SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    mcamana kuatkan karan myvi/viva supaya tdk drop?

    Share
    avatar
    wanchai
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 36
    location : Kerja/Kwin=Kudat & Kmpung/Asal=Putatan/KK
    Tag ID: : SFC 04762
    Points : 8260
    Reputation : 8
    Number of posts : 2092
    27052009

    http://i38.servimg.com/u/f3 mcamana kuatkan karan myvi/viva supaya tdk drop?

    Post by wanchai

    alo all otai..
    kbingungan bah nih..
    camana mo kasi kuat power karan d viva aku 2 supaya nda drop 2 aa?

    to all otai.. tuluungg!! bounce
    tingkiu..

    Similar topics

    -
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 9/6/2009, 3:30 pm by wanchai

    sandi 2 tau mo men sound sampai tukar injin tobo.. haha!!
    avatar

    Post on 10/6/2009, 9:20 pm by Danix

    bah..alang2 bah wan..kau antam k3-vet biar sempit dia..hehe
    avatar

    Post on 11/6/2009, 10:34 am by wanchai

    Danix wrote:bah..alang2 bah wan..kau antam k3-vet biar sempit dia..hehe

    k3-vet 2 pa brg?
    avatar

    Post on 11/6/2009, 10:52 am by optimus

    wanchai wrote:
    Danix wrote:bah..alang2 bah wan..kau antam k3-vet biar sempit dia..hehe

    k3-vet 2 pa brg?

    e2 enjin daihatsu YRV 1.3 turbo @ K3-VE enjin myVi

    cuma beza K3-VET tu ada turbo sja...
    nda tau muat ka nda tu huhu...
    sepa2 ada myvi klu mau ganti enjin turbo ngamla guna enjin tu What a Face
    avatar

    Post on 11/6/2009, 11:37 am by wanchai

    optimus wrote:
    wanchai wrote:
    Danix wrote:bah..alang2 bah wan..kau antam k3-vet biar sempit dia..hehe

    k3-vet 2 pa brg?

    e2 enjin daihatsu YRV 1.3 turbo @ K3-VE enjin myVi

    cuma beza K3-VET tu ada turbo sja...
    nda tau muat ka nda tu huhu...
    sepa2 ada myvi klu mau ganti enjin turbo ngamla guna enjin tu What a Face

    woo.. nda la aku mo..
    skrg yg standard pn sdh compact..
    avatar

    Post on 21/6/2009, 10:46 am by farisya7490

    sy pakai 6 point underground cable....macam ok jgk tau....dekat enjin supaya aliran negatif pantas.....lepas tu....sy kira mau pakai underground cap iaitu cable gnd dari amp diselaras dia punya output negatif terus masuk balik ke terminal negatif bateri...lepas tu pakai cap untuk stock karan sebelum digunakan oleh amp....lepas tu guna cable yg berkualiti tinggi 1m dlm Rm200....kalau mau betul2 ok karan dia lg pakai sound stablizer....atau pakai titanum bateri ka....macam sy mau test macam ni oo untuk myvi sy nanti....kancil sy, sy bru try guna 6 point underground cable....pakai amp 5 ch...jd tak banyak pakai karan....guna cable besar lg....nway sori lah kalau silap idea...oh ini untuk main 1 atau 2 amp untuk 1 atau 2 sw jak....kalau lebih2 sy tak tau oooo

    Post on 10/7/2009, 2:35 pm by tn_ikhsan82

    Sbb masalah sy sma jg macam wanchai tu. jd biar kta kongsi jg la..Saya sama jg gna viva. Item yg saya pakai:-

    -1 unit 4 ch amp mohawk
    -1 unit MTX monoblok 800 rms
    -1 comp set MTX tuk pintu dpan
    -1 comp set mohawk pintu blakang
    -2 bji speaker bujur
    -1 woofer MTX thunder 500 rms
    -1 bji farad 1.5 tuk power up woofer

    Kalau blast ada nampak klip2 lampu wktu blasting. Td sy tkr batery kreta sel kering NS 60. Still sma klip2, tp tmbh ok la...

    Member ada jg bgtau tkr oto g 90 amp, tp suda bc dr forum ni,macam tia la jd mau tkr ni.

    jd planning sy, tmbh 1 bji farad la kali tuk 4 ch amp tu kn? sbb tuk monoblok suda ada pasang 1 bji...

    Apa komen otai2?

    Post on 10/7/2009, 6:56 pm by no name

    viva otonetor 70a ba....main sound ok ba........klu tak cukup karan tampak kinetik saja.........kinetik power besar....baling kejer kinetik betty 800 farad....kenapa mau fikir banyak....apa tuka otoretor lah....tampak power cap banyak2 lah....tak guna lah.......lagi kinetik betty amp pun besar....dari 800amp sampai 2400 amp pun ada.....apa mau sakit kepala.........beli lah kinetik satu......ko punya karan tidak pandai trop sudah sy boleh jamin ba, sy pun bagai jukat satu kinetik satu tahun sudah.......... Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 11/7/2009, 4:32 am by ckmoy007

    kadang kala cap yg buat karen jatuh sebab recharge speed dia tak cukup cepat.

    Post on 13/7/2009, 12:09 pm by tn_ikhsan82

    ooo...bateri kinetik ka maksud no name tu? sy pn bru dlm sound system ni...bolehla d try nanti...tp saiz bateri tu blh replace tmpat asal bateri viva ka or kna simpan tmpat lain ah?

    Mana mau dpt tu bateri?bgtaula if ada info...Thanks...
    avatar

    Post on 19/7/2009, 12:39 pm by under18crew

    farisya7490 wrote:sy pakai 6 point underground cable....macam ok jgk tau....dekat enjin supaya aliran negatif pantas.....lepas tu....sy kira mau pakai underground cap iaitu cable gnd dari amp diselaras dia punya output negatif terus masuk balik ke terminal negatif bateri...lepas tu pakai cap untuk stock karan sebelum digunakan oleh amp....lepas tu guna cable yg berkualiti tinggi 1m dlm Rm200....kalau mau betul2 ok karan dia lg pakai sound stablizer....atau pakai titanum bateri ka....macam sy mau test macam ni oo untuk myvi sy nanti....kancil sy, sy bru try guna 6 point underground cable....pakai amp 5 ch...jd tak banyak pakai karan....guna cable besar lg....nway sori lah kalau silap idea...oh ini untuk main 1 atau 2 amp untuk 1 atau 2 sw jak....kalau lebih2 sy tak tau oooo

    prlu sngt ka beli wayar smpai rm200 1m 2?haiyoo..brapa besar oo 2 wayar?0awg pn x begitu mahal hrga dia.law btl bgs tp hrga macam gitu ssh jga.kita msti pndai berbajet.hihi..x perlu lh smpai beli macam 2.yg penting pndai men sistem wearing karan x jga drop 2.drop pn skit2 ja lh.x steruk yg mna..pkai titanium bateri?mna lbh bgs,titanium atau kinetik kalau untuk men sound?sthu sy kinetik ckp bgs..ataupun capsule..
    avatar

    Post on 21/8/2009, 7:06 pm by finalazy84

    huhuhu...sa pn ada ni mslh juga...
    mana mo beli battry macam ni d area kk / keningau?harga? confirm ribu ni tau

    klo sekadar main woofer 400watt RMS sja perlu ka smpai pakai battry macam ni?atau pakai power cap sudah memadai? 2farad myb?
    avatar

    Post on 14/10/2010, 11:33 am by WANLEN

    apa yg saya tau 1 betry kinetik pun dah cukup ba 2400,,,,,tapi harga comfom kencang lah

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/1/2018, 12:40 am