SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    KIA SPECTRA Supercas

    Share
    avatar
    bumbek
    MODERATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 42
    location : kudat/kk/tawau
    Tag ID: : SFC 02666
    Points : 9576
    Reputation : 10
    Number of posts : 2992
    11062009

    https://i.servimg.com/u/f3 KIA SPECTRA Supercas

    Post by bumbek

    Ni kereta member ari Terengganu. Dah custom masuk supercas
    CC kereta ni, 1.6
    Supercas baru masuk sekarang masih setting coz belting pandai Slip...
    Apa2 projek nanti aku update.... Supercas ni member juga yang buat...


    yang nampak tangan tu lah tukang buatnya.... kereta dia pun blh tahan juga power nanti aku update juga....






    Last edited by bumbek on 28/2/2011, 6:27 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 11/6/2009, 4:55 pm by bumbek


    PEmilik keta

    avatar

    Post on 12/6/2009, 1:44 pm by intrax

    kereta siapa ni bro .. huhu .. ganaz juga ..ingne standart pakai supercharge ka
    avatar

    Post on 12/6/2009, 3:15 pm by bumbek

    intrax wrote:kereta siapa ni bro .. huhu .. ganaz juga ..ingne standart pakai supercharge ka

    kereta member. Gila kereta juga ni.
    avatar

    Post on 13/6/2009, 4:04 pm by zul@LA

    kira2 berapa boost dia bule buka ni kereta bro,isi dlm enjin sdh tukar ka ni bro,
    kompom sedap ni kereta ooooo...
    avatar

    Post on 13/6/2009, 5:02 pm by bumbek

    zul@LA wrote:kira2 berapa boost dia bule buka ni kereta bro,isi dlm enjin sdh tukar ka ni bro,
    kompom sedap ni kereta ooooo...

    setakat ni 0.3bar jak.... masih standert lagi semua dalam engine.
    avatar

    Post on 14/6/2009, 3:33 am by intrax

    bumbek wrote:
    intrax wrote:kereta siapa ni bro .. huhu .. ganaz juga ..ingne standart pakai supercharge ka

    kereta member. Gila kereta juga ni.
    yup bro jarang jarang orang main kia spectra ni hihi
    orang mana ni bro
    avatar

    Post on 14/6/2009, 5:53 am by bumbek

    intrax wrote:
    bumbek wrote:
    intrax wrote:kereta siapa ni bro .. huhu .. ganaz juga ..ingne standart pakai supercharge ka

    kereta member. Gila kereta juga ni.
    yup bro jarang jarang orang main kia spectra ni hihi
    orang mana ni bro

    Terengganu mari.....
    avatar

    Post on 14/6/2009, 4:27 pm by zul@LA

    salute jga la ni owner berani pakai supercas enjin standert Very Happy ,
    d mna ada kemahuan d situ ada jln kan bro,yg penting kepuasan...
    avatar

    Post on 14/6/2009, 4:58 pm by bumbek

    zul@LA wrote:salute jga la ni owner berani pakai supercas enjin standert Very Happy ,
    d mna ada kemahuan d situ ada jln kan bro,yg penting kepuasan...

    ya betul tu, actually supercas ni di buka dari member sioloon kita juga nick SUPERCAS, dia buka main turbo, tapi sekarang tengah memasang balik supercas Toyota 1G....
    avatar

    Post on 15/6/2009, 1:14 pm by intrax

    breo ada gambar interior yang lain ka gambar terbaru ka ...
    avatar

    Post on 15/6/2009, 2:18 pm by bumbek

    intrax wrote:breo ada gambar interior yang lain ka gambar terbaru ka ...

    malam nanti aku upload interior nya...
    avatar

    Post on 3/7/2009, 2:53 pm by supercas

    bumbek aku suda puas hati sebab ada suda kwn main supercas. hehehe....
    avatar

    Post on 3/7/2009, 7:28 pm by ham_m2

    wah...hr tu saya tgk supercas Gen-2 n Persona...
    nah skrang Supercas spectra pla...
    kereta ni manual ka auto?
    avatar

    Post on 4/7/2009, 3:59 pm by bumbek

    supercas wrote:bumbek aku suda puas hati sebab ada suda kwn main supercas. hehehe....

    ya bah ada sudah kawan.... tapi bekas ko juga tu supercas kehkeheke What a Face
    avatar

    Post on 17/8/2009, 7:25 pm by bumbek

    tambah gambar untuk tatapan mata memandang.......





    avatar

    Post on 17/8/2009, 7:31 pm by bumbek



    Post on 18/8/2009, 6:58 am by ProjectD

    mantap la ni brg...mmg kaw kaw supecas....... Very Happy
    avatar

    Post on 18/8/2009, 9:35 am by bumbek

    ProjectD wrote:mantap la ni brg...mmg kaw kaw supecas....... Very Happy

    supercas tu dari model 4AG kalau tak silap... c SUPERCAS punya juga dulu. Sekarang tunned up sikit dapatlah 0.4bar...
    avatar

    Post on 18/8/2009, 12:29 pm by supercas

    bumbek wrote:
    ProjectD wrote:mantap la ni brg...mmg kaw kaw supecas....... Very Happy

    supercas tu dari model 4AG kalau tak silap... c SUPERCAS punya juga dulu. Sekarang tunned up sikit dapatlah 0.4bar...

    Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy hehe..
    avatar

    Post on 26/8/2009, 5:10 pm by razali_pb59047

    yoyoyo...lari berapa ni?
    avatar

    Post on 27/8/2009, 4:20 am by bumbek

    razali_pb59047 wrote:yoyoyo...lari berapa ni?

    larian tidak tau lagi berapa ni bro.... aku pun belum sukat2 sama dia ni.....
    avatar

    Post on 27/8/2009, 4:34 am by Ah Leap

    Bumbek..ENjin standard Gaban masi kah ni?? lg satu tue Disc brake blakang standard ka??
    avatar

    Post on 27/8/2009, 8:16 am by bumbek

    m4r1ju4n4 wrote:Bumbek..ENjin standard Gaban masi kah ni?? lg satu tue Disc brake blakang standard ka??

    ya engine standart juga ni. Disc blakang tu memang ori punya...
    avatar

    Post on 30/8/2009, 8:29 pm by devil in black

    mmm sebenarnya kia dan mazda ada 1 persamaan....enjin yang sama..cuma wiring dan comp box lain.......
    kepada tuan kerata......
    apa kata lepas ni convert kfze atau 2.0 v6 dan supercharge kan dia mesti best....
    mounting sama ngan kfze a.k.a lantis v6....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/10/2018, 9:47 pm