SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    air filter...

    Share
    avatar
    dexbeckz
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 34
    location : KK
    Points : 6430
    Reputation : 1
    Number of posts : 154
    20082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 air filter...

    Post by dexbeckz

    ni mo tanya geng2 n otai2 sioloon... air filter standard ngan air filter kon (macam bentuk kon/cendawan) apa beza ah??? sy pki kancil ni.... ada mekanik ckp x bgs tkr, nti karburetor cpt rusak... bingung2...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 29/8/2009, 4:59 am by volcomers

    Nieto wrote:volcomers: betul bro, pakai saja bagus punya. kalau beli biasa, sudah setahun tengok throttle body ataupun carburator. confirm banyak kotoran hitam2 hehehe

    hahaha!!!aku pkai iswara 1.3....buka corong intake original saja la dulu...hahaha!!!

    Post on 30/8/2009, 9:05 am by DonJuanDeMarco

    sebaik2ny pakai std air box dengan performance drop in filter...
    CAI memang bagus tapi still ada keburukan..resiko air/tikus/anak kucing bule masuk kekkkeeke..kalu nak wat CAI juga wt agak tinggi sedikit ,elak air/lopak or banjir bue masuk..
    avatar

    Post on 31/8/2009, 11:12 am by volcomers

    DonJuanDeMarco wrote:sebaik2ny pakai std air box dengan performance drop in filter...
    CAI memang bagus tapi still ada keburukan..resiko air/tikus/anak kucing bule masuk kekkkeeke..kalu nak wat CAI juga wt agak tinggi sedikit ,elak air/lopak or banjir bue masuk..
    CAI???apa tu??hehe!!sori2, noobies.... remp it

    Post on 31/8/2009, 1:11 pm by DonJuanDeMarco

    cool air intake..CAI
    avatar

    Post on 31/8/2009, 7:39 pm by Nieto

    di semenanjung banyak kereta pakai CAI. dia macam pipe tu, pasang dibumper tuju ke airfilter, supaya angin yang lebih sejuk dapat masuk kedalam filter.
    avatar

    Post on 1/9/2009, 5:03 am by napster

    DonJuanDeMarco wrote:sebaik2ny pakai std air box dengan performance drop in filter...
    CAI memang bagus tapi still ada keburukan..resiko air/tikus/anak kucing bule masuk kekkkeeke..kalu nak wat CAI juga wt agak tinggi sedikit ,elak air/lopak or banjir bue masuk..

    letak jaring la bro... supaya lipas tak masuk... jelir
    avatar

    Post on 1/9/2009, 5:08 am by volcomers

    oowwwhh...cool air intake....tak jd sa mau tuka pkai cap ayam pnya.......huuuu...

    Post on 1/9/2009, 12:44 pm by DonJuanDeMarco

    takde hal....janji CAI
    avatar

    Post on 6/9/2009, 5:14 am by Danix

    yang blah dia ni pakai air filter open pod..polis nampak ja terus saman..
    avatar

    Post on 6/9/2009, 11:19 am by Nieto

    itu ada masalah tu geng, kereta saya banyak kali kena stop time roadblock, check engine lagi, tak kira pak cik J ataupun P. tiada juga saman. open pod lagi.
    avatar

    Post on 6/9/2009, 2:39 pm by napster

    Nieto wrote:itu ada masalah tu geng, kereta saya banyak kali kena stop time roadblock, check engine lagi, tak kira pak cik J ataupun P. tiada juga saman. open pod lagi.

    mungkin dia tngk ada sticker Sioloon tu la tida kena saman kali... What a Face
    avatar

    Post on 6/9/2009, 3:34 pm by Danix

    sy ada masaalah boss..dia check ekzos dia buka tgk engine open pod
    saman terus..ubahsuai sistem ekzos..(Polis trafic)
    avatar

    Post on 6/9/2009, 7:19 pm by dexbeckz

    Nieto wrote:pakai hos washing machine pun boleh hehehe.

    Drop in - sesuai untuk auto, dimana low and mid range rpm lebih power.
    Open pod - sesuai untuk manual, high range rpm lebih power, suara garang.

    open pod mcmn 2 bro?? boleh kasi xplan lbh skit ka???
    avatar

    Post on 7/9/2009, 1:35 am by napster

    Danix wrote:sy ada masaalah boss..dia check ekzos dia buka tgk engine open pod
    saman terus..ubahsuai sistem ekzos..(Polis trafic)

    oic... ko ada tnya "abg paul" tu kenapa?

    mau tau juga ni... Suspect
    avatar

    Post on 7/9/2009, 3:10 am by Nieto

    dexbeckz wrote:
    Nieto wrote:pakai hos washing machine pun boleh hehehe.

    Drop in - sesuai untuk auto, dimana low and mid range rpm lebih power.
    Open pod - sesuai untuk manual, high range rpm lebih power, suara garang.

    open pod mcmn 2 bro?? boleh kasi xplan lbh skit ka???


    style mushroom atau cone, macam hks atau apexi.
    avatar

    Post on 7/9/2009, 3:15 am by Nieto

    Danix wrote:sy ada masaalah boss..dia check ekzos dia buka tgk engine open pod
    saman terus..ubahsuai sistem ekzos..(Polis trafic)

    mungkin saiz eksos kau, ataupun bising. kalau mahu bilang rev bising, saya punya lagi bising oh. tapi kalau idle senyap lah.
    avatar

    Post on 8/9/2009, 5:23 pm by Danix

    ada sy tanya..dia ckp ekzos ubahsuai mesti standard dari kilang di bilang..
    tapi bila sy ckp tidak muat tin cola dia terus bisu membabau..
    br sy ckp lagi pak J tiada pengukur bunyi ekzos, tarus dia membisu lagi..
    mula2 dia attack sy..sy tanya knapa ubahsuai ekzos? dgn biadap dia ckp ekzos standard dari kilang sahaja.. maw 5 - 6 kali dia sebut..
    macam ni barang boleh bawa court oh..sebab peraturaan dorang main suka2 ja ni, sy check saman pun tiada seksyen menyatakan pengubahsuain ekzos. =_=''
    Pak P urus jalan ja kan? Pak J pula nilai kenderaan?

    Idle tidak juga bising.. dia rev kuat..br bising..blah sy 2 Pak Paluhuhuhui.
    avatar

    Post on 8/9/2009, 5:44 pm by athv

    Huhu, apa punya Dunia. Poilce itu saman parking, Seatbel, speeding and ETC. Kalau JPJ, mungkin lain cerita..
    avatar

    Post on 8/9/2009, 6:27 pm by Nieto

    ala kalau saya tu, terus naik makamah tengok siapa menang. wakakaka
    avatar

    Post on 8/9/2009, 6:54 pm by dexbeckz

    haha... lwn ja bah... kasi saman malu sma pak J... mo mkn duit rakyat la 2... haha...
    avatar

    Post on 9/9/2009, 12:27 am by mr.md

    senang ja formulanya....klu mo injin sehat utk jalan2 = pakai airfilter(stok) standard kilang.....
    tukar airfilter = utk racing/bunyi sedap/tambah power...nda tau la..macam yg stok filter lg power klu top speed....
    avatar

    Post on 9/9/2009, 1:09 pm by Danix

    bkn senang maw naik makhamak terus ~_~'' wahahaha!
    mau saman lawyer pun bkn murah ohhh....ini la sbb pak p takut saman anak org kaya yg tukar ekzos..ya bkn Pak J yg jahat sebenarnya..Pak P yg jahat boss..
    yg peliknya Pak p ckp, ekzos ni mmg standard kilang ja, jadi apa guna Pak J ckp ok xda masaalah pnya? tapi sebaliknya Pak P bising2 ? peraturaan malaysia ni bagus buang pe pulau la..bagus british jajah balik malaysia.. -_-''
    bah convoi2! naik makhamah!

    Post on 10/9/2009, 11:37 am by mivecdz

    Air filter tukar....enjin tak lari tuningka bro?? huhu....
    avatar

    Post on 10/9/2009, 10:11 pm by im

    mivecdz wrote:Air filter tukar....enjin tak lari tuningka bro?? huhu....

    rasanya tidak la sbb dia hanya la sistem angin je dia kacau...tp pastikan jenis yg ori...

    Post on 11/9/2009, 7:03 am by mivecdz

    Owhhh....brand apa yg the best bro?? K&N ka?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 2:41 pm