) tapi keras oh tu clucth, sakit kaki.hahaha.kalau piping, mesti mau head/extractor yang bagus ni macam powerzone dan exzos jan lah alang2x, jepun punya macam kakimoto, hks, 5zigen, hotbit. yang penting jasma ah?. heheheh. orang bilang tu exzos barulah betul2x kasi lepas angin. akakkaka...

    Ya, memang degreenya perlu di adjust timingnya, terlalu advance setting, enjin pinging/knocking, terlalu retard pula enjin susah nak start. klac pula, pakai racing punya, lagi grip lagi keras kalau nak tekan, header system, pakai 4-2-1 pun ok, nak power pickup 4-1 punya setup (yg ini kuat skit fuel comsumption) Muffler pula... pakai brand dari Jepun mmg best, tahan lama berbanding brand tempatan, tapi kena ingat... brand kunu nama dari Jepun, rupa≤nya ciplak.... ramai da tertipu, kena cerewat skit nak pilih muffler nie, salah pilih pun, pak polis pulak menyaman.... Mad
    avatar

    Post on 10/6/2009, 6:34 am by napster

    blugu wrote:Ya, memang degreenya perlu di adjust timingnya, terlalu advance setting, enjin pinging/knocking, terlalu retard pula enjin susah nak start. klac pula, pakai racing punya, lagi grip lagi keras kalau nak tekan, header system, pakai 4-2-1 pun ok, nak power pickup 4-1 punya setup (yg ini kuat skit fuel comsumption) Muffler pula... pakai brand dari Jepun mmg best, tahan lama berbanding brand tempatan, tapi kena ingat... brand kunu nama dari Jepun, rupa≤nya ciplak.... ramai da tertipu, kena cerewat skit nak pilih muffler nie, salah pilih pun, pak polis pulak menyaman.... Mad

    bro, kasi tips sikit mcmn mau tngk muffler ori jepun ngn ciplak tempatan punya...

    kalau saya pakai 4-2-1 then piping 1.7 inci ok ba kan... lg mau tambah apa? (enjin 4g13p)
    avatar

    Post on 10/6/2009, 12:06 pm by tony84

    muffler ori jepun tgk harga lah....klu lebih rm500 itu lah ori....selain extractor klu mau pickup lg tambah bullet...standart saiz piping memang cukup suda lol...
    avatar

    Post on 10/6/2009, 12:25 pm by napster

    sekali kena tipu juga bro... amacam? harga rm500, tau2 barang ciplak...? Sad kurang2 pun klu kita blh tngk keadaan barang tu kali, baru tau barang tu ori... Suspect

    bullet ada bnyk jenis ka..?
    avatar

    Post on 11/6/2009, 8:23 am by tony84

    napster wrote:sekali kena tipu juga bro... amacam? harga rm500, tau2 barang ciplak...? Sad kurang2 pun klu kita blh tngk keadaan barang tu kali, baru tau barang tu ori... Suspect

    bullet ada bnyk jenis ka..?

    kakaka...klu mcm tu tgk nasib lol....klu soi kena lah... geek
    bullet byk jenis jugak....ada yg mcm twister, ada yg double punya,etc......
    avatar

    Post on 11/6/2009, 8:25 am by tony84

    centre bullet biasa
    avatar

    Post on 11/6/2009, 8:30 am by napster

    tony84 wrote:
    napster wrote:sekali kena tipu juga bro... amacam? harga rm500, tau2 barang ciplak...? Sad kurang2 pun klu kita blh tngk keadaan barang tu kali, baru tau barang tu ori... Suspect

    bullet ada bnyk jenis ka..?

    kakaka...klu mcm tu tgk nasib lol....klu soi kena lah... geek
    bullet byk jenis jugak....ada yg mcm twister, ada yg double punya,etc......

    hahaha... aku blm beli lagi sdh kena kasi ketawa... Laughing

    berkilat juga bullet tu... ini utk tabung tengah ka ni...? mcm besar pula aku tngk...
    avatar

    Post on 12/6/2009, 5:03 am by tony84

    centre bullet dlm bm tabung tengah lol....makin besar makin daras oOO...
    avatar

    Post on 12/6/2009, 11:41 am by blugu

    napster wrote:
    bro, kasi tips sikit mcmn mau tngk muffler ori jepun ngn ciplak tempatan punya...

    kalau saya pakai 4-2-1 then piping 1.7 inci ok ba kan... lg mau tambah apa? (enjin 4g13p)

    Biasanya brand dari Jepun ni telah dipaten, boleh cek dari internet mengenai bentuk muffler yang ingin dibeli, memang ada model number bagi setiap muffler yang telah dipatenkan itu, pastikan gambar & barang sememangnya serupa dari segi saiz inlet - outlet & juga saiz tabung muffler tuh, selamat mencuba.
    avatar

    Post on 12/6/2009, 3:54 pm by napster

    blugu wrote:
    napster wrote:
    bro, kasi tips sikit mcmn mau tngk muffler ori jepun ngn ciplak tempatan punya...

    kalau saya pakai 4-2-1 then piping 1.7 inci ok ba kan... lg mau tambah apa? (enjin 4g13p)

    Biasanya brand dari Jepun ni telah dipaten, boleh cek dari internet mengenai bentuk muffler yang ingin dibeli, memang ada model number bagi setiap muffler yang telah dipatenkan itu, pastikan gambar & barang sememangnya serupa dari segi saiz inlet - outlet & juga saiz tabung muffler tuh, selamat mencuba.

    ambik nota sikit...

    ok thx bro... nnt aku try cari di internet...

    kalau bro ada website yg blh dirujukan share2 lu boss... What a Face

    Post on 26/6/2009, 7:59 am by chronical star

    peng283 wrote:wah gear 3 hapis meter affraid 4g13 ka.......
    mana ada gear 3 hapis meter
    kalau tukar piston
    gear 4 hapis la........mana ada gear 3 hapis affraid

    buli pecaya ka tu a bro???aku pun guna 4g13 juga ni hahaha....1k pun susah mo smpi 200kmh o biar pun sdh top gear hahahahaha

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:26 pm