SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Drive shaft kancil dan mira??/

    Share

    ganlk
    FRESHIE
    FRESHIE

    Points : 7140
    Reputation : 0
    Number of posts : 27
    16092007

    http://i38.servimg.com/u/f3 Drive shaft kancil dan mira??/

    Post by ganlk

    saya nak tanya sikit.....bunyi drive shaft kancil saya dah bunyi....drive shaft saya mira driveshaft? boleh tak tukar jenis yang kancil standard punya...coz susah nak cari mira punya....sesiapa yang tahu...tolong kasi maklumat k...tima kasi
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 16/9/2007, 4:47 pm by junraz

    Driveshaft sebelah luar atau sebelah dalam..? kalau sebelah luar..pakai kancil punya pun ok..tetapi..kena buka dulu..mau tgok ''gigi'' itu driveshaft..kadang2 tdk 'ngam'...selalunya driveshaft mira..pakai kancil 850 punya..apa2 pun buka dulula baru bawa ke kedai spare part..

    Post on 17/9/2007, 1:00 pm by ganlk

    kalau yang dalam tidak ngam kah??? maksud sia 1 set.....pernah sia tanya samhin auto...dia orang cakap ngam punya...dalam luar boleh pakai kancil punya..
    avatar

    Post on 17/9/2007, 3:17 pm by junraz

    Cuba check dulu ko punya gear box..LSD atau tdk & buka dulu itu driveshaft..mau tgok 'gigi' itu driveshaft...
    avatar

    Post on 20/9/2007, 4:38 am by mercizwa

    lsd ngan gearbox biasa lain dia punya driveshaft... arituh aku tukar ... mahal 2x dari yg biasa.... x tau laa kot2 kat belah sana murah....
    avatar

    Post on 29/4/2011, 4:29 am by fuumin

    drive shaft aku bunyi kiri & kanan lps turun enjin baru² ni
    bahaya ka tu?

    Post on 29/4/2011, 7:27 am by rayz yokai

    bgs dlu bka tu driveshft br p tnya kdi spare part cuz mau tgk gigi jg tu...
    avatar

    Post on 29/4/2011, 8:02 am by adeqyana

    ganlk : rasanya blh tu pakai driveshaft kancil asalkan g/box bukan LSD punya..tp rasanya dia lain gigi tu driveshaft klu gearbox 850 ngan 660 punya..tp bgs lagi cari yg mira punya sbb klu pakai kancil punya cpt sgt rosak..ini ikut pengalaman la..tp cuba tgok harga driveshaft mira ngan kancil,mahal lg mira punya biar pun dia 2nd punya brg sbb kualiti terbukti tahan lama..btl tu ckp bro rayz yokai,cabut tu driveshaft bawa pi kedai utk kira btl2 tu gigi..sbb driveshaft kancil berbeza antara 66 ngan 850..tolong btlkn aku ya klu salah..sbb aku pun bdk br juga dalam hal kereta ni..
    avatar

    Post on 29/4/2011, 8:40 am by keba

    ds kancil sama jak bos..kalau nk kaw2, ds wira 1.6 pn bleh masuk..
    tp kena kasi potong sikit..ds lsd ngan bukan lsd pn ad beza..
    utk L2, ds kancil pn bleh pkai..
    avatar

    Post on 29/4/2011, 11:26 am by fuumin

    bro2 sekalian ,aku tumpang topic ba ni kasian wakakakaa
    avatar

    Post on 29/4/2011, 1:41 pm by Kornurts

    fuumin wrote:bro2 sekalian ,aku tumpang topic ba ni kasian wakakakaa

    tiada menjadi msalah tu bro...kita sama2 kongsi mklumat jg di sini..yg penting brkaitan topik asal no hal tu...pihak mod btul kn???? Cool Cool
    avatar

    Post on 30/4/2011, 5:05 pm by fuumin

    berbalik kpd soalanku kat post yg sblm nih ,ada mslh dgn pemasangan ka tu drive shaft yah? sblm turun enjin ok xda bunyi2 langsung
    avatar

    Post on 30/4/2011, 7:48 pm by keba

    ada mslh tu bha...anta balik p kdai..ckp sama depa, ds bnyi pas psg kat kdai depa..
    kalau nk cek sndiri mmg xbleh sb mao cabut ds bukan sonang
    avatar

    Post on 2/5/2011, 10:02 am by fuumin

    uina susah tu hehe
    kena pegi jumpa mekanik la nih huhu
    avatar

    Post on 18/11/2012, 5:45 am by kent1189

    Minta kebenaran tumpang topic..

    Kancil aku pun dh bunyi dh DS bila belok kiri. dari bacaan topic masalah driveshaf berbunyi bila mau U turn.. (sayang betul x dpt reply, dh LOCKED), kalau bunyi masa belok kiri, drivesharf sblah kanan rosak dan sebaliknya. bermaksud kancil aku drivesharf kanan rosak.

    Dan satu lagi, kancil 850 boleh pakai ds mira l2/l2s (non LSD) kan.. tlg sesiapa yg boleh confirm statement ni. aku nk beli ds dan DIY. TQ
    avatar

    Post on 18/11/2012, 7:11 am by bebiri

    ehem...ds boleh di hantar kedai utk di-engineering (di duplicate)?..mana tau lagi murah berbanding beli dari kedai.

    #bagus kalau ada kedai yg boleh bikin spare part yg ssh mau dapat.
    avatar

    Post on 19/11/2012, 10:54 am by fuumin

    aku pun mau tau jg ni drive shaft l2 blh msuk 850 atau x hehe..owh ya bro kent, lbh baik tukar 2 2 belah drive shaft ,lepas tu kasi timbang tayar n alignment ,trs mantap larian hehe..tapi klu buat sebelah sja pun ok jg sbb labour charge kira 1 1

    kedai khas kn bro bebiri hehe..lbh baik klu kedai ada Q&C macam d jepun haha..

    avatar

    Post on 9/12/2012, 8:31 am by kent1189

    fuumin wrote:aku pun mau tau jg ni drive shaft l2 blh msuk 850 atau x hehe..owh ya bro kent, lbh baik tukar 2 2 belah drive shaft ,lepas tu kasi timbang tayar n alignment ,trs mantap larian hehe..tapi klu buat sebelah sja pun ok jg sbb labour charge kira 1 1

    kedai khas kn bro bebiri hehe..lbh baik klu kedai ada Q&C macam d jepun haha..

    aku dh tukar drive sharf baru 1set sebelah kiri (pendek punya), RM150 satu set waranty 6month. bunyi dh tiada bila belok kiri.. maksudnya, kalau berbunyi masa belok kiri, drivesharf kiri rosak (pendek) dan sebaliknya..
    avatar

    Post on 9/12/2012, 9:58 pm by bebiri

    ok tu harga rm150.d mana woksop ko pergi kent?
    avatar

    Post on 11/12/2012, 10:18 am by kent1189

    bebiri wrote:ok tu harga rm150.d mana woksop ko pergi kent?
    Ku bikin di Miri bro, kalu ko d Miri, bole la ku bawakkan. Aku beli sendri sparepart, then aku bawak g workshop. upah RM35.00
    avatar

    Post on 9/6/2013, 7:01 am by fuumin

    tayar depan sebelah penumpang ada bunyi berdengung, rasanya bearing suda kong..drive shaft ku yg lsd punya ,boleh tukar bearing sja ka tu yah? harap ada yg dapat membantu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:12 am