SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Pasang efi...

    Share
    avatar
    alon996
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 36
    location : menggatal kk
    Tag ID: : Janji ROCK!!!...
    Points : 6308
    Reputation : 1
    Number of posts : 70
    28082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Pasang efi...

    Post by alon996

    otai2 sekalian sy mo minta tolong ba ni sy punya wira 1.5 cab mo convert pergi efi
    dimana buli pasang aa...

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/8/2009, 9:48 am by bod_supersperm

    dah ada barang ka bro?
    avatar

    Post on 28/8/2009, 11:13 am by alon996

    ada suda tapi 1.3 punya efi la tinggal elektrik pump ja blum ada,injin sy 1.5 buli ka bro pakai 1.3 punya efi..
    avatar

    Post on 28/8/2009, 11:35 am by bod_supersperm

    kureng sikit la..bule mamng oleh..tu computerbox sudah ada??wyring complete dah ada la kan??
    avatar

    Post on 28/8/2009, 12:04 pm by alon996

    computerbox,wiring complete ada suda..
    apa yg kureng tu bro..itu ja yg ada huhuhu...
    avatar

    Post on 28/8/2009, 12:52 pm by alon996

    otai2 skalian buli sy minta cadangan di workshop mna buli pasang efi ni..
    avatar

    Post on 28/8/2009, 4:40 pm by Nieto

    1.5 efi boleh juga masuk 1.3. jangan pula beli siemens vdo punya efi, banyak barang tak sama.

    bro jangan lupa sensor2 juga, macam oxygen sensor dan sebagainya. kurang sensor, kereta kurang power dan makan minyak.
    avatar

    Post on 28/8/2009, 6:19 pm by alon996

    oo..begitu ka bro ini yg bikin risau ni..
    sy dpt kira complete juga wiring dia ni sampai dashboard,tapi sensor2 yg bro cakap tu mcmana rupa dia..tolong dulu bro..
    avatar

    Post on 28/8/2009, 7:24 pm by Nieto

    bro punya efi apa punya? siemens vdo atau mmc punya ecu? tahun berapa punya?

    kalau boleh sertakan gambar intake manifold itu, saya mahu tengok throttle body dia.
    avatar

    Post on 28/8/2009, 7:33 pm by bumbek

    cuba bro PM bro SUPERCAS, dia pernah buat tu car convert EFI..
    avatar

    Post on 28/8/2009, 8:31 pm by alon996


    avatar

    Post on 28/8/2009, 8:34 pm by alon996

    cuba bro ko pastikan jenis ni buli ka pakai..
    avatar

    Post on 29/8/2009, 6:50 pm by Nieto

    bro, efi bro itu siemens vdo punya. sensor dia lain sikit.

    kalau mahu complete bro kena tukar crank pulley sama distributor juga. pasal crankpulley dan distributor untuk siemens vdo punya lain, ada sensor punya. saya tak ingat ada apa sensor lagi.

    mungkin boleh pakai juga, tapi ignition timing tak boleh adjust.

    yang lama punya tiada sensor, jadi senang mahu convert.
    avatar

    Post on 29/8/2009, 7:21 pm by alon996

    crank pulley mcmana rupa dia bro,klau ada gambar buli tolong tunjuk ka bro..
    avatar

    Post on 30/8/2009, 8:38 am by Nieto

    ala tiada pula gambar,

    rupa dia macam crankpulley biasa, cuma sebelah ada gigi punya, untuk sensor kira pusingan. kena pasang sensor lagi dekat altenator untuk crankpulley.
    avatar

    Post on 30/8/2009, 5:49 pm by alon996

    ooo...begitu pula bro thanx 4 info..
    bro buli ko cadang2 ka di mna buli pasang ni barang ..kiranya kawasan kk la..
    avatar

    Post on 30/8/2009, 8:13 pm by Nieto

    tak pasti pula bro, kena tunggu jawapan dari otai lain ni.

    Post on 15/9/2009, 8:34 am by autoviruz

    cuba bro p blkg petronas kepayan sana...vun punya workshop...kwn aku der kunvert sana tu...n berjaya uda...
    avatar

    Post on 23/9/2009, 8:08 pm by alon996

    ok bro thanx...

    Post on 1/3/2010, 12:03 pm by donzy5571

    bro aku pun sama juga mau convert pi efi, siemens punya, tapi nak tahu harga pemasangan berapa bro??
    barang semua complete punya cuma tiada electronic fuel pump.....

    Post on 1/3/2010, 12:37 pm by donzy5571

    bro aku pun sama juga mau convert pi efi, siemens punya, tapi nak tahu harga pemasangan berapa bro??
    barang semua complete punya cuma tiada electronic fuel pump.....
    avatar

    Post on 25/3/2010, 2:22 am by h@ck3r_fr0st

    Fuh .. macam best ja convert from cab to efi ni ... brapa budjet diperlukan tuk convert ni ?

    Post on 25/3/2010, 6:47 am by oto1202

    kancil standard nda bleh masuk efi ka?
    avatar

    Post on 26/3/2010, 7:33 am by Nieto

    kancil boleh masuk, cari l2 punya efi. asal wiring, ecu semua complete, tiada masalah punya.

    Post on 2/4/2011, 10:07 am by kaorihanao

    aku plk dalam dilemma mo convert p efi ni atau tukar enjin terus..... mana lg bagus? dari segi kos dan fuel consumption? cukup la laju time memotong, x minat mo race2..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 12:48 pm