SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Subwoofer Soundvox

    Share

    alibaba
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 38
    location : kmsabah
    Points : 6609
    Reputation : 0
    Number of posts : 14
    23042009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Subwoofer Soundvox

    Post by alibaba

    Hai sifu2 sound... Smile
    Saya ada satu persoalanlah...
    subwoofer Soundvox 12" dvc 650w max. Ada sesiapa yang pernah dengar atau guna woofer ni? Mcmmana bunyinya? Apa amp yang blh angkat woofer ni 2 biji.
    Harap sifu2 dpt tolong. dont know
    TQ.
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 23/4/2009, 1:06 pm by jlary78

    Soundvox?...

    Saya pena nampak woofer ni..

    Bunyinya keras, tapi kat sini jarang orang main barang ni. mgkin sbb tiada dealer.

    Amp bikin angkat saya tak pasti apa yang sesuai. sbb saya pena nampak kawan main 4 biji pakai amp LS 4000. lepas main lebih kurang 1 jam semua woofer tu terbakar.
    avatar

    Post on 24/4/2009, 10:37 am by under18crew

    woofer terbakar 2 sbb dia hntam pkai amp yg kuat..mmg lh..woofer soundvox rmsnya kecik ja bha 2..mna tahan kena hantam pka amp kuat..

    Post on 24/4/2009, 11:13 am by alibaba

    ohh... jadi sub ni ok jg ke?
    avatar

    Post on 27/4/2009, 8:42 am by under18crew

    ok jga lh..ko mau men yg mcmna?

    Post on 27/4/2009, 10:00 am by alibaba

    main bunyi yg keras tapi bergema. pastu tu bunyi bass panjang mc blh dgr.
    avatar

    Post on 27/4/2009, 11:01 am by under18crew

    wuina..bnyk juga ko mau men nie..mau keras tapi gema?pastu bass pnjg lg..kalau keras bass pendek jak 2..x gema nya 2..
    avatar

    Post on 27/4/2009, 12:19 pm by jlary78

    Woofer tu kalau main bass panjang boleh. tapi lebih sesuai untuk bass keras. tapi x boleh keluarkan semua bunyi yang ko nak main. kalau setting dan box tu untuk bunyi keras, bunyi bass lembut x akan keluar. tutup bonet bolehlah.
    avatar

    Post on 28/4/2009, 6:01 am by under18crew

    kalau suda setting keras,ttp bonet pn keras jga 2..xkn jadi lembut..hihi..
    avatar

    Post on 28/4/2009, 8:08 am by jlary78

    boleh jadi lembut kalau tutup bonet... jangan kasih kuatlah.... bunyi cukup2 dengar je. hihihi....
    avatar

    Post on 28/4/2009, 4:14 pm by under18crew

    kalau gitu mid bass pn boleh jadi lembut..hihihih..

    Post on 30/4/2009, 4:09 am by alibaba

    mcm x respon je pasal sub ni. mungkin tiada yang main kot. tp mana kedai ada jual brg ni arh?
    avatar

    Post on 30/4/2009, 4:32 am by jlary78

    dulu saya pena nampak barang ni kat Fin's Acc. di donggongon, tapi mahal diorang jual. Rm 450. satu biji utk 12 inci. x tau lah skg ada lg ke x. kedai lain saya x pena nampak lg. cuba tanya otai2 yang lain manatau diorang tau.

    Post on 30/4/2009, 9:40 am by alibaba

    wahh... ingatkan murah... mahal pula.
    rasa2 apa woofer yang murah tapi dapat kluar bunyi yang sedap dan keras. saya nak cari brand yang jarang orang guna. hehe tapi untuk main sndiri2 saja. bukan untuk tanding / autoshow. kampung2 bah hehe..
    avatar

    Post on 30/4/2009, 9:56 am by jlary78

    brapa budget ko bro? kalau barang yang jarang orang guna ni maknanya memang susah nak dapat kot. Ada juga barang yang jarang orang guna mcm e-tone, un'c sam, alpa linear, dx digital dll. kualiti barang sy x pasti ok ke x.

    kalau alpa linear saya pena guna dulu. bunyi dia oklah. lagipun harga cuma RM200. kalau main biasa2 je saya cadang dengan kawan2 saya untuk pakai ni. tapi kalau nak yang power, kena tanya yang pakar dalam sound sistemlah.

    Post on 30/4/2009, 10:27 am by alibaba

    saya pena nampak alpa linear ni kat fuji. tapi x pena dgr bunyi dia mcm mana.
    avatar

    Post on 3/5/2009, 5:25 pm by under18crew

    men brand BM lor..
    avatar

    Post on 4/5/2010, 4:15 pm by FAREL

    OK 2 BRO pki duble coil,AM monoblock CROSOVR ADA pasti sedap 2 bro......

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/4/2018, 10:49 am