SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Minta tolong...1KZ engine on Hilux SR

    Share
    avatar
    kondu76
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 41
    location : Kiulu
    Website : http://www.sioloon.com/profile.forum
    Points : 5553
    Reputation : 1
    Number of posts : 7
    22012010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Minta tolong...1KZ engine on Hilux SR

    Post by kondu76

    nak minta nasihat ni..

    aq cadang nak tukar engine hilux sr (2kd)pergi 1KZ coz mau2 hangkang suda tu engine ori. berapa kira2 budget dia? gearbox amacam cerita? mau tukar juga ka?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 23/1/2010, 4:41 am by AP3_3927

    2 ari abg sy dpt engine ngan gearbox Rm9000. gearbox macam bleh pkai blik klu mau.. 1kz ni susa mo dpat manual kebanyakkan auto.

    Post on 28/2/2010, 5:39 am by Hilux_5L_3.0

    Ko cuba cari d sdkn, ari tu saya ada tanya dlm 5k klu x silap. Tp tu enjin ja. Teda gerabox. Klu sr, gearbox asal boleh guna. Match dgn enjin 1kz.

    Post on 11/10/2010, 1:03 pm by des

    mahu tanya engine standard toyoto srTURBO 2.5 boleh ka di upgread kan?
    avatar

    Post on 28/2/2011, 5:43 pm by adie_GTiR

    ainah..sdk bro?satu kg ni...enjin 1kz bole bah masuk sr turbo...gearbox n axle bagus guna sr punya...ratio cantik bro..masuk tayar 33inch pun no hal...tapi kalu dapat 1kz auto..flywheel n clutch 2kd ngam2 jua pindah 1kz..
    1kz ada 2jenis tuh kalu x silap...1 dari surf,lc2 n 1jenis lagi dari jenis van...yang letak banyak dari jenis van hiace spec jipun..tapi kalau mau masuk sr mau ganti crankcase nya dari jenis 1kz surf atau lc2 punya...cheerz!

    Post on 27/3/2011, 5:37 pm by des

    d sdkan ni mna workshop kasi modify 4wd?

    Post on 17/4/2011, 1:34 pm by kombengan

    d bt 4 bandar kim fung...bayak sana tu.
    avatar

    Post on 17/4/2011, 7:03 pm by xiaomao

    bro kalao nak cari enjin tu boleh hubungi saya 0128350987 area kk...tq
    avatar

    Post on 7/10/2011, 2:19 pm by kondu76

    xiaomao wrote:bro kalao nak cari enjin tu boleh hubungi saya 0128350987 area kk...tq

    bah..ada harapan kah minta tolong ni bro? kalau dpt bawah rm6k pun cantek sudaitu.
    avatar

    Post on 7/10/2011, 2:23 pm by kondu76

    adie_GTiR wrote:ainah..sdk bro?satu kg ni...enjin 1kz bole bah masuk sr turbo...gearbox n axle bagus guna sr punya...ratio cantik bro..masuk tayar 33inch pun no hal...tapi kalu dapat 1kz auto..flywheel n clutch 2kd ngam2 jua pindah 1kz..
    1kz ada 2jenis tuh kalu x silap...1 dari surf,lc2 n 1jenis lagi dari jenis van...yang letak banyak dari jenis van hiace spec jipun..tapi kalau mau masuk sr mau ganti crankcase nya dari jenis 1kz surf atau lc2 punya...cheerz!

    lawa la ini info busku...saya ragu2 lagi mau beli tu enjin lantai auto..takut susah cari flywheel n clutch. itu ari saya tanya pekerja Desbil dia cakap x ngam...tp macam x percaya. kalau boleh busku cerita panjang lebar lagi pasal apa2 yang perlu di modify kalau kasi masuk 1kz pergi hilux sr. tengkiu busku.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:43 am