SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ketahanan turbo kit pada enjin proton

    Share
    avatar
    satria5943
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : keningau
    Tag ID: : SFC 08183
    Points : 6334
    Reputation : 1
    Number of posts : 422
    03092009

    http://i38.servimg.com/u/f3 ketahanan turbo kit pada enjin proton

    Post by satria5943

    nak tanya kat otai2......brapa kos? boost? jangka hayat?
    HARAP DAPAT TUNJUK AJAR
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 3/9/2009, 6:42 pm by DonJuanDeMarco

    permilihan turbo yang betol,CR pun ikut spec ,tune mixture cantik & boost tak lebih 0.8bar..

    takde isu dengan injin...
    avatar

    Post on 4/9/2009, 1:35 pm by satria5943

    DonJuanDeMarco wrote:permilihan turbo yang betol,CR pun ikut spec ,tune mixture cantik & boost tak lebih 0.8bar..

    takde isu dengan injin...


    ramai org cakap enjin tu bnyak leking....btulke
    avatar

    Post on 5/9/2009, 5:19 am by bbr 193

    satria5943 wrote:nak tanya kat otai2......brapa kos? boost? jangka hayat?
    HARAP DAPAT TUNJUK AJAR


    BRO...KO MO TAU LEBIH DETAIL KO CARI D MUDAH.MY,ADA ISWARA PURPLE
    MO JUAL 4G15P TURBO KIT PULL RACE ....KO CALL OWNER DIA


    PAECE...
    avatar

    Post on 5/9/2009, 1:50 pm by satria5943

    bbr 193 wrote:
    satria5943 wrote:nak tanya kat otai2......brapa kos? boost? jangka hayat?
    HARAP DAPAT TUNJUK AJAR


    BRO...KO MO TAU LEBIH DETAIL KO CARI D MUDAH.MY,ADA ISWARA PURPLE
    MO JUAL 4G15P TURBO KIT PULL RACE ....KO CALL OWNER DIA


    PAECE...

    aku dah cari kat mudah....tak jumpa pun
    avatar

    Post on 6/9/2009, 5:09 am by bbr 193

    satria5943 wrote:
    bbr 193 wrote:
    satria5943 wrote:nak tanya kat otai2......brapa kos? boost? jangka hayat?
    HARAP DAPAT TUNJUK AJAR


    BRO...KO MO TAU LEBIH DETAIL KO CARI D MUDAH.MY,ADA ISWARA PURPLE
    MO JUAL 4G15P TURBO KIT PULL RACE ....KO CALL OWNER DIA


    PAECE...

    aku dah cari kat mudah....tak jumpa pun


    NI NO DIA BRO.....0168101350 MAHADIR

    OK BOSS....

    Post on 9/9/2009, 8:09 am by autoviruz

    4g15 full race...yup mmg kancang tu kereta..cuba2 la tnya dia bro...
    avatar

    Post on 9/9/2009, 4:19 pm by satria5943

    thanks bro
    avatar

    Post on 7/10/2009, 3:49 pm by Wangan

    tajuk ni sudah silap ni.. bukan ketahanan turbo kit tu yg perlu dipersoalkan..
    akan tetapi ketahanan enjin NA (standard proton) tersebut jika install turbo kit.. sekian
    avatar

    Post on 28/10/2009, 11:10 am by satria5943

    Wangan wrote:tajuk ni sudah silap ni.. bukan ketahanan turbo kit tu yg perlu dipersoalkan..
    akan tetapi ketahanan enjin NA (standard proton) tersebut jika install turbo kit.. sekian

    lebih kurang la
    avatar

    Post on 29/10/2009, 3:41 pm by ah chong

    tiada masalah ka tue nanti bro kalau pakai...nanti ada impact dia susah ooo

    avatar

    Post on 31/10/2009, 11:53 am by satria5943

    mau kena tahan kaki la..hehehe
    avatar

    Post on 31/10/2009, 12:04 pm by Wangan

    satria5943 wrote:mau kena tahan kaki la..hehehe

    apa yg mau kena tahan kaki tu? mau kena tahan poket la bro...
    avatar

    Post on 31/10/2009, 12:08 pm by napster

    biasanya engine standard proton tak tahan dgn turbo...

    bukan setakat proton saja...

    kalau diikutkan semua krita blh pasang turbo...

    tngk engine tahan atau nda tahan saja...

    lepas tu pastikan poket sentiasa setebal buku panduan telepon... ekekekek...
    avatar

    Post on 31/10/2009, 12:14 pm by nyamuk

    ada masalah jua ni klu enjin stendet proton psang turbo kit...
    byk impact jgk jangka pjg...kwn aku ada 1 urg suda bikin...last2 dia jual tu kereta,buka balik tu turbo kit...sb piston nda asal hangkang,wakakaka....sb kejanya,menarikkkkkkkkk jaa....hehehe!
    klu btul2 mau psang,bule....tp jgn la tarik2....tp aku rasa,pandai gatal jua tu kaki mau menarik menekan pedal minyak kan,hahaha... semua tu tpulang dgn individu...tepuk dada,tnya selera...hehehe

    Post on 31/10/2009, 2:23 pm by ProjectD

    nyamuk wrote:ada masalah jua ni klu enjin stendet proton psang turbo kit...
    byk impact jgk jangka pjg...kwn aku ada 1 urg suda bikin...last2 dia jual tu kereta,buka balik tu turbo kit...sb piston nda asal hangkang,wakakaka....sb kejanya,menarikkkkkkkkk jaa....hehehe!
    klu btul2 mau psang,bule....tp jgn la tarik2....tp aku rasa,pandai gatal jua tu kaki mau menarik menekan pedal minyak kan,hahaha... semua tu tpulang dgn individu...tepuk dada,tnya selera...hehehe

    ko pasang lah bro.....power trus kreta ko tue..hehehe....
    avatar

    Post on 1/11/2009, 6:24 pm by ham_m2

    napster wrote:biasanya engine standard proton tak tahan dgn turbo...

    bukan setakat proton saja...

    kalau diikutkan semua krita blh pasang turbo...

    tngk engine tahan atau nda tahan saja...

    lepas tu pastikan poket sentiasa setebal buku panduan telepon... ekekekek...
    ya btul tu bro nap...saya sokong sama anda kerana skrang sy punya 4G91 BOT pun ada byk problem...ADUS!!!
    duit oh duit kemana kan ku cari ganti...
    avatar

    Post on 2/11/2009, 3:46 am by napster

    ham_m2 wrote:ya btul tu bro nap...saya sokong sama anda kerana skrang sy punya 4G91 BOT pun ada byk problem...ADUS!!!
    duit oh duit kemana kan ku cari ganti...

    ek.. bro, ko pakai 4g91 ka?

    saya sangkakan ko pakai 4g93...
    avatar

    Post on 2/11/2009, 9:13 am by nyamuk

    ProjectD wrote:
    nyamuk wrote:ada masalah jua ni klu enjin stendet proton psang turbo kit...
    byk impact jgk jangka pjg...kwn aku ada 1 urg suda bikin...last2 dia jual tu kereta,buka balik tu turbo kit...sb piston nda asal hangkang,wakakaka....sb kejanya,menarikkkkkkkkk jaa....hehehe!
    klu btul2 mau psang,bule....tp jgn la tarik2....tp aku rasa,pandai gatal jua tu kaki mau menarik menekan pedal minyak kan,hahaha... semua tu tpulang dgn individu...tepuk dada,tnya selera...hehehe

    ko pasang lah bro.....power trus kreta ko tue..hehehe....

    enjin aku,enjin tua baaa....mana bule tu,king.....huhu
    avatar

    Post on 2/11/2009, 5:19 pm by ham_m2

    napster wrote:
    ham_m2 wrote:ya btul tu bro nap...saya sokong sama anda kerana skrang sy punya 4G91 BOT pun ada byk problem...ADUS!!!
    duit oh duit kemana kan ku cari ganti...

    ek.. bro, ko pakai 4g91 ka?

    saya sangkakan ko pakai 4g93...
    tidak bro...
    sy pakai 4G91 turbot kit gsr ja...hehe
    avatar

    Post on 2/11/2009, 5:56 pm by napster

    ham_m2 wrote:
    tidak bro...
    sy pakai 4G91 turbot kit gsr ja...hehe

    try kasi masuk supercas la bro... hehehe...
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:10 pm by ham_m2

    supercas mahal sgt la...
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:15 pm by legendary

    nak tanya geng2 SFC
    iswara sedan blh msk tak engine EVO 3?
    klau blh msk berapa harge engine dia termsk installation dan tuning dia?
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:26 pm by nyamuk

    legendary wrote:nak tanya geng2 SFC
    iswara sedan blh msk tak engine EVO 3?
    klau blh msk berapa harge engine dia termsk installation dan tuning dia?

    bule ba tu bro....napa?ada niat d ati ka tu mau kasi masuk??hehe...
    japp arr....aku kasi ko tu link...


    1) http://www.sioloon.com/display-your-car-f6/iswara-ku-yg-alum-memuaskn-ati-ku-t9591.htm?highlight=iswara+evo+3

    2) http://www.sioloon.com/display-your-car-f6/my-iswara-gtrhihihihi-t7354.htm?highlight=iswara+evo+3

    3) http://www.sioloon.com/engine-performance-f9/iswara-13-tobo-kit-t9481.htm?highlight=iswara+evo+3
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:33 pm by legendary

    nyamuk wrote:bule ba tu bro....napa?ada niat d ati ka tu mau kasi masuk??hehe...
    japp arr....aku kasi ko tu link...


    1) http://www.sioloon.com/display-your-car-f6/iswara-ku-yg-alum-memuaskn-ati-ku-t9591.htm?highlight=iswara+evo+3

    2) http://www.sioloon.com/display-your-car-f6/my-iswara-gtrhihihihi-t7354.htm?highlight=iswara+evo+3

    3) http://www.sioloon.com/engine-performance-f9/iswara-13-tobo-kit-t9481.htm?highlight=iswara+evo+3

    thanks bro
    lg satu nak tanya kalau engine standard msk turbo kit blh lps tak?
    kalau blh msk itu turbo kit in future ape problem dia akan keluar?
    pastu macam mane nak elak itu punye masalah bro?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/9/2017, 6:14 am