SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    MINYAK PELINCIR APE YG KORANG GUNE??

    Share
    avatar
    Adi_spark
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 30
    location : Ampang , Kuantan
    Tag ID: : SFC 05812
    Points : 6403
    Reputation : 7
    Number of posts : 370
    01082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 MINYAK PELINCIR APE YG KORANG GUNE??

    Post by Adi_spark

    salam..slmt sejahtera..
    aku baru jer sebis keter arinih...DIY jer...so aku nk mintak la opinion korang sume..myk pelincir ape yg bg korang bagus/terbaikk la...aku sebelum nih gune SHELL HELIX...tp baru arinih try pakai CASTROL MAGNATEC 10-40w..(terpengaruh fast furious 4 gune castrol) ader terase perbezaan yg positif la berbanding SHELL..ringan skit keter..pickup pun ader..Plug aku tuka bosch super 4...korg pny myk?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 3/1/2011, 4:57 am by im

    mmg injiinmu terjaga dgn rapi la bro bila pakai castrol edge tu...mantapz gitu..
    avatar

    Post on 3/1/2011, 5:51 am by DAW303

    Hahhaa...molek la kalau begitu...itu yg di mahukan oleh setiap kaki kereta....ahakzz....betol x bro ? geek
    avatar

    Post on 3/1/2011, 5:56 am by im

    betul3x...mmg itu yg dimahukan semua kaki kereta, pelaburan la katakan... Very Happy
    avatar

    Post on 3/1/2011, 6:09 am by DAW303

    Hahahha...ia iaa...pelaburann...baekkk punyaa.....end of this month...nk try castrol edge..nanti da cuba...
    saya kasi tahu kat sini apa yg dpt d rasaka perbezaan nya...hua huaaa~~ Agree
    avatar

    Post on 3/1/2011, 2:49 pm by keba

    ok tu castrol..bukan sekadar pelincir..kejuruteraan bendalir..
    sa pnah bkak enjin..tgk beza pakai mnyak castrol ngan mnyak biasa..
    kalau castrol pny, kat conrod ngan wall tu macam mnyak ad mlekat..walaupn enjin
    x dhidupkan..
    kalau mnyak biasa, macam kering sikit d wall silinder tu..
    avatar

    Post on 3/1/2011, 3:43 pm by im

    ngam tu bro, macam moto minyak castrol saja tu... Wink
    avatar

    Post on 3/1/2011, 3:49 pm by keba

    mmg pn..hehe..bkn stakat moto, mmg btol pn camtu..
    mnyak dy macam lekat kat piston ngan cyl wall..
    nnt mo pkai jgk la castrol..magnatec pn jd la..hehe
    avatar

    Post on 3/1/2011, 4:00 pm by im

    klu bro keba pakai minyak castrol magnatec tu, confirm...bedesuppp...
    avatar

    Post on 3/1/2011, 4:17 pm by keba

    waaa..bdesup cmane tu?? nk drive biasa2 je..
    pipe d oil sump suda leaking ni..x elok bwk laju2..huhu pale
    avatar

    Post on 7/1/2011, 1:29 pm by im

    yup, klu ada suda part kereta yg problem, patut direpair suda tu bro...bedesup macam kereta lumba yg pakai minyak tu...
    avatar

    Post on 7/1/2011, 2:12 pm by keba

    im: suda 3x masuk bgkel nak repair..
    ok kejap pastu leaking balik..
    kena psg paip tebo jgk la ni..hehe
    avatar

    Post on 7/1/2011, 2:26 pm by im

    suda 3x baru mau psg bro? kenapa? mau trial n error ka?
    avatar

    Post on 7/1/2011, 2:30 pm by keba

    x la..mula2 anta lps buang tebo kit..
    tutup paip tu ngan getah..
    tp ad leaking..

    kali ke2 anta, kasi gam keliling getah..
    leaking jgk..

    kali ke3 anta, buang getah, lapik ngan gam gasket kat dlm..
    tp masih leaking jgk..

    nk anta kali ke4 tp macam mls je..duit abes tp leaking jgk.. pale
    avatar

    Post on 7/1/2011, 2:37 pm by im

    klu suda buat macam tu x bole jgk, ganti kan saja satu set yg baru bro...habis cerita...
    bro pakai minyak pelincir utk brek, jenis yg mana bro?
    avatar

    Post on 7/1/2011, 3:26 pm by keba

    nk ganti 1 set, kena turun enjin bro..ni oil sump suda tebuk buat paip tebo..
    nk tukar oil sump, kena turun enjin..kompom 500 utk upah..x mampu la..

    mnyak brek?? xtau la tu..sb xpnah isi lg..
    tgk ok je full.. malu

    Post on 10/1/2011, 7:19 am by del

    bah bos2 sekalian klu di tawau ni bah mana boleh dpt itu castrol macam kena racun suda ni dgn castrol. sbb saya pakai shell ja bah mau juga rasa castrol yg bercicak tu.
    avatar

    Post on 10/1/2011, 11:49 am by im

    cari sahaja di kedai2 yg ada menjual minyak injin, ada jgk tu...
    avatar

    Post on 12/1/2011, 6:54 am by Kornurts

    del wrote:bah bos2 sekalian klu di tawau ni bah mana boleh dpt itu castrol macam kena racun suda ni dgn castrol. sbb saya pakai shell ja bah mau juga rasa castrol yg bercicak tu.
    Sna Sin Lee Sang bt 3..ada tu...byk pilihan lg..kekekekke. Cool

    Post on 18/1/2011, 7:36 am by del

    Kornurts wrote:
    del wrote:bah bos2 sekalian klu di tawau ni bah mana boleh dpt itu castrol macam kena racun suda ni dgn castrol. sbb saya pakai shell ja bah mau juga rasa castrol yg bercicak tu.
    Sna Sin Lee Sang bt 3..ada tu...byk pilihan lg..kekekekke. Cool

    bah ok bos nanti ku cari disana tq Very Happy
    avatar

    Post on 21/1/2011, 8:08 pm by im

    del wrote:
    Kornurts wrote:
    del wrote:bah bos2 sekalian klu di tawau ni bah mana boleh dpt itu castrol macam kena racun suda ni dgn castrol. sbb saya pakai shell ja bah mau juga rasa castrol yg bercicak tu.
    Sna Sin Lee Sang bt 3..ada tu...byk pilihan lg..kekekekke. Cool

    bah ok bos nanti ku cari disana tq Very Happy
    rasanya xada disana tu bro del...

    Post on 22/1/2011, 5:15 am by del

    im wrote:
    del wrote:
    Kornurts wrote:
    del wrote:bah bos2 sekalian klu di tawau ni bah mana boleh dpt itu castrol macam kena racun suda ni dgn castrol. sbb saya pakai shell ja bah mau juga rasa castrol yg bercicak tu.
    Sna Sin Lee Sang bt 3..ada tu...byk pilihan lg..kekekekke. Cool

    bah ok bos nanti ku cari disana tq Very Happy
    rasanya xada disana tu bro del...

    betul tu bos x ada disana br saja pg sana td pagi tanya.
    avatar

    Post on 22/1/2011, 6:27 am by Boi

    yang depan sin lee sang ada kalau xsilap. yang di corner tu.
    avatar

    Post on 22/1/2011, 10:38 am by im

    Boi wrote:yang depan sin lee sang ada kalau xsilap. yang di corner tu.
    yup, disitu ada kali tu...Boi pakai minyak ini ka jugak???
    avatar

    Post on 22/1/2011, 10:49 am by Boi

    ya.. kalau servis d tawau pakai castrol.

    Post on 22/1/2011, 11:18 am by del

    bah boi castrol ko pakai tu berapa harga dia ori kah tu . sori klu banyak tanya sbb aku biasa beli shell di station petrol sj sbb dorg kan dealer. klu tempat lain aku belum cuba pula,
    tp perodua punya semi sentetik tu 62.50 saja ok juga kah tu 5-30w klu x silap.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/7/2017, 3:38 pm