SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Piston Ring

    Share

    star
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 32
    location : kk
    Points : 5881
    Reputation : 1
    Number of posts : 11
    03122009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Piston Ring

    Post by star

    Hello kawan... Ada siapa2 kah sini yang boleh dapat barang2 rare?? Kenal siapa2 kah yg boleh dapatkan barang2 limited ni.... Begini ceritanya, gua ada piston nissan march super turbo... saiz dia 71.5mm, kecil sket dari kelisa. Masalahnya sekarang, piston ring dia tiada di pasaran.. Ada sesiapa kah yang boleh membantu?? Kalau hangkang sudah piston ring gua yg sekarang, tdk dapat bore lagi kan blok tu 0.5mm supaya muat piston kelisa... maknanya, enjin gua total lost la... So, minta tolong lah ni, siapa2 yg dapat membantu dapatkan ring piston utk nissan march gua ni... Thanx 4 viewing..
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 3/12/2009, 10:32 pm by napster

    kedai potong pun teda ka bro?

    p/s: jangan lupa perkenalkan diri di Ice Breaking bro >>> Ice Breaking Click Here
    avatar

    Post on 5/12/2009, 10:00 am by Leman81

    bro.. klu barang da tak da d pasaran... wak kena main oversize.... tukar dgn piston yg lain.. yg ada jual ring piston.... senang cerita....

    Post on 5/12/2009, 2:16 pm by star

    bro.. klu barang da tak da d pasaran... wak kena main oversize....
    tukar dgn piston yg lain.. yg ada jual ring piston.... senang cerita....




    - sudah bore blok pegi 71.5mm. masih boleh kah tu bore sekali lagi jadi 72mm?
    avatar

    Post on 30/7/2011, 7:08 am by fuumin

    mau tumpang topic hehe

    piston ring kancil 660 sama ka l2/l2s ? tlg sifu² konformkan
    tq in advance Cool
    avatar

    Post on 30/7/2011, 8:53 pm by keba

    sama Cool
    avatar

    Post on 31/7/2011, 3:17 am by fuumin

    bgs nya hehe Cool

    aku jg tlh dpt quotation utk piston ring ori L2 rm130 n metal gasket rm150..macam mau beli tp gaji da habis wakakakaa
    avatar

    Post on 31/7/2011, 3:31 am by im

    fuumin wrote:bgs nya hehe Cool

    aku jg tlh dpt quotation utk piston ring ori L2 rm130 n metal gasket rm150..macam mau beli tp gaji da habis wakakakaa
    tidak apa tu bro, nanti dapat bonus 3 bulan gaji, baru kawtim semuanya...wakakaka...

    apa kesan sekiranya piston ring sudah haus?
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:03 am by Kornurts

    im wrote:
    fuumin wrote:bgs nya hehe Cool

    aku jg tlh dpt quotation utk piston ring ori L2 rm130 n metal gasket rm150..macam mau beli tp gaji da habis wakakakaa
    tidak apa tu bro, nanti dapat bonus 3 bulan gaji, baru kawtim semuanya...wakakaka...

    apa kesan sekiranya piston ring sudah haus?

    klu piston ring da haus..jg macam enjin aku hr tu bro..minyak enjin leaking kluar dr ekzos..klu mkin parah suda,macam mngalir tu myak enjin kluar ekzos..asap putih kompom kluar...enjin pn lemah... Cool
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:28 am by fuumin

    im wrote:
    fuumin wrote:bgs nya hehe Cool

    aku jg tlh dpt quotation utk piston ring ori L2 rm130 n metal gasket rm150..macam mau beli tp gaji da habis wakakakaa
    tidak apa tu bro, nanti dapat bonus 3 bulan gaji, baru kawtim semuanya...wakakaka...

    apa kesan sekiranya piston ring sudah haus?

    kereta ku pla minyak enjin pndi kurg n tu minyak enjin bau petrol sda hehe..bikin top overhaul sja ba kan ni klu mau tukar
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:42 am by Kornurts

    fuumin wrote:
    im wrote:
    fuumin wrote:bgs nya hehe Cool

    aku jg tlh dpt quotation utk piston ring ori L2 rm130 n metal gasket rm150..macam mau beli tp gaji da habis wakakakaa
    tidak apa tu bro, nanti dapat bonus 3 bulan gaji, baru kawtim semuanya...wakakaka...

    apa kesan sekiranya piston ring sudah haus?

    kereta ku pla minyak enjin pndi kurg n tu minyak enjin bau petrol sda hehe..bikin top overhaul sja ba kan ni klu mau tukar

    iyaa bro...klu x silap bau petrol tu sbb valve seal sda keras tu,,mau kna ganti,,bikin top overhaul sja klu teda minyak leaking d ekzos..huhuhu Cool
    avatar

    Post on 31/7/2011, 5:01 am by fuumin

    alamak ,valve seal lg rupanya yg ada kemungkinan rusak klu minyak enjin bau petrol
    avatar

    Post on 31/7/2011, 5:11 am by Kornurts

    yaa bro...itu pomen yg bgtau sy hr tu...sbb kncil sy pn macam tu jg hr tu..ada bau2 petrol..huhuhu..lpas gnral overhaul hr tu,teda suda pula..huhuhu..
    avatar

    Post on 31/7/2011, 6:33 am by fuumin

    klu minyak enjin ku bro bkn setakat bau2 sja ,tp telampau kuat baunya hehe..n ada nmpk itu fuel consumption ada naik skit sda
    avatar

    Post on 31/7/2011, 7:01 am by Kornurts

    alamak...macam teruk sja tu bro...alang2 kasi general overhaul trus la bro..biar isi enjin smua gnti yg baru..huhuhuh..
    avatar

    Post on 31/7/2011, 7:07 am by fuumin

    ntah jg la bro sbb blm lg ada msa ni mau jmpa pomen mta tlg cek..hrp2 x la teruk ,klu piston ring sja yg rusak selamat la aku hehe
    avatar

    Post on 31/7/2011, 9:12 am by Kornurts

    fuumin wrote:ntah jg la bro sbb blm lg ada msa ni mau jmpa pomen mta tlg cek..hrp2 x la teruk ,klu piston ring sja yg rusak selamat la aku hehe

    bkn klu piston ring yg rosak kna skali turun enjin n gneral overhaul ka tu bro??huhuhuh
    avatar

    Post on 31/7/2011, 11:52 am by keba

    Kornurts wrote:
    fuumin wrote:ntah jg la bro sbb blm lg ada msa ni mau jmpa pomen mta tlg cek..hrp2 x la teruk ,klu piston ring sja yg rusak selamat la aku hehe

    bkn klu piston ring yg rosak kna skali turun enjin n gneral overhaul ka tu bro??huhuhuh
    x turun enjin pn bleh tukar piston ring.tp susah sikit la mau kerja..huhu

    fuumin: ekjos bau petrol mmg sb valve seal keras suda tu..
    kat sni L2 tukar valve seal baru 170-190
    avatar

    Post on 1/8/2011, 4:33 am by fuumin

    adeh klu gitu knfm la valve seal pun da rusak sbb simptom yg bro keba ckp tu ada..mmg kena top overhaul la ni adeh deh..
    avatar

    Post on 1/8/2011, 5:19 am by kent1189

    ilek bro, msi bule guna tu.. tgu bajet ada bru bikin.. jgn blast2 dulu,.hehe
    avatar

    Post on 4/8/2011, 4:37 am by turboman

    kalau bab2 part yg rare ni..bro pegi ja kt intikaya kt sndakan..kt kk pn ada area inanam..bsak ktorg cri kt kdi ni..part2 yg susa pn dorg ada juga...k bro
    avatar

    Post on 7/8/2011, 4:07 am by fuumin

    top overhaul enjin l2 blh pki set kancil 660?
    avatar

    Post on 7/8/2011, 1:34 pm by keba

    bleh..tp xtahan..elok pkai set ring L2
    avatar

    Post on 8/8/2011, 3:25 am by fuumin

    sedang buat list barang yg perlu tukar utk top overhaul ni..set ring L2 ,gasket set (sdng tggu reply dr kp-gasket) ,

    valve seal utk L2 dlm brapa rm yah? hmm
    avatar

    Post on 8/8/2011, 9:03 pm by keba

    xkompom la bos..dlm rm80 kot

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:17 am