SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Project kelisa....

    Share

    kaphwanhh
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : KK
    Points : 6048
    Reputation : 4
    Number of posts : 73
    04122009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Project kelisa....

    Post by kaphwanhh

    Salams semuaaa... memang lama sudah tggu2 mau bot kelisa saya neh... paling budjet habis la ni. last2 on the way da... hmm.. starting saya beli turbo.. RHF4 V14.. dgr2 buli2 juga la ni... cepat sikit dia pusing.. pastu fuel regulator.. sard. da beli.. emm.. injektor... saya pakai kembara punya... kawan da buat extraktor.. dan tapak turbo.. nanti saya update lagii... mau boost 0.5.. harap2 teda prob laa.. sbb ada kawan sudah buat ni MOD... buli tahan juga ooo...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/12/2009, 8:55 pm by Nieto

    bro, bro perlu management sistem macam afc atau e-manage. fuel regulator kena modify, sebab kelisa tiada return fuel line.
    avatar

    Post on 5/12/2009, 1:44 am by zul@LA

    ya betul yg Nieto ckp,ko kena ada management klu tukar sdh bro,
    avatar

    Post on 5/12/2009, 11:02 am by xiaomao

    utk selamat jgn boost tinggi kalau tanpa managment/.....

    Post on 5/12/2009, 12:12 pm by kaphwanhh

    hehhehe.... ok bah... nanti mau tebuk tu fuel rail... emmm... management? nanti dulu.. heheheh.. ada duit baru la... mungkin pakai yg 5 button ja.. afc... boost... limit la tu 0.5.. kalau boleh turun lagi tu.. td time welding tu extraktor baru perasan tu supply motor oil bukan di atas.. sebelah depan pla tu supply minyak.. huhuhuhu.. mau pusing lagi tu pa***t tobo.. ma intake dia.. kalau supply dari tepi boleh ka tu?

    Post on 10/12/2009, 1:11 pm by kaphwanhh

    masi lagi belum jalan projek... hehehe... sabar menantii....
    avatar

    Post on 10/12/2009, 1:15 pm by xiaomao

    afc 5 button macam x dpt guna sebab ada member dulu cuba guna pun x dpt...elok beli safc blue screen tu...

    Post on 11/12/2009, 4:31 am by kaphwanhh

    safc 2..? nanti di cuba2....
    avatar

    Post on 16/1/2010, 3:18 am by sherald

    macam bgus pkai metal bro.. low comp skit..
    pkai rgulator, fuel pump xpyah tkar ka?
    avatar

    Post on 16/1/2010, 9:36 am by ahmad_dhani

    rasa2nya tidak paya,buli pakai juga tu.

    Post on 17/1/2010, 5:53 am by kaphwanhh

    sudah tengok.. memang metel head gasket.. hehehehe.....
    avatar

    Post on 17/1/2010, 12:49 pm by sherald

    ada dengar2 member ckp psal tming mau ksi retard skit..
    utk apa & mcmna??
    avatar

    Post on 17/1/2010, 4:56 pm by Nieto

    valve buka lambat, kena pasang adjustable cam pulley lah. tapi bro punya engine kalau tak silap ada vvt, vvt akan hilang kalau adjust.
    avatar

    Post on 17/1/2010, 5:33 pm by sherald

    Nieto wrote:valve buka lambat, kena pasang adjustable cam pulley lah. tapi bro punya engine kalau tak silap ada vvt, vvt akan hilang kalau adjust.


    ow kelisa ada vvt ka pula...

    Post on 17/1/2010, 6:57 pm by kaphwanhh

    kasi retard sikit mengelakkan knocking... time accel or time hi speed...

    Post on 18/1/2010, 8:00 am by giruk

    alow geng...buli join topik ka...hehhehe setahu saya kelisa ni dohc 12v ja...kalau myvi,viva dvvt la...hehhehe..

    Post on 18/1/2010, 8:39 am by kaphwanhh

    iya.. kelisa/kenari teda dvvt.. twin cam la.. tp twin cam tipu... hehehehe...
    avatar

    Post on 18/1/2010, 6:09 pm by Nieto

    dvvt sama vvt berbeza, jangan salah faham. kelisa ada vvt atau tak, saya tak pasti. tapi dia campulley dia memang automatic adjust advance atau retard, ikut style driving.
    avatar

    Post on 18/1/2010, 6:17 pm by xiaomao

    ganti injector pun ok.....asal minyak cukup.....utk bolt on turbo

    Post on 18/1/2010, 7:31 pm by kaphwanhh

    kembara 1.3 injektor ok kah? perasan pla gear cam shaft kelisa/kenari lain ni.. vvt kali ah? tidak tau pla macam mau tengok vvt atau dvvt.. uhuhuhhu.. tidak lama lagii.. heheheh... macam cukup2 barang sudah ni.. hehehehh... Smile
    avatar

    Post on 19/1/2010, 5:26 am by Nieto

    tak pasti kalau ada vvt. macam tiada. setahu saya kelisa ni satu campulley tolak 2 camshaft.

    Post on 19/1/2010, 7:49 am by kaphwanhh

    iya... sudah buka bah tu ari... standart ja la tu... paling2 tukar pully buli adjust.. heheheh.... ok... SEKARANG ada blow off ka teda blow off..?? boost rendah mau pakai juga bah kan.. huhuhu.. saya suka bunyi teda blow off tu bah... kawan cakap... jaga turbo ko... uhhuhu...

    Post on 19/1/2010, 7:57 am by giruk

    bgus pakai blow off..utk mgelakkan turbo ko cepat rosak..

    Post on 19/1/2010, 7:59 am by kaphwanhh

    blow off plastik ja la aku pakai... ok juga bah tu kan? yg standart2 L2 punya blow off tu.... heheheh...

    Post on 19/1/2010, 10:48 am by giruk

    ya buli jg.. tp kalau utk main boost tinggi bgus gntila..coz takut bocor masa full throttle...elok pakai yg branded la kalau utk hi boost...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:12 am