SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    MOHAWK vs AMERON??

    Share
    avatar
    fikri
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kuala Lumpur
    Age : 31
    location : lahad datu-KK
    Tag ID: : SFC 05393
    Points : 7565
    Reputation : 3
    Number of posts : 1544
    13042009

    http://i38.servimg.com/u/f3 MOHAWK vs AMERON??

    Post by fikri

    Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/4/2009, 6:54 am by Tayarbas

    emmmm...ssh jg mo cakap ni bro. Sama2 ada qualiti. Masalah mohawk ni cuma amp cepat panas. Klu bunyi kira ok jg la tgk seting camana.. relax
    avatar

    Post on 13/4/2009, 10:30 am by under18crew

    pendek kata masing2 ada kelebihan n kelemahan masing2..hihi..kalau nak d katakan mana yg sllu mng sound blaster,dua2 sma jak..mohawk pernah,ameron pn pernah..
    avatar

    Post on 14/4/2009, 6:14 am by finalazy84

    klo mcm 2 kasi kacukan la...hehe
    pakai amp ameron ka, atau component ameron, woofer mohawk... Very Happy
    avatar

    Post on 14/4/2009, 11:56 am by under18crew

    tp stkat nie yg sy thu kategori 2 bji kt KL mohawk yg pegang oo..
    avatar

    Post on 14/4/2009, 1:36 pm by finalazy84

    wuish...2 suma mohawk la 2 kn?...teda main hybrid2...hehe
    klau dri segi arga apa mcm?lebi kurang juga ka?
    avatar

    Post on 14/4/2009, 5:05 pm by AP3_3927

    Ameron lae murah oo.. sy tingu mohawk kebanyakkan 200+++ bru leh dpat tu pun 2nd hand.. Ameron 180++ bleh dpat 1 biji baru lagi..

    Post on 14/4/2009, 5:35 pm by nyst.wysrt

    Kalau mau power bro pakai brand DAS original la bro, live sound system punya speaker. Mantap and heavy duty, kalau pasang 2 biji 15'' di kereta kasi jadi sub woofer, kasi drive pakai power amp 1000 Watt bridged punya, tatap begegar bumbung bro. Blum ada pengalaman sa pakai ameron atau mohawk. Sa biasa yang brand utk live sound saja. Ameron and mohawk mmg kana designed khas utk kereta punya sound ba ni and speaker2 dia lawa n ada design. Yang penting klu mau kuat sound, rating ohm speaker mesti sama dengan power amp. Klu speaker 8 ohm, kasi link dua speaker jadi lah 4 ohm pastu drive pakai power amp 4 ohm. Yang penting cukup ampere (arus karan/ tambah bateri) mo drive semua power amp la, klu tidak hangus tu power amp nda kecukupan karan.hehehe! ni cuma pendapat ja la bro..hehe!
    avatar

    Post on 14/4/2009, 6:20 pm by Efazhfazh

    fikri wrote:Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)

    Jika nak kata mana brand yang bagus, kedua2 brand ni adalah bagus dan dari segi pencapaian kedua2nya juga mempunyai pencapaian yang membanggakan.
    Soal mana yang selalu menang, ianya bergantung dengan cara seseorang itu membuat setting ke atas sistem audionya..baik mohawk atau ameron jika settingnya tepat semua ini boleh jadi menang.. Dan jika d Semenanjung memang mohawk ni dah lama dan dah banyak kali jadi champion dan kalau d Sabah ni ameron lebih menonjol setakat ni..tapi mohawk pun ada rekod juga tersendiri..
    Kesimpulannya, tanya pada hati nak brand yang mana

    Post on 14/4/2009, 7:01 pm by nyst.wysrt

    Efazhfazh wrote:
    fikri wrote:Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)

    Jika nak kata mana brand yang bagus, kedua2 brand ni adalah bagus dan dari segi pencapaian kedua2nya juga mempunyai pencapaian yang membanggakan.
    Soal mana yang selalu menang, ianya bergantung dengan cara seseorang itu membuat setting ke atas sistem audionya..baik mohawk atau ameron jika settingnya tepat semua ini boleh jadi menang.. Dan jika d Semenanjung memang mohawk ni dah lama dan dah banyak kali jadi champion dan kalau d Sabah ni ameron lebih menonjol setakat ni..tapi mohawk pun ada rekod juga tersendiri..
    Kesimpulannya, tanya pada hati nak brand yang mana

    ya betul tu tanya hati mau yang mana, lepas tu tanya la dompet dulu.. klu tidak tanya dompet susah jg ni...hehehehe!
    avatar

    Post on 14/4/2009, 7:31 pm by fikri

    under18crew wrote:tp stkat nie yg sy thu kategori 2 bji kt KL mohawk yg pegang oo..




    Yakah?mohawk model apa tu ya yg d KL tu pkai?
    Suspect






    Thank you
    avatar

    Post on 14/4/2009, 7:35 pm by under18crew

    Mohawk ME..hihi..
    avatar

    Post on 14/4/2009, 7:38 pm by fikri

    AP3_3927 wrote:Ameron lae murah oo.. sy tingu mohawk kebanyakkan 200+++ bru leh dpat tu pun 2nd hand.. Ameron 180++ bleh dpat 1 biji baru lagi..
    Aisehmen,murah jua tu ameron.kedai mana ko tengok tu barang?
    avatar

    Post on 14/4/2009, 7:44 pm by fikri

    under18crew wrote:Mohawk ME..hihi..

    Oh..ME=Mohawk Extreme la tu kan?
    avatar

    Post on 16/4/2009, 11:08 am by AP3_3927

    D k'gau nama kdai supraway.. RM180++ tpi SVC lar blum + box. tpi baru..
    avatar

    Post on 16/4/2009, 11:32 am by finalazy84

    svc ta la bleh lwn ME...hehe mohawk extreme 12" DVC double magenet suda RM600 lebi..15" RM800 lebi...yg 12" tu peak 800watt ja 2...ta smpai 1000watt pn...mcm mna buli kuat aah?
    avatar

    Post on 16/4/2009, 6:00 pm by under18crew

    800 watts pn kira kuat uda bha 2..cuma mslh DVC double magnet nie berat mau kena angkt..amp mau kuat..
    avatar

    Post on 17/4/2009, 3:36 am by finalazy84

    ko rsa klo dua biji ni mohawk 12" angkat pakai amp mohawk silver monoblock 1500.1 buli ka?2 woofer 2 ohm 2.
    avatar

    Post on 17/4/2009, 10:48 am by under18crew

    bole..dpt angkt 2..cuma x dpt max voicenya lh..
    avatar

    Post on 17/4/2009, 6:49 pm by finalazy84

    owh...klo push juga amp panas?jdi mo up lgi la 2 p MS2000.1?suda la mahal btul suda yg 1500.1 tu...pa lagi yg 2000.1 Mad
    avatar

    Post on 18/4/2009, 8:19 am by under18crew

    bole bha jga 2..yg pnting karan ko stabil..
    avatar

    Post on 18/4/2009, 12:40 pm by finalazy84

    karan dari battry p amp mksud ko?sda la batry keta aku ni kecik...hehe besar lgi batry wira aku dlu Shocked
    avatar

    Post on 20/4/2009, 4:07 am by under18crew

    ns brapa ko pkai bro?
    avatar

    Post on 20/4/2009, 5:43 pm by finalazy84

    NS40 ja bro...hehe
    avatar

    Post on 20/4/2009, 6:21 pm by under18crew

    alala..boleh bha jga 2..woofer brapa biji?amp?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:08 am