SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Blok 1.0 kahwin enjin Kancil

    Share
    avatar
    Putra
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 27
    location : Sepanggar-Papar-Labuan
    Points : 6005
    Reputation : 1
    Number of posts : 51
    08122009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Blok 1.0 kahwin enjin Kancil

    Post by Putra

    ha.. jgn dulu cerita sal l2 l2s turbo dan sewaktu dengan nya.. ni nak tnya.. blok 1.0 dapat kahwin ngan enjin kancil kan.. nak taw sesapa yang da wat, dan apa yang nak nak tukar.. head pakai 12V..kalau boleh kepada en. yankee_november sila beri tunjuk ajar.. hehehe
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/12/2009, 1:01 pm by xiaomao

    banyak org dah buat di kk ni...kena tanya otai ni...hehehe

    Post on 10/12/2009, 1:06 pm by kaphwanhh

    hallu... bole pakai block kelisa. head pakai mira 12v... kalau turbo mau kasi low com tu piston baru la boost tinggi.. ada sudah member buat.. fuel regulator.. kalau ada EMS(engine management system) lagi ok tu..
    avatar

    Post on 10/12/2009, 5:22 pm by zul@LA

    bukan klu pkai blok tinggi kena bnyk barang mau tukar ka,macam conecting rod kena tukar jga kan,apa2pun memang sedap o.. pkai blok tinggi
    avatar

    Post on 11/12/2009, 5:56 am by Putra

    kaphwanhh wrote:hallu... bole pakai block kelisa. head pakai mira 12v... kalau turbo mau kasi low com tu piston baru la boost tinggi.. ada sudah member buat.. fuel regulator.. kalau ada EMS(engine management system) lagi ok tu..
    ni maw n/a dlu, ksi jd dlu blok 1.0 kahwin.. head mesti 12V kan..? erm, piston kelisa mmg low com ba kan? fuel regulator, system.. hehe mahal geng main system management, tp mmg cun kalaw kereta yang pakai sistem kan.. thx for the advice..
    avatar

    Post on 11/12/2009, 6:00 am by Putra

    zul@LA wrote:bukan klu pkai blok tinggi kena bnyk barang mau tukar ka,macam conecting rod kena tukar jga kan,apa2pun memang sedap o.. pkai blok tinggi
    connecting rod maw guna apa punya tu ar?

    Post on 11/12/2009, 6:26 am by kaphwanhh

    N/A macam best juga.. hehehe... Piston kelisa memang Low com.. tapi head kelisa yg buat dia hi com balik... kalau ko pakai head 12v mira campur piston kelisa saya rasa low com la.. paling best potong sikit tu piston 1mm ka... 1.5 ka... hehehe... leks bah.. projek pelan2...
    avatar

    Post on 11/12/2009, 6:40 am by Putra

    kaphwanhh wrote:N/A macam best juga.. hehehe... Piston kelisa memang Low com.. tapi head kelisa yg buat dia hi com balik... kalau ko pakai head 12v mira campur piston kelisa saya rasa low com la.. paling best potong sikit tu piston 1mm ka... 1.5 ka... hehehe... leks bah.. projek pelan2...
    erm, begitu ka.. potong sikit kepala kan? erm, connecting rod smua tu mcmana ah, nanti bawa p bengkel maw buat, sekali kerja ja bah..

    Post on 11/12/2009, 8:59 am by kaphwanhh

    tu connecting rod macam pakai 850 punya laa... tidak ingat... N/A juga bah kan..? tidak payah potong2 apa2 la... hmm... nanti saya tanya2 la.. nanti saya update ko balik...
    avatar

    Post on 11/12/2009, 9:52 am by Putra

    kaphwanhh wrote:tu connecting rod macam pakai 850 punya laa... tidak ingat... N/A juga bah kan..? tidak payah potong2 apa2 la... hmm... nanti saya tanya2 la.. nanti saya update ko balik...
    erm.. thx yah, huhu.. tgu update ni dari yang berpengalaman..
    avatar

    Post on 11/12/2009, 11:48 am by subaruimpreza81

    kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?
    avatar

    Post on 12/12/2009, 4:46 am by Putra

    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?
    kalau enjin bley.. da nampak 1 plug & play je.. p law blok.. x taw pula, mb kena kahwin2kan part2 dalam sikit.. hehe
    avatar

    Post on 12/12/2009, 5:21 am by subaruimpreza81

    ooo. macam tu ke.... malas nak pasang turbo kat kancil. mau smooth driving je..
    avatar

    Post on 12/12/2009, 7:31 am by Putra

    subaruimpreza81 wrote:ooo. macam tu ke.... malas nak pasang turbo kat kancil. mau smooth driving je..
    pakai kancil jga ka? x nak try projek blok 1.0? hehe
    avatar

    Post on 12/12/2009, 8:56 am by keba

    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    xpasti r bro..mn la tau kalau tapak die xmuat ke, kena tkr cam ke
    tp kalau kancil nk pakai enjin kelisa, da ad org buat..
    try tny taiko2..diorg tau kot
    avatar

    Post on 12/12/2009, 2:09 pm by subaruimpreza81

    Putra wrote:
    subaruimpreza81 wrote:ooo. macam tu ke.... malas nak pasang turbo kat kancil. mau smooth driving je..
    pakai kancil jga ka? x nak try projek blok 1.0? hehe

    kancil 2nd car je....
    avatar

    Post on 12/12/2009, 2:11 pm by subaruimpreza81

    keba wrote:
    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    xpasti r bro..mn la tau kalau tapak die xmuat ke, kena tkr cam ke
    tp kalau kancil nk pakai enjin kelisa, da ad org buat..
    try tny taiko2..diorg tau kot

    kalau masuk enjin kelisa fullset, boleh endose JPJ x? dari 660cc?
    avatar

    Post on 12/12/2009, 2:37 pm by Putra

    subaruimpreza81 wrote:
    keba wrote:
    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    xpasti r bro..mn la tau kalau tapak die xmuat ke, kena tkr cam ke
    tp kalau kancil nk pakai enjin kelisa, da ad org buat..
    try tny taiko2..diorg tau kot

    kalau masuk enjin kelisa fullset, boleh endose JPJ x? dari 660cc?

    endorse 850 dlu baru dapat 1.0 kalau x silap.. mesti step by step..
    avatar

    Post on 12/12/2009, 2:39 pm by zul@LA

    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    memang bley bro, bnyk yg kena ubah,bnyk member pkai d cni,tpi blok 660 L2 pun boleh makan jga ni sma blok 1k kelisa klu pandai bikin,ada member pernah tapau jg blok 1k kelisa
    avatar

    Post on 12/12/2009, 8:30 pm by subaruimpreza81

    macam mn mau bikin?
    avatar

    Post on 13/12/2009, 4:28 am by Putra

    zul@LA wrote:
    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    memang bley bro, bnyk yg kena ubah,bnyk member pkai d cni,tpi blok 660 L2 pun boleh makan jga ni sma blok 1k kelisa klu pandai bikin,ada member pernah tapau jg blok 1k kelisa
    wa.. siput lawan siput ka..? L2 mmg kuat.. mmg ada siput.. hehe, kalaw 1.0 masuk siput dgr2 lagi power.. byk barang tuka ka..? berbaloi x? kalaw x berbaloi, mb x jd la ni..
    avatar

    Post on 14/12/2009, 3:36 pm by keba

    Putra wrote:
    subaruimpreza81 wrote:
    keba wrote:
    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    xpasti r bro..mn la tau kalau tapak die xmuat ke, kena tkr cam ke
    tp kalau kancil nk pakai enjin kelisa, da ad org buat..
    try tny taiko2..diorg tau kot

    kalau masuk enjin kelisa fullset, boleh endose JPJ x? dari 660cc?

    endorse 850 dlu baru dapat 1.0 kalau x silap.. mesti step by step..

    btol2..kalau 850 br dpt maasuk 1.0..
    kalau 660, xsilap aku stakat 850 je bleh sumbat
    avatar

    Post on 24/12/2009, 7:39 am by keba

    Putra wrote:
    zul@LA wrote:
    subaruimpreza81 wrote:kancil 660 N/a blh plug n play blok Kelisa ke?

    memang bley bro, bnyk yg kena ubah,bnyk member pkai d cni,tpi blok 660 L2 pun boleh makan jga ni sma blok 1k kelisa klu pandai bikin,ada member pernah tapau jg blok 1k kelisa
    wa.. siput lawan siput ka..? L2 mmg kuat.. mmg ada siput.. hehe, kalaw 1.0 masuk siput dgr2 lagi power.. byk barang tuka ka..? berbaloi x? kalaw x berbaloi, mb x jd la ni..

    mmg kuat kalau pakai blok kelisa..tp mau tkr pump, fuel reg..nnt minyak xckup pakai piston bsr..duit pn bnyk abes..alang2 tk l2 trus..huhu
    avatar

    Post on 31/1/2010, 12:40 am by keba

    kaphwanhh wrote:N/A macam best juga.. hehehe... Piston kelisa memang Low com.. tapi head kelisa yg buat dia hi com balik... kalau ko pakai head 12v mira campur piston kelisa saya rasa low com la.. paling best potong sikit tu piston 1mm ka... 1.5 ka... hehehe... leks bah.. projek pelan2...

    piston kelisa ptg head sikit je..
    bia jd piston low comp..
    pastu pkai metal gasket 1.5mm

    Post on 31/1/2010, 2:28 am by ss8879m

    byk ubah oh head l2+block kelisa member ada wat jg tp kaw2 jg la coz ramai komplen head kelisa nda thn@crack tu la dorang kahwin ngan head l2..Semenanjung ramai dah guna siap masuk piston 74mm lg ada jg saya dgr masuk piston campro ntah btulka tia tu...Timing belt pun nda tau apa yg ngam uda bila ubah ...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:16 pm