SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    lps pasang turbo engine jadi semput

    Share

    pakngah
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kedah
    Age : 31
    location : Jitra
    Points : 5787
    Reputation : 1
    Number of posts : 3
    25112009

    http://i38.servimg.com/u/f3 lps pasang turbo engine jadi semput

    Post by pakngah

    salam, sy newbie sini..
    sy nk tnya kpd sifu2 yg pengalaman..
    pakai engine kelisa standard,
    smlm sy baru pasang turbo kit l2 kecuali injector dan ecu xpasang..lps pasang sy test run..apabila sy shift gear dan tekan minyak terus jer engine jd semput..meter boost pegi smpai 0.5bar..tp semput2..
    bleh bgtau apa masalahnya? tima kasih..

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 26/11/2009, 2:45 am by pioneer_syntium

    bab2 semput ni banyak jadinya, fuel pump, injector, map sensor dan ecu parah tu 1 per 1 kena cek wakakkaka.

    Post on 26/11/2009, 9:12 am by pakngah

    sblm psg tebo engine no prob, smlm aku br psg tebo fuel pump, injector dan map sensor aku x usik pun...lps psg tebo jer dtg prob...
    bila tekan minyak jer boost meter naik..tp kereta xpegi..kena tekan minyak slow2..xbleh tekan mengejut...pomen pun pening...adesss
    avatar

    Post on 26/11/2009, 10:27 am by xiaomao

    ada tuning tak?mungkin tak cukup minyak....tambah managment la supaya enjin selamat kalau minyak tak cukup enjin pecah tu.....

    Post on 26/11/2009, 7:26 pm by pakngah

    masalah semput2 dh selesai..masalahnya ialah piping bov bocor skit..tukar buat piping baru..besalah..hulf cut berkurun punya brg...hehe

    tuning aku x bt pun, tuning stendet lg..managment aku x psg pun..
    xpsg managment xpa ker?

    Post on 25/3/2012, 1:33 pm by adik apit

    pakngah. .buat turbo kat jitra kat mana ?.
    avatar

    Post on 26/3/2012, 2:35 pm by keba

    pakngah wrote:sblm psg tebo engine no prob, smlm aku br psg tebo fuel pump, injector dan map sensor aku x usik pun...lps psg tebo jer dtg prob...
    bila tekan minyak jer boost meter naik..tp kereta xpegi..kena tekan minyak slow2..xbleh tekan mengejut...pomen pun pening...adesss
    memang prob ni kalau kelisa bot on turbo. stakat turbo kit L2, xperlu management. pkai toyol dah ckup. Very Happy
    avatar

    Post on 27/3/2012, 6:28 am by ako_swifter

    sme la mslh ak jgk ni pakngah..
    sy pn bru psang kat ikan saya BOT ni..
    smpai skrg x setle2,ni nk try bro keba pnya tknik pkai toyol..hehe..
    bro keba nktnya ni ak tgk ada kbocoran asap skit kat mnifold ke turbo..ada kaitan x dgn mslh smput yg pakngah katakan tu?..
    avatar

    Post on 28/3/2012, 9:11 am by keba

    ako_swifter wrote:sme la mslh ak jgk ni pakngah..
    sy pn bru psang kat ikan saya BOT ni..
    smpai skrg x setle2,ni nk try bro keba pnya tknik pkai toyol..hehe..
    bro keba nktnya ni ak tgk ada kbocoran asap skit kat mnifold ke turbo..ada kaitan x dgn mslh smput yg pakngah katakan tu?..
    semput macam pakngah tu semput laen. kalau manifold bocor, kereta x pickup. kena weding bg elok manifold tu. semput BOT kelisa ni tjadi sb air mass sensor xbeh baca volume angin yg naik mendadak. sb tu xbleh tekan mnyak mngejut. kalau tekan slow2, ok pulak.
    avatar

    Post on 29/3/2012, 5:21 am by ako_swifter

    hehe..itu macam ya..tgh stdy2 n srvey nak bwt toyol macam bro keba ajar kn..ingt nk tkar trus trbo.da pning jgk ni.rhf4 msuk bntut yg skrg ni ok ka bro keba?trbo 31 pnya.apa spec yg bro keba recmnd..klu rhf4 vf25 ok ka tu?ingt mau pkai bntut 31 ni blik biar ada pikup n long skit..hehe
    avatar

    Post on 29/3/2012, 3:06 pm by keba

    ako_swifter wrote:hehe..itu macam ya..tgh stdy2 n srvey nak bwt toyol macam bro keba ajar kn..ingt nk tkar trus trbo.da pning jgk ni.rhf4 msuk bntut yg skrg ni ok ka bro keba?trbo 31 pnya.apa spec yg bro keba recmnd..klu rhf4 vf25 ok ka tu?ingt mau pkai bntut 31 ni blik biar ada pikup n long skit..hehe
    vf25 dah ok tu. xpyh kacuk2 dah. jimat sikit kos. lg elok pasang management drp labur utk kacuk turbo. dah pakai management, nak pecut rapat meter pn bleh
    avatar

    Post on 31/3/2012, 11:03 am by ako_swifter

    bro keba mnt tlg tunjk ajr psang toyol ya..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:06 pm