SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Krita saya ada problems!

    Share

    IswarAPoweR
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 32
    location : Malaysia
    Points : 5896
    Reputation : 1
    Number of posts : 6
    01072009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Krita saya ada problems!

    Post by IswarAPoweR

    tension ni saya... I got an iswara.. 4g91 turbo engine dia.. sudah saya pasang e-manage utk performance..

    ari tu saya tanya kawan.. how to increase power? dia bilang kasih port and polish.. saya tahu apa tu port and polish and dgr2 betul2 dapat increase performance.. jadi ok lor saya cakap..

    port and polish kan guna abrasive material? jadi kita beli satu bag pasir halus.. kecil saja lah tu bag.. macam 1kg gitu.. start the engine lepas tu tekan throttle sikit supaya ada load lepas tu tuang tu pasir dlm intake engine saya sikit demi sikit.. kononya dia bilang masa pasir tu masuk intake manifold, dia dapat tolong port and polish.. lepas dia keluar.. dapat juga port and polish..

    saya pun worry pasal boleh kasi rosak engine atau tidak.. tapi kwn saya bilang.. ok tu.. jgn masuk boost ok sudah.. or esle pasir tu masuk turbo.. then only got problems.. jadi ok lah..

    after a while.. tiba2 engine tu berbunyi gila.. engine stopped running.. so we stop feeding the sand and tried to start the engine.. dapat start.. tapi idling dia gila.. masa pandu tu krita pun jerking...

    how ah? tolong lah.. aku ni student.. semua barang pun on budget.. I have only one car also. Sad.. tension ni skarang.. Mad Mad Mad Mad
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/7/2009, 6:24 pm by Leader

    mau jua tau pasal tu orang yang rekomen masuk kan pasir tu, apa la reaksi dia lepas tu injin kong aaaa
    avatar

    Post on 7/7/2009, 5:56 am by Adi_spark

    ko suruh org yg rekomen tuh isi pasir pula kt dlm enjin dier....tgk macam mana ...heheh
    avatar

    Post on 7/7/2009, 7:37 am by oyoi

    Cara kedua : Rebore balik bore kasi oversize masuk piston besar yang brand new (kompom up power, alang2 suda trus ko port n polish head punya intake port)
    cara kedua : cari tu pomen atau kawan ko yg rekomen, klu dia ada krita, ko kasi masuk balik pasir p enjin dia. klu dia mara ko kasi biru mata dia trus minta ganti rugi. mmg bodoh la tu pomen tu punya ajaran..hehehe! Very Happy

    yg ni aku btl2 stuju tau Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 7/7/2009, 7:50 am by Adi_spark

    oyoi wrote:Cara kedua : Rebore balik bore kasi oversize masuk piston besar yang brand new (kompom up power, alang2 suda trus ko port n polish head punya intake port)
    cara kedua : cari tu pomen atau kawan ko yg rekomen, klu dia ada krita, ko kasi masuk balik pasir p enjin dia. klu dia mara ko kasi biru mata dia trus minta ganti rugi. mmg bodoh la tu pomen tu punya ajaran..hehehe! Very Happy

    yg ni aku btl2 stuju tau Very Happy Very Happy Very Happy


    sokong2..kasi tembak itu org.. gun

    Post on 7/7/2009, 9:01 am by mad4toy

    adoi, sorry to say lah, aku ani bukan pulang expert pasal enjin, tapi masuk kan pasir tu gerenti inda dapat port and polish punya, lagi pun kalau dapat lah, mana jua rata tu arah intake sama outlet

    kalau mau prt and polish ani mana ada cara lain, head enjin mesti di buka, ani nasi sudah jadi bubur, bali enjin atau rebuild balik enjin atu the only solution

    Post on 8/7/2009, 8:20 pm by cas16969

    bro..sy pun jg pakar enjin tp buli2 jg la..kalau pasir masuk intake biasanya kena piston suda. kalau bunyi gila yg ko bilang tu macam knocking sound, alamat besar kemungkinan pasir suda masuk kena conrod bearing. check itu dipstick kalau ada pasir dlm engine oil. kalau ada, block sma head macam kena overhaul/port. itupun kalau masi bole di selamatkan lah....

    Post on 9/7/2009, 8:01 am by ProjectD

    konfom linier,conrod bearing makan sudah tue bro..ready 4 new engine...
    avatar

    Post on 9/7/2009, 10:59 pm by burjawi

    bro iswarapower,

    pe cter kete??

    Post on 10/7/2009, 7:45 pm by kimura

    Mad ayoyo...mna pnya pomen yg ajar ko taruk pasir 2....

    Post on 28/7/2009, 6:56 pm by acai

    habis la tu injin...bgus ko tarik talinga tu orang yang bagi cadangan pas tu ko bg masuk jagung ayan halis dlm talinga dia...bingung punya pomen....hehehe...kasian la ko bro...
    avatar

    Post on 1/8/2009, 10:58 am by EL

    i think u got enjin problem oredy.. better u take off yr turbo bro..
    because to much mantainance
    avatar

    Post on 11/4/2011, 7:29 am by NewbieKCAR

    siapa la yg dok dengki.. truk btol klu org ada P.H.D ni Sad
    avatar

    Post on 11/4/2011, 8:02 am by keba

    terbaik punya pnp..ha3..tny pomen dl..
    jgn tny mmber
    avatar

    Post on 11/4/2011, 8:04 am by NewbieKCAR

    keba wrote:terbaik punya pnp..ha3..tny pomen dl..
    jgn tny mmber

    tu r.. ak dgr pn tumpang simpati..

    Post on 11/4/2011, 9:14 am by rayz yokai

    bro ajaran dr mna lg tu mau gna pasir...stau sa gna kertas pasir....hehehe...
    mau overhaul blk la tu bro....
    mmg org yg ckp sma ko tu bro kc men bro da...
    avatar

    Post on 11/4/2011, 10:51 am by keba

    tu la psl..ni silap ari bulan, kena rebore balik blok kalau ad calar
    avatar

    Post on 11/4/2011, 10:55 am by NewbieKCAR

    mmg dgki hbis itu kwan.... rasa macam nk kasi ketuk bit ja kwan tu.. isk

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:43 am