SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    MOHAWK vs AMERON??

    Share
    avatar
    fikri
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kuala Lumpur
    Age : 31
    location : lahad datu-KK
    Tag ID: : SFC 05393
    Points : 7687
    Reputation : 3
    Number of posts : 1544
    13042009

    http://i38.servimg.com/u/f3 MOHAWK vs AMERON??

    Post by fikri

    Ada sesiapa boleh bg pandangan tentang persoalan ni?MOHAWK vs AMERON? Yg mana lebih berkualiti antara kedua2 brand ni? Antara kedua2 brand ni,yg mana slalu menang sound blaster? Harap anda semua dpt memberikan pandangan supaya saya x lg berada dlm dilema (tgh fikir2 mau pilih salah 1 brand d atas)
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 5/9/2009, 5:01 pm by chio

    kalau aku la... bagus guna ameron la... murah sikit dari mohawk... walaupun mohawak memang brand y terkenal d seluruh dunia.. kicker tatap pujaan hatiku...

    Post on 6/9/2009, 3:38 am by naetto92

    Hai semua. baru register semalam ni. Mohawk macam susah mau google. ada nama lainkah? Taun lepas sya ambil ms500.1 dan me1244 dvc 2 ohm 300rms. tahun ni macam tiada lagi me 1244 tu. tengok Homepage dia tukar di mohawk-eu dan tiada me lagi. tinggal titanium. ada idea? tq

    Post on 6/9/2009, 6:35 am by no name

    naetto92 wrote:Hai semua. baru register semalam ni. Mohawk macam susah mau google. ada nama lainkah? Taun lepas sya ambil ms500.1 dan me1244 dvc 2 ohm 300rms. tahun ni macam tiada lagi me 1244 tu. tengok Homepage dia tukar di mohawk-eu dan tiada me lagi. tinggal titanium. ada idea? tq

    klu mau .......pakai brand ameron la.........
    avatar

    Post on 6/9/2009, 10:14 am by haszmir

    no name ko off topic la udah dia tanya sal mohawk bikan ameron kou tedaq pdi beca ka hahahaha
    avatar

    Post on 6/9/2009, 8:47 pm by taktahu

    hazmir.... ko hensome bha... ekekekek jelir

    Post on 7/9/2009, 4:59 am by naetto92

    Check dulu ni http://www.amerion.com.my/. rasa mau pakai 2 x sub 8 inci dan 4 x 6.5'' midbass. cari bateri lagi.

    Post on 7/9/2009, 5:35 am by no name

    fikri wrote:oh,x than ka ameron?jd,mohawk ada tahan skit la?


    ko pkai lh mohawk bru ko tgok wofer nya pukul kdlm klu main....

    Post on 7/9/2009, 7:31 am by naetto92

    Mohawk.... Hmmmm. sedap bass gitarnya. tapi kick bass nya mau patah tengkuk wohh. Ganazzz. kereta aku mau tampal dobel tape sudah ni luar dan dalam. terutama plat number, bonet depan dan door panel. Inda paham aku macam mana org boleh blast hip hop dalam hatcback...Salute la!
    avatar

    Post on 8/9/2009, 3:23 pm by haszmir

    itu la yang di panggil idup mati ngan sound bro hehehe
    avatar

    Post on 8/9/2009, 5:30 pm by taktahu

    cikgu hazmir.... hari raya kita kasi gagar papar... wkakakaka

    Post on 9/9/2009, 3:08 am by naetto92

    Betul. aku dengar hampir semua jenis lagu dan sampai sekarang aku belum dapat cari set (amp, mid, woofer, HU, dll) yg kira ngam dan boleh main semua. Mungkin campur produk.
    avatar

    Post on 9/9/2009, 11:16 am by master75

    Mohawk,,apa pun bagi saya kita tingok amp juga brapa RMS yang kita pakai,,,dulu mula2 main saund saya pakai bazooka 2 biji 12"..test sma mohawk 12" 2 biji juga,,macam..saya bole senyum..tapi dari kita aja apa brand mau pakai..msing2 ada kelebihan,,,apapun tidak dinafikan..kickers..saya guna 4 biji 3way, 4 biji 2way, 4 biji wofer 12" 2 biji comp n 2 ES,,klu wofer mungkin ada saingan..tapi klau mid kickers,, jgan anda ragu2..

    apapun.. tgok amp..ini la yang saya hilang selera mau display..cari kalu ada murah2 amp mono kickers kelas D,,
    avatar

    Post on 9/9/2009, 5:24 pm by haszmir

    ok bah konco aku dengar bdk papar selalu men di dewan baru. baru bukan malam minguu macam malam2 drg men disana

    Post on 10/9/2009, 5:02 am by naetto92

    Total system 1000 watt cukup lah agaknya. byk 2 pun mau tukar byk juga. cari 4 chanel dan comp set saja lagi. mau main musik dengan disco light bah ni.

    Post on 12/9/2009, 4:20 pm by Tarkasy

    haloo bro semua mau tanya ne


    sa ada ameron doble coil single magnet dua biji

    so monoblock apa yang ngam selain jenama ameron

    dan adakah lebih baik jika watts monoblock tu lebih besar dari capasity maksimum speaker

    contoh/ monoblock:2400watts sub ameron dua biji 1000watts dan 900 watts

    Post on 12/9/2009, 5:09 pm by naetto92

    lebih besar monoblock lebih bagus kan? boleh tambah sub lain kali. main ngam rating rms mono dengan rms sub lebih selamat. 2000 watt macam disco light la lampu besar kau tu bos.

    Post on 12/9/2009, 5:39 pm by naetto92

    master75 wrote:Mohawk,,apa pun bagi saya kita tingok amp juga brapa RMS yang kita pakai,,,dulu mula2 main saund saya pakai bazooka 2 biji 12"..test sma mohawk 12" 2 biji juga,,macam..saya bole senyum..tapi dari kita aja apa brand mau pakai..msing2 ada kelebihan,,,apapun tidak dinafikan..kickers..saya guna 4 biji 3way, 4 biji 2way, 4 biji wofer 12" 2 biji comp n 2 ES,,klu wofer mungkin ada saingan..tapi klau mid kickers,, jgan anda ragu2..

    apapun.. tgok amp..ini la yang saya hilang selera mau display..cari kalu ada murah2 amp mono kickers kelas D,,

    Bos, mana boleh dapat Kicker CompVT 6.5 sub dan brp harganya???
    avatar

    Post on 15/9/2009, 7:37 am by master75

    Bos, mana boleh dapat Kicker CompVT 6.5 sub dan brp harganya???[/quote]


    ala bos..sy oder dari member d dari keningau..coz harga dapt runding lagi dari di kedai2 yang kita uda maklum d kk ..tp ini modal..mau check dulu..kdang xda stok coz terhad aja dorang oder..jarang org main kickers..

    Post on 15/9/2009, 11:13 am by naetto92

    ala bos..sy oder dari member d dari keningau..coz harga dapt runding lagi dari di kedai2 yang kita uda maklum d kk ..tp ini modal..mau check dulu..kdang xda stok coz terhad aja dorang oder..jarang org main kickers..


    Paham bos. Aku pelan-pelan cari. Hobi ja ni. Mau main kecil sebab tiada space bah. Nanti aku cek di keningau pula. thanks

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:12 am