SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    air filter...

    Share
    avatar
    dexbeckz
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : KK
    Points : 6254
    Reputation : 1
    Number of posts : 154
    20082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 air filter...

    Post by dexbeckz

    ni mo tanya geng2 n otai2 sioloon... air filter standard ngan air filter kon (macam bentuk kon/cendawan) apa beza ah??? sy pki kancil ni.... ada mekanik ckp x bgs tkr, nti karburetor cpt rusak... bingung2...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/11/2009, 1:16 pm by Nieto

    cadang mahu masuk kereta apa bro?
    avatar

    Post on 22/11/2009, 1:38 pm by AP3_3927

    kancil ja bUss~.. hehe
    avatar

    Post on 6/12/2009, 4:17 pm by black_v

    Myviku guna K&N bro..tp masih didlm 'rumah'nya hehe..tidak berani open pod.Sampai sekarang teda mslh dan boleh cuci sendiri.Power ada naik sikit & ringan..
    LIFETIME WARRANTY bro..
    avatar

    Post on 7/12/2009, 3:43 am by napster

    black_v wrote:Myviku guna K&N bro..tp masih didlm 'rumah'nya hehe..tidak berani open pod.Sampai sekarang teda mslh dan boleh cuci sendiri.Power ada naik sikit & ringan..
    LIFETIME WARRANTY bro..

    buss... blh kasi up sikit gmbr dia... mau juga tngk ni... hehe..
    avatar

    Post on 3/5/2011, 3:00 pm by fuumin

    k&n air filter ni ada ka utk L2 yah ,yg standard pnya ,yg drop in tu?
    avatar

    Post on 3/5/2011, 6:08 pm by adeqyana

    bro klu jenis cendawan HKS tu xbgs ka bro?? HKS ori punya,bkn cap ayam...ada org ckp klu pakai turbo xberapa bgs guna cendawan HKS ni..btl ka??
    avatar

    Post on 4/5/2011, 7:56 pm by fuumin

    masi mencari² brand yg bgs utk replace drop in air filter ku
    avatar

    Post on 5/5/2011, 9:05 pm by keba

    adeqyana wrote:bro klu jenis cendawan HKS tu xbgs ka bro?? HKS ori punya,bkn cap ayam...ada org ckp klu pakai turbo xberapa bgs guna cendawan HKS ni..btl ka??
    ya ka x bagus?? sa pn x kompom la sb x pnah dgr lg sal bagus x bagus ni..
    kalau x bagus, kenapa??
    avatar

    Post on 6/5/2011, 3:08 pm by fuumin

    macam smua member sioloon guna open pod sja ni ,xda yg gna drop in ?
    avatar

    Post on 6/5/2011, 3:59 pm by im

    fuumin wrote:macam smua member sioloon guna open pod sja ni ,xda yg gna drop in ?
    betul, saya pun pakai open pod punya walaupun cap ayamz...tp cadang tukar pi apexi la pulak...
    avatar

    Post on 6/5/2011, 4:14 pm by adeqyana

    keba : ada satu forum aku terbaca ckp xbgs keba sbb open pod jenis cendawan macam HKS tu senang habuk2 halus masuk pi turbo..dia punya penapis ada yg tipis n liang2 lubangnya besar..maksudnya sbb span cendawan tu tipis n besar lubangnya,jd senang jak habuk2 masuk terus pi turbo..itu klu guna penapis yg xori la..tp klu ori mmg ok tp ssh mau jumpa..byk yg jual xori..sbb masa aku dpt open pod HKS dari H/cut n ori mmg span dia tebal..tp kejap jak pakai sbb terlalu buruk udah span nya..so terpaksa tukar n pakai span yg xori..huhu..
    avatar

    Post on 6/5/2011, 4:19 pm by im

    ada terbaca dalam thread ni pasal cara melihat air filter tu cun ka tidak...
    telingkupkan ke arah cahaya terang, tengok sama ada cahaya tembus ka tidak...
    kalau tidak, maksudnya bagus la...

    pakai K&N air filter bagus jugak bro, tapi yang ori la...mahal tapi selamat...

    kalau pakai cap ayam, baik guna yang standard saja...
    avatar

    Post on 6/5/2011, 4:33 pm by adeqyana

    itu la bro..byk juga org cadang pakai K&N tu..cuma ssh skit mau kasi masuk d kancil tu..kna buat paip baru sbb paip HKS aku panjang..cuma yg best ni pakai HKS ni klu turbo mmg dgr la bunyi kipas tu..hehe..berdesing abis..hehe..
    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:45 pm by keba

    adeqyana wrote:keba : ada satu forum aku terbaca ckp xbgs keba sbb open pod jenis cendawan macam HKS tu senang habuk2 halus masuk pi turbo..dia punya penapis ada yg tipis n liang2 lubangnya besar..maksudnya sbb span cendawan tu tipis n besar lubangnya,jd senang jak habuk2 masuk terus pi turbo..itu klu guna penapis yg xori la..tp klu ori mmg ok tp ssh mau jumpa..byk yg jual xori..sbb masa aku dpt open pod HKS dari H/cut n ori mmg span dia tebal..tp kejap jak pakai sbb terlalu buruk udah span nya..so terpaksa tukar n pakai span yg xori..huhu..
    oo sb tu ka bos?? patut la ramai bila tukar span hks cendawan tu, diorg kasi pasang
    smpai 3 layer..mgkin sb nk kurangkn habuk tu
    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:46 pm by keba

    fuumin wrote:macam smua member sioloon guna open pod sja ni ,xda yg gna drop in ?
    knp nk pkai drop in bos?? pakai enjin auto ka?
    avatar

    Post on 6/5/2011, 8:16 pm by fuumin

    keba wrote:
    fuumin wrote:macam smua member sioloon guna open pod sja ni ,xda yg gna drop in ?
    knp nk pkai drop in bos?? pakai enjin auto ka?

    kereta byk gerak kat gravel bro keba ,klu ada kereta kat dpn mmg x nmpk da jln ,berhabuk habis macam kabus tebal .lagipun klu hujan jln becak blh kotor tu klu pki open pod wakakakaa
    tu pasal mau maintain guna drop in ni ,no choice ba haizz
    avatar

    Post on 7/5/2011, 2:38 am by im

    open pod pun ada jugak yang ada cover kan???
    avatar

    Post on 7/5/2011, 11:15 am by fuumin

    klu ada cover pun bro im x sma macam drop in pnya yg mmg cover habis hehe..ada brand jmpa bila googling ,redline tp xtau mna asal usulnya..simota pun ada jg yg made in taiwan..takut jg mau cuba ni sbb xda member yg bg review hehe..seratus lbh jg tu harga nya ,sia2 nnt beli klu x ok .klu tu k&n ada yg drop in pnya mmg x pikir pnjg lg .
    avatar

    Post on 7/5/2011, 4:29 pm by im

    ooo...tidak sama ya...kalau saya ok sudah daripada langsung tidak ada...pendapat saya la...yang penting air filter itu kualiti dan harga berbal;oi...
    avatar

    Post on 7/5/2011, 6:13 pm by Kornurts

    im wrote:ooo...tidak sama ya...kalau saya ok sudah daripada langsung tidak ada...pendapat saya la...yang penting air filter itu kualiti dan harga berbal;oi...

    btul bro...klu teda langsung mmg lg bahaya....sbb sy prnh tgk ada org sngaja tiada pkai air filter,kununnya kuat pickup...jd buka ja bgtu la...adehh..apa macam oo...nda lma hangkang la enjin.. Suspect
    avatar

    Post on 7/5/2011, 6:46 pm by fuumin

    kuat pickup mmg kuat sbb udara msuk langsung xda halangan hehe..mgkn pki brand redline or simota la ni aku klu xda da brand lain utk drop in L2 ni huhu..tertanya² jg ni klu guna open pod k&n tu ok ka klu debu yg kaw² disedut tiap hari?
    avatar

    Post on 7/5/2011, 7:49 pm by keba

    Kornurts wrote:
    im wrote:ooo...tidak sama ya...kalau saya ok sudah daripada langsung tidak ada...pendapat saya la...yang penting air filter itu kualiti dan harga berbal;oi...

    btul bro...klu teda langsung mmg lg bahaya....sbb sy prnh tgk ada org sngaja tiada pkai air filter,kununnya kuat pickup...jd buka ja bgtu la...adehh..apa macam oo...nda lma hangkang la enjin.. Suspect
    sa pn pkai open intake je skang..mmg kuat enjin..tp nnt buli rusak tbody..
    sa pn kdg2 elak lalu jalan bdebu n tempat bpasir..
    pnah pkai air filter tp macam x puas ati..lambt pikcup
    avatar

    Post on 7/5/2011, 9:57 pm by fuumin

    sda search kat website K&N utk replacement air filter L2 ,mmg wujud ni benda tapi xtau la pla klu ada jual hehe .sda emel itu g-power d kk tanya ni item hehe .mengharapkan berita baik dr mereka .aiya lewat sda ,ngantuknya...yawnnn~
    avatar

    Post on 8/5/2011, 2:09 am by im

    biasa mau pakai air filter ni, kena tengok jugak keadaan jalan yang kerap dilalui...
    kalau kawasan berdebu, berpasir, berair, baik guna standard saja...
    kalau area bandar tidak kisah la...guna apa saja pun bole...hehe...
    avatar

    Post on 8/5/2011, 11:27 am by fuumin

    im wrote:biasa mau pakai air filter ni, kena tengok jugak keadaan jalan yang kerap dilalui...
    kalau kawasan berdebu, berpasir, berair, baik guna standard saja...
    kalau area bandar tidak kisah la...guna apa saja pun bole...hehe...

    yah btol tu bro im ,tu la mau maintain guna drop in ni sja hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/7/2017, 3:36 pm