SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    air filter...

    Share
    avatar
    dexbeckz
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : KK
    Points : 6194
    Reputation : 1
    Number of posts : 154
    20082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 air filter...

    Post by dexbeckz

    ni mo tanya geng2 n otai2 sioloon... air filter standard ngan air filter kon (macam bentuk kon/cendawan) apa beza ah??? sy pki kancil ni.... ada mekanik ckp x bgs tkr, nti karburetor cpt rusak... bingung2...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/9/2011, 4:47 pm by Sars9961

    finalazy84 wrote:ada ba tu d penampang...cam bro fuumin ckp...hehe next week sa turun p mncari...hehe
    klau mhl betul, sa minta tlong kwn beli dari smnjung la.

    ko pakai kereta apa bro? ba kalau ko jumpa jgan lupa update d sini arr bro d mana kedai tu n harga dia..
    avatar

    Post on 22/9/2011, 5:57 pm by finalazy84

    klau ko tngok d page 8, bro fuumin ckp d Gpower penampang...dekat survey tbakar...nanti klau sya jumpa sya update la.sa pkai honda city

    klau dari website K&N G-power ni memang official dealer dorg.
    avatar

    Post on 22/9/2011, 6:19 pm by Sars9961

    kalau dapat, ko tlong tgok2 kn utk iswara pnya k bro.. air filter bulat ja.. hehe tq bro
    avatar

    Post on 22/9/2011, 6:40 pm by finalazy84

    orite...klau ada nanti sa update
    avatar

    Post on 23/9/2011, 2:31 am by fuumin

    finalazy84 wrote:cmna ko beli dari speedworks?klau beli dari supplier lebi mhl ka mura?

    pegi G-power tp filter yg aku cari xda..tu pkerja sna ckp bgs tanya Speedworks dorg pnya supplier klu ada ,klu ada dorg blh tlg order..tnya Speedworks dorg ckp ada ,aku terus order n dorg kasi poslaju..kos smuanya rm275
    avatar

    Post on 23/9/2011, 5:06 am by finalazy84

    itu arga termasuk cleaner ka?
    avatar

    Post on 23/9/2011, 6:42 am by fuumin

    cleaner tu x bro ,djual berasingan..rm90 jg tu cleaner kit nya
    avatar

    Post on 23/9/2011, 9:19 am by finalazy84

    wah mhl itu suda tlmpau mhl geng... macam berat hati suda mau p sna...hehe
    buli dpt RM75 sja tu.ndapa la...p ja jln2 sna
    avatar

    Post on 23/9/2011, 2:14 pm by im

    klu ada di area sini Tawau, mesti lagi mahal kan...bgs beli secara on9 la, murah jgk tu...
    avatar

    Post on 23/9/2011, 4:31 pm by Sars9961

    wahh mahal jgk ya bro.. masuk cleaning kit, dlm rm300+ plus jgk.. bfikir dua kali jgk mau beli ni
    avatar

    Post on 23/9/2011, 4:38 pm by Shinigami_TWU

    ada air filter yg skali eletronic turbo tu... ok ka tu?? harga dia rm360 neyh... mhl siot... kipas dia 12volt.. boost naik 1psi.. tmbh 15 hp dia gerenti mmg up kunun,, pastu develope 5% HP throughtout rpm range...
    avatar

    Post on 23/9/2011, 5:35 pm by im

    Sars9961 wrote:wahh mahal jgk ya bro.. masuk cleaning kit, dlm rm300+ plus jgk.. bfikir dua kali jgk mau beli ni
    xapa klu mahal sikit bro, sbb dia bgs utk throtle body kereta...drpd ambil yg murah dan ganti berkali2, sama jgk harganya klu ambil yg ori tp sekali...
    avatar

    Post on 23/9/2011, 6:33 pm by finalazy84

    electronic turbo?cuba try pasang pas tu pegi dyno...klau nampak naik ok la...cam yg crita surbo nanti...bukn naik, turun HP pula...hehe sebab laju macam mna juga la 12V punya kipas tu.jgn sja nanti dia mnghalang angin pula bila RPM suda tinggi.

    itu cleaner buli pkai dlm 10kali tu.nanti habis, beli lgi tu cleaner...airfilter tu lifetime tu.klau dijaga dngn baik la...jgn pula dicuci pkai clorox ka, dynamo ka...hehe Laughing
    avatar

    Post on 24/9/2011, 2:22 am by Kornurts

    finalazy84 wrote:electronic turbo?cuba try pasang pas tu pegi dyno...klau nampak naik ok la...cam yg crita surbo nanti...bukn naik, turun HP pula...hehe sebab laju macam mna juga la 12V punya kipas tu.jgn sja nanti dia mnghalang angin pula bila RPM suda tinggi.

    itu cleaner buli pkai dlm 10kali tu.nanti habis, beli lgi tu cleaner...airfilter tu lifetime tu.klau dijaga dngn baik la...jgn pula dicuci pkai clorox ka, dynamo ka...hehe Laughing

    klu stakat cuci main tmbak pkai gun water tu ok ka bro??x pkai sabun...
    avatar

    Post on 24/9/2011, 4:23 am by finalazy84

    belubang tu bro.cuba ko timbak tngan sndiri pkai tu air...hehe
    lgipun lepas cuci mau kasi minyak balik...itu pncuci buli pkai 10 kali tu.itu pncuci merangkap (sabun cuci + minyak)
    avatar

    Post on 24/9/2011, 4:37 am by Sars9961

    im wrote:
    Sars9961 wrote:wahh mahal jgk ya bro.. masuk cleaning kit, dlm rm300+ plus jgk.. bfikir dua kali jgk mau beli ni
    xapa klu mahal sikit bro, sbb dia bgs utk throtle body kereta...drpd ambil yg murah dan ganti berkali2, sama jgk harganya klu ambil yg ori tp sekali...

    betul jgk bro, tp blum ada cash mau beli yg mahal trus kn, tpaksa la beli ori proton pnya ja dlu, rm10.. hehe.. tp kalau ada duit mau try jg k&n, pelaburan sekali seumur hidup ba org bilang.. hehe
    avatar

    Post on 24/9/2011, 5:24 am by im

    Sars9961 wrote:
    im wrote:
    Sars9961 wrote:wahh mahal jgk ya bro.. masuk cleaning kit, dlm rm300+ plus jgk.. bfikir dua kali jgk mau beli ni
    xapa klu mahal sikit bro, sbb dia bgs utk throtle body kereta...drpd ambil yg murah dan ganti berkali2, sama jgk harganya klu ambil yg ori tp sekali...

    betul jgk bro, tp blum ada cash mau beli yg mahal trus kn, tpaksa la beli ori proton pnya ja dlu, rm10.. hehe.. tp kalau ada duit mau try jg k&n, pelaburan sekali seumur hidup ba org bilang.. hehe
    saya mmg akan tukar nanti tu bro, cuma kumpul2 duit dlu...sbb tgk masa throttle di kasi bersih, mmg tidak akan pakai sdh cap ayamz...kotor btul, kereta semput2, no pickup...
    avatar

    Post on 24/9/2011, 6:01 am by finalazy84

    pkai K&N dorg ckp naik antara 1-3 HP...hehe ndatau la kebenaranya...tpi memang slalu ckp jimat minyak la.

    at least kamu punya airfilter dry type ba.buli tiup pkai angin sja kasi clean...krita sa terpksa tukar.mna tahan balik2 tukar tiap service...ni la ni jln kngau ni nda pndai siap2.hari2 mkn habuk...adeii
    avatar

    Post on 24/9/2011, 7:57 am by fuumin

    itu filter K&N beli dlu x pyh beli cleaner kit nya dlu..mau 50 000km jg tu bru perlu cuci utk dpt blk top pnya performance..itu filter x blh tembak angin or air ,nnt materialnya rusak hehe..ketuk2 pelan2 kasi buang habuk tebal blh la..
    avatar

    Post on 2/10/2011, 1:11 pm by finalazy84

    suda sa cek arga d pnmpang tu...mhl btul tu. airfilter sya mo 380.lepas less dpt 340 la.
    proton iswara sa cek 300 lebi juga.

    Fuumin: bergntung juga tu geng.brgntung keadaan jlan raya. klau macam rally punya habuk memang 5000km mau d cuci suda tu.
    avatar

    Post on 2/10/2011, 1:39 pm by Sars9961

    finalazy84 wrote:suda sa cek arga d pnmpang tu...mhl btul tu. airfilter sya mo 380.lepas less dpt 340 la.
    proton iswara sa cek 300 lebi juga.

    Fuumin: bergntung juga tu geng.brgntung keadaan jlan raya. klau macam rally punya habuk memang 5000km mau d cuci suda tu.

    wahh, boleh tahan jgk arr bro harga dia.. tpaksa kumpul duit la dlu ni.. tp aku mau tnya ba ni, psal air filter jgk.. kira normal ka tu kalau air filter ada bekas minyak enjin? sbb td aku kasi bersih head kreta, bnyak bekas minyak, kasi bersih karburetor sekali.. time buka air box, air filter tu lembab sbb kena minyak.. kira normal ka tu?
    avatar

    Post on 2/10/2011, 1:55 pm by kent1189

    biasa tu bro, sbb breather enjin smbung dgn airbox cleaner.. kalu x mau ada minyak, asingkan hos breather tu dri airbox cleaner..
    avatar

    Post on 2/10/2011, 2:10 pm by Sars9961

    senang kotor la air filter tu bro kalau gtu kan.. hos breather ni mana satu bro? yg bsambung pg kotak air cleaner tu ka? yg aku perasan ada satu ja hos smbung pg saluran kotak tu
    avatar

    Post on 2/10/2011, 2:32 pm by finalazy84

    memang mhl...sa kira mo minta tlong kwn beli d smnjung ja..buli dpt RM2xx klau kereta sa la...hehe nanti sa tlong tnya la untuk iswara
    avatar

    Post on 2/10/2011, 2:45 pm by Sars9961

    tq bro sbb tlong tnya.. kalau rm2xx ada ok lg skit.. oyah bro yg iswara pnya tu macam mana bentuk dia? dop in air filter bulat atau pun macam dalam gambar ni?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:29 pm