SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    air filter...

    Share
    avatar
    dexbeckz
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : KK
    Points : 6308
    Reputation : 1
    Number of posts : 154
    20082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 air filter...

    Post by dexbeckz

    ni mo tanya geng2 n otai2 sioloon... air filter standard ngan air filter kon (macam bentuk kon/cendawan) apa beza ah??? sy pki kancil ni.... ada mekanik ckp x bgs tkr, nti karburetor cpt rusak... bingung2...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 2/10/2011, 2:49 pm by fuumin

    finalazy84 wrote:suda sa cek arga d pnmpang tu...mhl btul tu. airfilter sya mo 380.lepas less dpt 340 la.
    proton iswara sa cek 300 lebi juga.

    Fuumin: bergntung juga tu geng.brgntung keadaan jlan raya. klau macam rally punya habuk memang 5000km mau d cuci suda tu.

    iya bro final btul tu bergantung keadaan jln..klu normal yg macam d bandar2 ,dlm 50000mile..silap info aku bkn 50000km hehe..

    5000km tu bro sda sma maintenance minyak enjin tu hehe..
    avatar

    Post on 2/10/2011, 2:58 pm by finalazy84

    fuumin: dua kali suda sya tukar airfilter sya tahun ni... tiap kali servis trpksa tukar bro...huhu ni jln kngau skrg ni under construction.klau mlm macam bekabus tu...sa rsa tahun dpan pn blum tntu siap ni.

    itu airfilter taukeh dia tdk kasi kluar tu. dia cek dlm buku log dia sja.paling bagus kstau model engine la.
    avatar

    Post on 7/10/2011, 5:48 am by fuumin

    ataupun part number tu filter..klu mau tau tu number blh rujuk kat website k&n
    avatar

    Post on 18/10/2011, 7:21 am by finalazy84

    suda sya beli airfilter KNN.total price filter + cleaner + shiping RM330 (masih belum buli beli tu filter klau d KK...hehe)

    sya beli dari lowyat http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1071625&hl=
    sesiapa yg mau cari KNN ni bagus beli online la...jgn beli d kk.hehe
    avatar

    Post on 18/10/2011, 8:07 am by fuumin

    nah ada sda kwn ku yg membeli on9..lbh murah ba kan bro hehe..bru tu bro siap beli cleaner lg owh..filter ku blm smpi msa lg mau kasi cuci..ada sticker comel jg kan bro dlm tu packaging hehe
    avatar

    Post on 18/10/2011, 3:36 pm by finalazy84

    iya ada sticker...haha trus sya tukar tdi...sya punya filter lama baru tukar masa last service, baru jln dlm 2000km suda itam...rsanya ini rekaan angin masuk ni ba yg mnyebabkan tu.besar btul ni inlet airintake.huhu

    hasilnya, pickup ada tmbah bagus sikit.lebih terasa klau nda pkai aircond.tdk pyah pijak bnyak minyak pn cepat naik speed.nanti sya tngok la brapa km/l pkai ni airfilter. slalu sya isi RM50, jln bandar buli dpt dlm 250 - 290km sja.
    avatar

    Post on 19/10/2011, 4:33 am by fuumin

    bro final pki CAI kali tu hehe

    brg berkualiti ni bro mmg trasa trs perbezaannya ,aku pun macam gitu dlu msa mula2 psg hehe..nnt bro update la adakah jimat or bertambah penggunaan minyak bro hehe
    avatar

    Post on 19/10/2011, 5:47 am by finalazy84

    memang CAI stock dari kilang...hehe harap2 memang ada beza fuel consuption la.takut perasaan sya sja...hehe nanti mau test d kimanis juga ini...ngehehehe
    avatar

    Post on 19/10/2011, 6:51 am by fuumin

    aku pun mau test fuel consumption bro tp jln² yg dilalui tidak konsisten sekejap tar skejap off road..klu macam bro senang sikit la sbb area bandar..klu long distance lg bgs tu bro senang mau tau hehe
    avatar

    Post on 19/10/2011, 9:28 am by finalazy84

    bandar keningau sama laitu...skijap tar, skijap gravel...itu juga sebab knpa sya tukar KNN.sbab sngsara suda membeli airfilter balik2...huhu

    blum lagi lekat tu sticker...hehe...mau lekat sblum p service la ni..nanti tdk psal2 kna tukar.tapi mau di cek juga tu...ada kes org pkai KNN, bila p service kena tukar airfilter...skali bila tu org perasan suda kena tukar, dia balik SC pn teda suda tu KNN...suda kna tapau...huhu
    avatar

    Post on 19/10/2011, 10:34 am by fuumin

    owh sma jg rupanya jln d sna..pa blh buat la bro jln2 d sabah ni bykkn bersabar sja la haha

    iya lekat tu sticker bro jgn x lekat ,free jg tu hehe..bahaya jg tu klu tmpt servis pndai tapau brg pelanggan..kena d jaga tu dorang buat keja klu gitu bro..
    avatar

    Post on 19/10/2011, 12:08 pm by finalazy84

    ya memang...tpi mslhnya dorg tdk bagi customer pegi tmpat dorg buat keja...jdi pas siap sja mesti mau cek la...huhu

    avatar

    Post on 19/10/2011, 12:21 pm by fuumin

    nah tu la langkah yg bijak bro..susah jg kan bro klu tu tmpt servis byk yg x kenal..
    avatar

    Post on 19/10/2011, 1:18 pm by Sars9961

    ada jgk kwan aku kena bgtu bro.. baru2 ni viva dia accident, jd hntar pg ketuk la.. sekali time ambil, d rumah baru dia sedar spare tyre dia hilang.. naa mana nda mengamuk macam org gila
    avatar

    Post on 14/11/2011, 7:14 pm by CHE' wan

    Nak tanya sioloonerz smua.. pasal hos kecil kat bwh karburetor asal 12v tu klu tak smbg kt air filter teda masalah juga ke ? bab air filter sya da tukar yg jenis bulat tu, tapak dia tak de tiub utk smbg tu hos.... hos tu boleh kasi biar2 bejuntai jak ka?
    avatar

    Post on 14/11/2011, 10:30 pm by keba

    CHE' wan wrote:Nak tanya sioloonerz smua.. pasal hos kecil kat bwh karburetor asal 12v tu klu tak smbg kt air filter teda masalah juga ke ? bab air filter sya da tukar yg jenis bulat tu, tapak dia tak de tiub utk smbg tu hos.... hos tu boleh kasi biar2 bejuntai jak ka?
    hos tu block breather..bleh kasi biar tbukak..
    tp nanti engine bay kotor sb wap mnyak itam kluar ikut hos tu..
    elok kalau sumbat ngan kertas@gabus
    avatar

    Post on 15/11/2011, 2:47 am by kent1189

    Bnyk org aku tengok diaorg pkai air filter keci tu pkai kt hos block breather tu.. tambah cantik lagi.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:21 pm