SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    mau tukar enjin

    Share

    bantai
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : KK
    Points : 6153
    Reputation : 1
    Number of posts : 5
    01072009

    http://i38.servimg.com/u/f3 mau tukar enjin

    Post by bantai

    salam kepada semua...saya mau tanya ba kepada otai2 sioloon...saya rasa cam mau tukar enjin wira saya tu tapi nda tau mau tukar sama enjin apa...tapi saya takmau la main turbo sal kasi cekik minyak...apa pendapat otai2 sioloon...???

    di sekitar KK ada ka siapa2 tau mana kedai bagus mau tukar enjin...???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 1/7/2009, 12:00 pm by napster

    enjin ko skrg apa? 4g15. 1.5 ka..?

    pakai la 4G91... ok juga ni...
    atau dr wira 1.6 punya 4G92 sohc tu...
    avatar

    Post on 1/7/2009, 12:45 pm by supie_88

    4g91 ok sudah 2 bro..sebab klu 4g92 sohc 2 macam alang2 ja..
    pa pun kna tengok budget lu bro..

    Post on 2/7/2009, 10:31 am by bantai

    ba,tq otai2 sekalian...tapi,d mana mau cari enjin2 tu...?
    saya tia tau berapa mau bajet...
    avatar

    Post on 2/7/2009, 10:57 am by napster

    member aku baru pasang 4g91 di satria dia... budget2 rm6k lebih la... engine + upah pasang... kira murah sikit dh tu, sal bengkel member dia punya...
    avatar

    Post on 2/7/2009, 2:12 pm by Red Bullet

    4G93 SOCH pun ok juga,harga lebih murah dan lebih power dari engin 4G91
    avatar

    Post on 2/7/2009, 6:50 pm by Nieto

    4g91 maintainance tak mahal, jarang ada masalah besar, part pun tak mahal dan senang cari. jimat minyak lagi, kira engine ekonomi lah ni.

    kalau kata power, 4g91 power memang tak gitu kuat, tapi bagus daripada standard wira. kalau boleh dapatkan manual, sebab auto dia punya ratio panjang main top punya, 4g91 tak sesuai.

    Post on 3/7/2009, 6:04 am by Tenz

    drpd 4g91, alang2 masuk 4g92p. piston besar.
    buli bot. kepish!kepish! masuk wiring gsr,piston gsr,
    masuk twincam. huh.. puas hati..hehehe
    avatar

    Post on 3/7/2009, 6:12 am by napster

    Tenz wrote:drpd 4g91, alang2 masuk 4g92p. piston besar.
    buli bot. kepish!kepish! masuk wiring gsr,piston gsr,
    masuk twincam. huh.. puas hati..hehehe

    4G92P yg mn satu...?
    bukan 4G92P tu Sohc ka...? 4G91 Dohc lagi...
    ada ka 4G92P twin cam..?

    klu aku nda silap 4G93P yg twincam....

    dont know
    avatar

    Post on 3/7/2009, 3:41 pm by Red Bullet

    napster wrote:
    Tenz wrote:drpd 4g91, alang2 masuk 4g92p. piston besar.
    buli bot. kepish!kepish! masuk wiring gsr,piston gsr,
    masuk twincam. huh.. puas hati..hehehe

    4G92P yg mn satu...?
    bukan 4G92P tu Sohc ka...? 4G91 Dohc lagi...
    ada ka 4G92P twin cam..?

    klu aku nda silap 4G93P yg twincam....

    dont know
    4G92P cuma Soch,4G92 Mivec baru lah twincam,4G93 P ada Twin Cam dan Soch,Twin cam dari proton wira lmtd edition,Putra dan GTI dan SOCH dari Wira aeroback 1.8,

    Post on 6/7/2009, 4:07 am by bantai

    bagus2 byk cadangan...ni yang saya suka...kalau setakat 6k-8k saya teda problem...
    ada sapa2 mau rekomen tempat yg bagus tuk cari enjin...?

    Post on 7/7/2009, 5:36 am by ProjectD

    Red Bullet wrote:4G93 SOCH pun ok juga,harga lebih murah dan lebih power dari engin 4G91

    mo try ni..ekekkekek
    avatar

    Post on 7/7/2009, 10:58 am by Wand

    try2 la masuk MIVEC hehehe..
    avatar

    Post on 26/7/2011, 7:00 am by QMB5181

    try engin MIVEC lh,kompom puas hati selama2xnya...jimat dan berbaloi...kata kawan ku,MEMANG BERBALOI..halfcut kwsan inanam byk jual tu,mau kuat RM sja lh. rambo
    avatar

    Post on 26/7/2011, 4:35 pm by Kornurts

    QMB5181 wrote:try engin MIVEC lh,kompom puas hati selama2xnya...jimat dan berbaloi...kata kawan ku,MEMANG BERBALOI..halfcut kwsan inanam byk jual tu,mau kuat RM sja lh. rambo

    btul bro..hrga lbh kurang 5k-6k hafcut mivec...area bt 7 inanam.. Cool
    avatar

    Post on 5/12/2011, 11:48 am by ravekeeper3

    sorry bro...masuk skit topik ni...best! sya plan mo tukar pg 4g91..tp......sya tida tau mna wokshop yng bgus bkin!!!! Sad yng pntng tu wokshop mesti tau kasi masuk ni enjin....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:14 pm