SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    STREET VIP NEW SAGA BLM...

    Share
    avatar
    NEW SAGA EVO
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 37
    location : TENOM
    Website : Facebook : Mu Evolution@yahoo.com
    Points : 7338
    Reputation : 1
    Number of posts : 432
    15092009

    https://i.servimg.com/u/f3 STREET VIP NEW SAGA BLM...

    Post by NEW SAGA EVO

    kalau ada sesiapa yang ada new saga Blm..post la gambar kereta kamu tu dalam sini...up load sampai puas..boleh juga kita tengok-tengok....ok

    Inilah picture design kereta ku yang terkini

































    Last edited by NEW SAGA EVO on 8/12/2010, 3:19 am; edited 4 times in total (Reason for editing : up load picture baru la...)
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 16/9/2009, 11:25 am by NEW SAGA EVO

    avatar

    Post on 16/9/2009, 2:04 pm by raylester

    cukup mantap dan bergaya.....

    PERFECT....
    bro, lekat stiker sioloon... baru tmbh classss lagi...hehe
    avatar

    Post on 16/9/2009, 3:11 pm by NEW SAGA EVO

    OK BA..NANTI AKU LETAK STIKER SIOLOON ... KALAU ADA KAWAN2 YANG UBAH SUAI SAGA BLM DIA..UP LOAD JUGA K...MAU JUGA AKU TENGOK HASIL KREATIF ANAK PRIBUMI SABAH....

    Ini picture terbaru kereta aku..baru tadi aku ambik sebelum bebuka puasa....


    Post on 16/9/2009, 3:25 pm by Yueyn_yuyue

    Rim tu yg aku suka..HUhuhu
    avatar

    Post on 16/9/2009, 3:39 pm by NEW SAGA EVO

    ya ka..aku ada rim 15 sama jenis macam rim yang aku guna di pic tu..tapi saiz 15..aku mau jual RM1900 sekali dengan tayar..tayar masih baru..aku guna dalam 4 bulan jak...ada sesiapa yang berminat ka.... sekarang aku guna rim 17...pasal tu aku nak jual rim 15 aku....
    avatar

    Post on 16/9/2009, 3:41 pm by putra_sky

    mantap ko punya saga-evo neyh...
    macam cermin maw kasi itam lagi tau.... ehehe
    lowed pun macam maw lagi...
    pa2 pun mmg mantapppppp
    avatar

    Post on 16/9/2009, 3:44 pm by NEW SAGA EVO

    hahahaha...lowet sudah tu..aku guna lowet spring..... cermin tu pun lapis dua tintet..hitam dan hijau... kalau gelap betul nanti JPJ tak kasi lepas masa road blok..skg pun kadang2 kena tegur JPJ juga..hahahaha.....
    avatar

    Post on 16/9/2009, 4:03 pm by NEW SAGA EVO




    Kereta : Proton saga Blm

    Enjin : 1.3-litre Campro IAFM, 4-cylinder, DOHC 16 V

    Transmisi : 5 - speed manual

    Rim & Tayar : 17" VIP Euro Edition

    Penambahan Gadget : lower spring, Talking paking sensor, Lcd Dvd/tv, Lcd paking sensor, Kamera depan dan belakang kereta, 4 Magnetic Fuel Saver,Voltage Stabalizer,Fuel Saver , Air Kompressor , leather seat, stabilazer bar (front),ekzoz Jasma dan Two-way LCD Alarming System...


    Last edited by NEW SAGA EVO on 16/9/2009, 4:46 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : maklumat terkini kereta aku)
    avatar

    Post on 16/9/2009, 4:24 pm by raylester

    yaaaa.... pas kaci lekat trus upload ar.... aiya bro... time upload susun gmbr mu baik2 bro...hehehe... susah mau menghayati pic2 mu suma...
    avatar

    Post on 16/9/2009, 4:47 pm by NEW SAGA EVO

    ok ba..nanti saya susun pic tu cantik-cantik...biasa la..budak baru belajar ba saya ni..hehehe
    avatar

    Post on 17/9/2009, 6:17 am by NEW SAGA EVO

    selamat hari raya .....maaf zahir dan batin....kejap lagi aku mau balik kampung ni... mau balik Tuaran......yahoo....cuti hari raya.....



    Last edited by NEW SAGA EVO on 17/9/2009, 6:18 am; edited 1 time in total (Reason for editing : balik kampung)
    avatar

    Post on 18/9/2009, 11:41 am by man"s

    memng mantap kereta mu ni bro.. upload pandangan belakang..lg ba

    Post on 18/9/2009, 6:06 pm by azash10

    satu idea dan kreativiti yang mantap bro..
    upload lg banyak gambar...
    lowed spring tu xle pendekn lagi x biar nampak merayap macam lipas bro kekekke
    avatar

    Post on 18/9/2009, 7:23 pm by scHa86

    lawa buz kereta mu... hee... mitsubishi 2 yg aku minat tgk hehehehe...
    avatar

    Post on 27/9/2009, 4:11 pm by NEW SAGA EVO

    aku baru balik dari kampung ni..penat ba..baru jak sampai ni...selamat hari raya semua...ada sesiapa ka yang ternampak aku time cuti raya ni di area sipitang,beufort,papar,kk,inanam,tuaran....aku selalu jugta katb area tu time raya ni...
    avatar

    Post on 27/9/2009, 4:20 pm by yew evo

    mmg lawa la bro
    avatar

    Post on 27/9/2009, 4:23 pm by NEW SAGA EVO

    Thanks...tapi penat juga memandu tadi...tapi bila aku tengok kereta aku,,,tenang jak hati aku,,hehehehe...
    avatar

    Post on 28/9/2009, 8:25 am by putera_naga2

    bussku..lawa owh...body mampat main street niee...tapi nape pula stiker garson di depan...
    avatar

    Post on 28/9/2009, 8:42 am by NEW SAGA EVO

    aku main street vip la..pasal tu ada stiker garson..hehehhehe....apahal pun, thanks la pasal idea mantap tu..ok apa....selamat hari raya......baru balik kerja ni..penat la...
    avatar

    Post on 28/9/2009, 8:47 am by AP3_3927

    macam evo kacuk subaru laRR~~ mantap! Very Happy
    avatar

    Post on 28/9/2009, 9:03 am by NEW SAGA EVO

    wakakakak..itu la pasal..mula2 mau buat evo..sekali pecah bumper depan evo..terus tukar subaru pula..mau cari lambang subaru inda jumpa pula..jadi evo jak lak masuk..jadi la evo subaru pula..hahahahha....
    avatar

    Post on 28/9/2009, 9:19 am by X-Tune

    lawa bro ketamu.....tapi injin ada kacau kah?
    avatar

    Post on 28/9/2009, 9:21 am by NEW SAGA EVO

    enjin masih stendert...tapi ada pasang gadget sikit...kasi jimat minyak and tambah laju sikit la....kalau aku main bukit kimanis....tiada masaalah sangat..inda la laju gila babi, just kuat sikit la dari 1.3 standert.... kira horse power dia bertambah la sikit
    avatar

    Post on 28/9/2009, 1:52 pm by oky_da_alung

    blh tahan ni kereta...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 20/10/2018, 12:31 pm