SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    bomoh komputer anda

    Share
    avatar
    aLFFiaN
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Borneo Island
    Website : www.sioloon.com
    Tag ID: : SFC00001
    Points : 10119
    Reputation : 101
    Number of posts : 7894
    23012010

    http://i38.servimg.com/u/f3 bomoh komputer anda

    Post by aLFFiaN

    kepada semua warga sioloon yang mempunyai masalah komputer peribadi atau pun perkongsian , anda boleh mengajukan soalan anda di sini. Perkhidmatan sekadar menilik masalah komputer anda adalah percuma, sila ajukan soalan anda di sini.Tapi... Jika anda ingin kami ke tempat anda untuk menyelesaikan masalah anda bayaran akan dikenakan dalam kadar boleh runding.


    Perkhidmatan terus ke kediaman anda (tidak perlu hantar kedai)

    reinstall windows only = RM40
    backup and transfer data = RM20
    configuration network = RM50 (10 pc below)
    search lost driver = RM10 per items
    repair monitor/LCD = RM30 + parts broken
    repair printer = RM40 + parts broken
    maintenance windows only = RM20
    remove and scan virus = RM25
    diagnose other problem = RM40

    kepersky anti-virus (1 year ) = RM60

    *jika masalah tidak dapat diselesai bayaran perkhidmatan adalah percuma

    p/s: harga tersebut adalah untuk siolooner sahaja

    *jika susah mahu explan di sini anda boleh terus menghubungi:
    contact person: 0163399044 (aLFFiaN)

    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Post on 2/3/2010, 7:09 pm by gilakerja

    halluu...sy mau tnya bole ka..?knpa ada pc bole jd task manager xbole runing?apa mslh?mau cek d mna e2 ''task manager exe.''?
    avatar

    Post on 3/3/2010, 11:09 am by Leader

    gilakerja wrote:halluu...sy mau tnya bole ka..?knpa ada pc bole jd task manager xbole runing?apa mslh?mau cek d mna e2 ''task manager exe.''?

    aik pakar PC pun bertanya ka... punya bnyak ko punya post dekat section ni berkaitan iklan ebook "komputersaya" kira ko ni pakar le dari kita orang hehehe
    avatar

    Post on 3/3/2010, 11:15 am by napster

    gilakerja wrote:halluu...sy mau tnya bole ka..?knpa ada pc bole jd task manager xbole runing?apa mslh?mau cek d mna e2 ''task manager exe.''?

    oh... kalau saya tidak silap ada dlm sini >>> http://www.komputersaya.com/index.php?ref=azri

    hahahaha... selamat mencuba...
    avatar

    Post on 20/3/2010, 1:58 pm by Eto

    doctor... mcmana nak buang genuine windows validation....
    avatar

    Post on 20/3/2010, 3:52 pm by Leader

    Eto wrote:doctor... mcmana nak buang genuine windows validation....

    sila lihat PM anda
    avatar

    Post on 21/3/2010, 6:24 pm by Nieto

    NTLDR is missing semasa mahu boot (windows xp), tak mahu masuk windows.

    ada cara boleh repair tanpa format? sebab driver cd saya tertinggal di hometown saya, payah mahu download semua driver.
    avatar

    Post on 22/3/2010, 4:31 am by Leader

    cuba guna cd installer xp yang asal masa install os tu dulu, lepas tu search for "NTLDR" kalau jumpa just copy dan paste kan ke dalam drive c:/

    kalau teda cd tu cuba la cd lain yang sama version.

    kalau teda cd tu cuba copy dari pc lain (sekadar cuba),

    NTLDR tu terdapat pada drive "c:/" dan ianya fully hidden (file system, so kena view all system file)

    tapi proses ni susah sikit.. pasal kena cabut HDD pasang tempat lain sebagai second HDD baru dapat buat proses copy2..
    avatar

    Post on 22/3/2010, 6:38 am by Nieto

    alamak, kena format lah ni, pasal netbook, harddisk dia built in motherboard. ada cara lain ka?
    avatar

    Post on 22/3/2010, 6:53 am by madee

    tuan doc....mau tnya sikit...npa tu pc ha bnyak slow masa bka n masa buat keja...sdgkan tu pc hnya digunakan utk buat keja...tpi buat keja pun guna xtrnel @ pndrive
    avatar

    Post on 22/3/2010, 8:16 am by Leader

    Nieto wrote:alamak, kena format lah ni, pasal netbook, harddisk dia built in motherboard. ada cara lain ka?

    ada cara lain yang tak perlu cabut HDD.. cara nya kena guna windows OS yang run dari CD atau pun Flashdisk. maksud dia run windows dari tu dari flashdisk dan bukan nya dari HDD. lepas tu baru la buat proses seperti di atas.

    windows live cd tu boleh d dapati di sini SoftwareZ (with download Link)

    dan download HirenBoot CD v9.9. dalam tu ada mini windowsXP. tapi sebelum guna kena burn dulu file .ISO tu ke dalam cd guna nero. caranya- pastikan windows ada program nero versi baru (v7 keatas) yang support .ISO file. lepas extract 2 compressed file tu, cari file nama "Hiren's.BootCD.9.9.iso" dan clik sahaja. secara automatik nero akan run dan proses burn to cd berlaku...

    dah burn boot kan cd tadi di system yang bermasalah... dan pilih mini winXp.. (sesetengah pc proses booting mini winXP ni sangat slow)

    kalau netbook kena la cari x-cd drive


    Last edited by Leader on 22/3/2010, 8:36 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 22/3/2010, 8:21 am by Leader

    madee wrote:tuan doc....mau tnya sikit...npa tu pc ha bnyak slow masa bka n masa buat keja...sdgkan tu pc hnya digunakan utk buat keja...tpi buat keja pun guna xtrnel @ pndrive

    tuan doctor belum masuk... hehehe... ni pegawai perubatan ja..

    - maybe ada hidden proses yang menyebabkan system windows menjadi perlahan... (biasa la virus adalah salah-satunya atau pun terlalu banyak program yang run)

    - penggunaan AV yang banyak makan memory ( symantec, norton, kaspersky dan sebagainya)
    avatar

    Post on 22/3/2010, 8:26 am by Leader

    sesiapa yang ada pendapat lain, boleh la kita kongsikan di sini.. (tolong-tolong kawan ba...)
    avatar

    Post on 22/3/2010, 2:33 pm by Nieto

    bro, bolehkah install os dalam flashdisk, guna flashdisk boot? sudah masuk windows baru repair. saya tiada x-ternal cd drive.
    avatar

    Post on 22/3/2010, 6:48 pm by Leader

    Nieto wrote:bro, bolehkah install os dalam flashdisk, guna flashdisk boot? sudah masuk windows baru repair. saya tiada x-ternal cd drive.

    cuba lihat post ni Install Windows XP using USB Flash Disk/ Flash Drive - Step by Step Guide


    aku tak pernah test lagi
    avatar

    Post on 22/3/2010, 6:58 pm by Nieto

    tq bro
    avatar

    Post on 2/4/2010, 6:06 am by Eto

    geng mau tanya jak klu mau dwnload youtube guna apa sofware yang ok .......
    avatar

    Post on 2/4/2010, 6:14 am by neo_sontoloyo

    besanya kalau youtube tu ada keluar "download this video"...
    update ja realplayer..hehehe
    avatar

    Post on 2/4/2010, 6:40 am by Eto

    neo_sontoloyo wrote:besanya kalau youtube tu ada keluar "download this video"...
    update ja realplayer..hehehe

    masalah nya teda kluar tu "download this video" jd mao dwnload real player lah

    avatar

    Post on 2/4/2010, 7:13 am by napster

    Eto wrote:
    neo_sontoloyo wrote:besanya kalau youtube tu ada keluar "download this video"...
    update ja realplayer..hehehe

    masalah nya teda kluar tu "download this video" jd mao dwnload real player lah


    guna IDM bro (Internet Download Manager) blh minta sama bro leader dia ada upload dlm website mn tah... atau cari dlm web syok.org

    tp klu youtube ni ada satu software khas dia jg... "Youtube Download Manager" @ "Youtube Downloader" kalau saya tak silap...
    avatar

    Post on 2/4/2010, 7:13 am by neo_sontoloyo

    ya...youtube download manager yg aku guna...
    avatar

    Post on 2/4/2010, 7:21 am by the BLitz

    taiko aku ada laptop..problem black screen Smile
    asal log in msti gelap lar tu screen Sad
    masalah nya di sini lappy aku tu perlu di 4mat tpi cdroom aku x blh reading sdh Very Happy cmana tu Very Happy
    mgkn klu guna external blh lar tpi aku mana da external hehe..tpi cmana nanti mo install driver?..kan driver tu dlm cd jga..
    so taiko blh bikin lagi kah tu Very Happy
    avatar

    Post on 3/4/2010, 5:29 am by Leader

    ya gitu la tu, install guna xternal drive. bab driver tu just copy cd content to thumb-drive
    avatar

    Post on 3/4/2010, 12:29 pm by Leader

    Eto wrote:
    neo_sontoloyo wrote:besanya kalau youtube tu ada keluar "download this video"...
    update ja realplayer..hehehe

    masalah nya teda kluar tu "download this video" jd mao dwnload real player lah


    install real player terbaru, kalau teda "download this video" mungkin kena setup web browser add-on.

    cara lain guna "Internet download manager" sama jugak akan keluar button "download this video" dan software ni boleh boost download dengan cara open download link sampai 16 download untuk satu download files (bergantung dengan file hosting pada web tersebut)

    Untuk dapatkan link anda kena reply topic ni.
    note:- dibawah ni mengandungi download link
    avatar

    Post on 9/4/2010, 11:40 am by Nieto

    Bro, saya ada application tak support 64 bit, ada cara tak? ini simulator dari college saya, tiada untuk 64 bit.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/1/2018, 3:15 am