SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    MOHAWK vs AMERON??

    Share
    avatar
    fikri
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kuala Lumpur
    Age : 31
    location : lahad datu-KK
    Tag ID: : SFC 05393
    Points : 7687
    Reputation : 3
    Number of posts : 1544
    13042009

    http://i38.servimg.com/u/f3 MOHAWK vs AMERON??

    Post by fikri

    Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/8/2009, 6:36 am by fikri

    alala,soundstandard?ok jg 2,byk kedai jual brand soundstandard d Ld ni.byk murah ohh..hehe..
    avatar

    Post on 12/8/2009, 12:13 pm by taktahu

    uina geng kick tu bunyinya... tapi kasi can 1 minggu ja la...... kompomn.... ekekekek
    avatar

    Post on 13/8/2009, 5:57 am by BON

    kalau gitu aku main woofer 8 ohm la ni... speaker rumah... baru tukul abis...wekwakak
    avatar

    Post on 14/8/2009, 8:09 pm by taktahu

    nah bon... jadik king kung baldi la ko ni... ekekekek
    avatar

    Post on 17/8/2009, 3:55 pm by haszmir

    bah buka team barulah kita tidak men sound kereta lagi tapi men sound umah ekekeke
    avatar

    Post on 17/8/2009, 9:30 pm by taktahu

    naha.... aku pok mo men brand PeaVey ni.... mantap kaitu? ekekek
    avatar

    Post on 18/8/2009, 7:29 pm by fikri

    adeh,peaVey ya geng?bah,aku hantam brand sagasonic lah,ada tulis 18000watt lg d speakernya. Laughing
    avatar

    Post on 22/8/2009, 4:08 pm by haszmir

    ko be;i inverter leh udah speaker umah men di kereta ekekekeke
    avatar

    Post on 23/8/2009, 10:19 am by taktahu

    ui hazmir.... ko hensem bha.... ekekekekekek
    avatar

    Post on 24/8/2009, 11:53 am by fikri

    haszmir wrote:ko be;i inverter leh udah speaker umah men di kereta ekekekeke
    hahah!! geng,ko d ld ba kan?mana 1 ba kreta mu ni?jumpa2 kita ba,p minum2 ka.. Very Happy
    avatar

    Post on 24/8/2009, 3:34 pm by haszmir

    aku pki saga mala warna biru ari minggu lepas udah jumpa ngan drg c boy masa di monster leh juga p minum klu siang aku belanja tapi klu malam ko yang belanja la macam k ka hehehe selamat beposa
    avatar

    Post on 24/8/2009, 3:37 pm by haszmir

    sms aku nanti fiq supaya leh keep in touch terutama malam minggu x kwn mo men d perdana bah
    avatar

    Post on 24/8/2009, 3:39 pm by haszmir

    aku pki saga lama warna biru ari minggu lepas udah jumpa ngan drg c boy masa di monster leh juga p minum klu siang aku belanja tapi klu malam ko yang belanja la macam k ka hehehe selamat beposa
    avatar

    Post on 24/8/2009, 5:04 pm by fikri

    haszmir wrote:aku pki saga lama warna biru ari minggu lepas udah jumpa ngan drg c boy masa di monster leh juga p minum klu siang aku belanja tapi klu malam ko yang belanja la macam k ka hehehe selamat beposa
    Oh.ada stiker sioloon ka bro kreta mu?bah,nti kontek2 ja lah..alala,ko blanja siang ja?mna dpt klu bulan posa ni. What a Face
    avatar

    Post on 24/8/2009, 5:12 pm by fikri

    haszmir wrote:sms aku nanti fiq supaya leh keep in touch terutama malam minggu x kwn mo men d perdana bah�
    ok bah..tp dlm bulan posa ni mungkin jarang aku turun mlm p perdana..tp dorang c boy mlm2 tu d sna,d gerai sayap ayam dpn restoran selera borneo tu.ko singgah2 ja jumpa dorang d sna.
    avatar

    Post on 27/8/2009, 10:36 am by STELLAR SEMPORNA

    fikri wrote:Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)
    hello bro, awk nak tnya pasal dua brand ni, awk nak main style apa ? sebab kedua2 benda ni xsama cara main dia. walaupun dia sama2 benda sound, tapi binaan sistem dia jauh berbeda.

    Sebagai contoh ameron : subwoofer dia kebanyakan menggunakan non-pressed paer cone, magnet 50oz keatas dan jenis magnet adalah Y25M. makna nya, subwoofer ameron ni cuma boleh di tune apda hz yg agak tinggi sebab binaan dia yg engineer dia buat memang untuk bass tinggi / kick bass. SHOW CAR/ main bukak.

    Bagi Mohawk pula : Asal brand mohawk adalah NTC group. dia adik berabang dgn kicker, mtx,streetwires. Semua binaan sistem untuk barang NTC group lebih menjurus kpd sytle INTERNAL SPL sebab majoriti barang dia berasal dari barat. cara org barat main, jarang sgt jumpa yg main kick bass ni. mereka suka sgt main INTERNAL/ main tutup. Pasal binaan dia pulak, surface subwoofer mohawk ni adalah paper cone with rubber surround dan magnet dia adalah besar tetapi Y30M. Lebih kpd kelembutan bunyi - gegaran dalam bass yg keras tetapi dia tidak pulak kpd kick bass. boleh main bukak jugak tapi lebih kpd gegaran / gema berbanding kick bass .

    Oleh itu terpulang kpd pengguna untuk memilih sistem sound yg dia nak gunakan. Soal karan n, ini adalh untuk org yg sudah gila sgt dgn sound sistem sebab ia adalh benda termahal sekali dalam sound sistem...

    dalam sound sistem pecahan dia adalah seperti berikut : 30% - kotak subwoofer , 3-% jenis subwoofer tuning , 40% - karan sistem permainan.

    Apa pun saya harap bro dapat pilih mana satu yg sesuai dgn cita rasa bro lar..lain org lain caranya.

    TQ Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 2/9/2009, 11:50 pm by street-audio

    cheers
    avatar

    Post on 3/9/2009, 12:22 am by fikri

    wah,good info..thanks stellar semporna..bertambah da ilmu sjak join sioloon ni.hehe! Very Happy
    avatar

    Post on 3/9/2009, 9:08 am by taktahu

    saya pun ilmu sampai termuntah2 da.... kekekeke
    avatar

    Post on 3/9/2009, 9:44 am by fikri

    kahkahkah! Smpai termuntah2 ah konco. Laughing
    avatar

    Post on 3/9/2009, 4:42 pm by haszmir

    macam lain spi temuntah ndakan menganduglak c konco ni hehehe
    avatar

    Post on 3/9/2009, 4:49 pm by haszmir

    men la autotek fiq nyaman n mantap hehehe leh runding bah sama tokey dia mr. autotiak hehehe
    avatar

    Post on 3/9/2009, 7:51 pm by fikri

    iya bos,sudah aku pm mr.kotiak tu.runding2 dlu sma dia. Very Happy
    avatar

    Post on 5/9/2009, 12:03 am by taktahu

    runding jangan x runding...... runding sampai jadi....
    avatar

    Post on 5/9/2009, 4:45 pm by haszmir

    salah satu kelebihan autotek kuali ni klu umah ko tada kuali udah leh pki autotek kuali punya tuk masak hahahaha

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:12 am