SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ADAB≤ MEMBUAT POSTING

    Share
    avatar
    dawggene
    FRESHIE
    FRESHIE

    location : Kota Kinabalu
    Points : 8566
    Reputation : 0
    Number of posts : 66
    27042007

    https://i.servimg.com/u/f3 ADAB≤ MEMBUAT POSTING

    Post by dawggene

    Memandangkan club nih masih baru, masih terdapat beberapa aspek yg boleh diperbaiki dari segi posting. Harap semua warga sioloon dapat memberi kerjasama dan mematuhi adab≤ ato peraturan≤ membuat posting.

    1) tidak boleh memaparkan gambar≤ yg terlalu menonjol yg boleh mengugat keimanan org.
    2) tidak boleh posting topik≤ yg agak keterlaluan dari segi politik, agama, kaum dan lucah.
    3) hormati user yg lain dan jgn terus memberi reply yg mengganas sekiranya dia telah menyinggung perasaan. laporkan pada pihak admin
    4) artikel≤ yg telah dicopy dan di post dalam forum ini hendaklah disertakan sumbernya untuk menghormati penulis asal dan sebagai bukti credibility anda dan penulis.
    5) gambar≤ yg telah dipetik dari laman ato mana≤ sumber harus dinyatakan sumbernya.


    * Sekiranya terdapat sebarang keraguan, sila hubungi pihak admin.
    ** Pihak admin berhak untuk meng'edit' semula atau men'delete' posting members yg telah melanggar peraturan.
    *** Pihak admin berhak dan tidak akan ragu≤ mengambil tindakan keatas members yg melanggar peraturan berkali≤ setelah diberi amaran. Ini termasuk pihak admin sendiri.


    PERATURAN≤ MUNGKIN AKAN DIGUBAL SEMULA OLEH PIHAK ADMIN MENGIKUT KESESUAIAN KEADAAN DAN MASA. MEMBERS DIGALAKAN SUPAYA RAJIN MENGE'CHECK' PERATURAN≤

    Kerjasama dari semua pihak amat dihargai
    MAKASEEY...!!!
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 8/10/2007, 6:43 am by gobuk

    aku rela diambil tindakan sekiranya aku bersalah.... bagaimana pula sekiranya admin sendiri buat salah.... siapa yang ambil tindakan. Very Happy
    avatar

    Post on 8/10/2007, 9:20 am by Ben James

    paham tuanku..daulat..daulat..
    avatar

    Post on 8/10/2007, 9:27 am by xiaomao

    roger...... Very Happy
    avatar

    Post on 8/10/2007, 9:32 am by pgmohdshukri

    okaiy buddy.....
    avatar

    Post on 8/10/2007, 9:33 am by CHIP FOOSE

    aku go with the flow saje
    avatar

    Post on 8/10/2007, 12:44 pm by KewLOne

    diterima dan disokong seratus peratus!!
    avatar

    Post on 10/10/2007, 3:05 am by nabilasayyes

    gobuk wrote:aku rela diambil tindakan sekiranya aku bersalah.... bagaimana pula sekiranya admin sendiri buat salah.... siapa yang ambil tindakan. Very Happy

    tul jugak yee..
    avatar

    Post on 10/10/2007, 5:23 am by anna1004

    ok....bereh boh...!!! Very Happy
    avatar

    Post on 10/10/2007, 1:57 pm by Street_Mover*

    fuiyoooo,....ganazzzzz
    avatar

    Post on 19/10/2007, 7:15 am by iqbal666

    arahan diterima....
    avatar

    Post on 19/10/2007, 1:50 pm by andypeterh

    disokong, dipersetujui n copied..

    Post on 23/10/2007, 6:40 pm by 2fast2furious

    bumi mana tidak ditimpa hujan,
    sedangkan lidah lagi tergigit,
    maka itu pihak pihak yang terlibat bolehlah ambil iktibar dan
    buat penambahbaikan lagi... agar kita gumbira dan senang hati di dalam sioloonfunclub ini... berdamailah... pihak atas dan bawah..
    0 - 0 = 0 settle dengan baik....
    avatar

    Post on 23/10/2007, 6:43 pm by aLFFiaN

    kenapa? ada kah yg selisih faham lagi ke? kalu ada inform kat aku... kat sioloon fun club ni.. kita semua kumpul komuniti untuk berforum ... bincang benda yg kita nak tahu... bagi info apa yg kita ada..
    avatar

    Post on 23/10/2007, 6:47 pm by andypeterh

    pian.. ko tgk2 lah.. ada jg tu yg berbau perselisihan faham..
    tapi x ketara sgt lah.. ada jg tu yg double posting..
    avatar

    Post on 23/10/2007, 6:50 pm by aLFFiaN

    memang ada... tapi biarlah dorang selesaikan dengan profesional. kalu sudah terlalu menganas barulah.. pihak admin masuk campur. bukan apa, saja nak jernihkan air yg keruh... harap dorang tu cuma selisih faham d forum ja.. kalu d luar aman damai. thanks for all members..
    avatar

    Post on 23/10/2007, 6:52 pm by andypeterh

    iyek.. btul jg ckp ko tu pian..
    mmg x bleh mo elak klu benda dah jd..
    tp wlu apa pun kena pikir yg positif utk kelab dlu..
    avatar

    Post on 23/2/2008, 10:01 am by Princess_Cutie01

    kalau gambar saya ni tak pa kan??

    Post on 23/2/2008, 10:32 am by drakult

    ok bha tue princess..

    tapi klu bulih..letak lah gambar sendiri bah..baru MANTAP!!?!! Very Happy

    Post on 23/2/2008, 3:39 pm by ProjectD

    okeh taiko..
    avatar

    Post on 24/2/2008, 6:57 am by Princess_Cutie01

    malu la..

    Post on 24/2/2008, 9:42 am by drakult

    Princess_Cutie01 wrote:malu la..

    buat pa mo malu..

    tujuan kita cni murni..jadi buat pa mo malu-malu mau berkenalan..jadi apa salahnya post gambar sendiri..barulah kitani nie mencapai KEMANTAPAN!!?!! 8)
    avatar

    Post on 24/2/2008, 11:43 am by sakura

    drakult wrote:
    Princess_Cutie01 wrote:malu la..

    buat pa mo malu..

    tujuan kita cni murni..jadi buat pa mo malu-malu mau berkenalan..jadi apa salahnya post gambar sendiri..barulah kitani nie mencapai KEMANTAPAN!!?!! 8)
    WAH..WAH..WAH...
    PANDAI BETUL KO PANCING IKAN YE DRAKULT!!!! :gangster:

    Post on 24/2/2008, 8:01 pm by drakult

    sakura wrote:
    drakult wrote:
    Princess_Cutie01 wrote:malu la..

    buat pa mo malu..

    tujuan kita cni murni..jadi buat pa mo malu-malu mau berkenalan..jadi apa salahnya post gambar sendiri..barulah kitani nie mencapai KEMANTAPAN!!?!! 8)
    WAH..WAH..WAH...
    PANDAI BETUL KO PANCING IKAN YE DRAKULT!!!! :gangster:

    Bukan pancing bah Cik sakuraku..

    saja berinteraksi supaya KEMANTAPAN dapat dicapai demi Sioloon Fun Club..
    avatar

    Post on 25/2/2008, 3:31 am by sakura

    drakult wrote:
    sakura wrote:
    drakult wrote:
    Princess_Cutie01 wrote:malu la..

    buat pa mo malu..

    tujuan kita cni murni..jadi buat pa mo malu-malu mau berkenalan..jadi apa salahnya post gambar sendiri..barulah kitani nie mencapai KEMANTAPAN!!?!! 8)
    WAH..WAH..WAH...
    PANDAI BETUL KO PANCING IKAN YE DRAKULT!!!! :gangster:

    Bukan pancing bah Cik sakuraku..

    saja berinteraksi supaya KEMANTAPAN dapat dicapai demi Sioloon Fun Club..
    BAGUS..BAGUS...MCM TULAH ORG KUAT SIOLOON KITA NIE!!! Very Happy

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 16/12/2018, 6:25 pm