SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    minta bantuan...

    Share

    pPTY
    FRESHIE
    FRESHIE

    Female
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : PAHANG
    Points : 5895
    Reputation : 1
    Number of posts : 13
    08042010

    http://i38.servimg.com/u/f3 minta bantuan...

    Post by pPTY

    saya org baru yg nk berjinak jinak dalam sound ni....leh huraikan satu satu x???

    source-pre amp-power amp-speaker

    macam mana 2 ye???
    pening-pening....
    minta bantuan....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 8/4/2010, 2:25 pm by finalazy84

    ni kes org mls ni...hehe bro cuba browse topic2 d sini...bnyak suda bncang psal ni...tdk pn, cuba try pkai google...klo bro buat research sndiri confirm dpt tau bnyak bnda2 lain lgi 2.

    tkan la speaker pn taktau kn?hehe

    Post on 8/4/2010, 4:01 pm by pPTY

    adeh...bukan malas lar....tp x bape nak fham....al maklum lar bwu nak kenal ape itu sound system....
    avatar

    Post on 8/4/2010, 4:46 pm by finalazy84

    tlmpau general ba soalan 2.hehe

    source/head unit = pemain CD/DVD/USB/radio/ipod
    preamp = external equalizer. proses bunyi dari HU sblum ke amplifier.
    amplifier= pembesar arus.
    speaker=pembesar suara.

    hope this help

    Post on 8/4/2010, 5:41 pm by pPTY

    jadi kalu nak pasang power amp msti pasang pre amp lar???
    avatar

    Post on 8/4/2010, 9:01 pm by finalazy84

    tdk semestinya.tpi bunyi tak cantik la.tpi kalau guna HU yg bagus, tak perlu preamp.1 lgi fungsi preamp klo HU cuma ada 1 line preout (woofer) preamp tmbah preout jdi 3 line.spaya dpt smbung ke woofer dan mid+tweeter/mid.

    Post on 9/4/2010, 5:43 am by pPTY

    ok....thanks yew....paham lar ckit2...

    Post on 17/4/2010, 1:51 pm by kippo

    nama betul yang benda di gelar pre-amp tu ialah parametric equaliser.

    jadi kalau mau main equaliser, simpan pre-amp.
    kalau player ko cun ada equaliser power, tidak payah pasang pre-amp.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/4/2018, 10:31 am