SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    salah ke tak proton wira pasang 4wd

    Share

    SkylineGTR35
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 36
    location : ALOR SETAR
    Points : 5507
    Reputation : 1
    Number of posts : 3
    10042010

    http://i38.servimg.com/u/f3 salah ke tak proton wira pasang 4wd

    Post by SkylineGTR35

    salah ke tak proton wira pasang 4wd
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/4/2010, 4:23 pm by Nieto

    tidak pass jpj...
    avatar

    Post on 10/4/2010, 4:30 pm by aLFFiaN

    Nieto wrote:tidak pass jpj...

    pasal apa tidak passed JPJ bro?
    avatar

    Post on 10/4/2010, 4:34 pm by Nieto

    tidak pasti, kena tunggu taiko lain jawab
    avatar

    Post on 10/4/2010, 5:21 pm by madperak

    Mengkalau Jpj berjaya menagkap kereta anda mempunyai 4wd. Akan di sita lah jawap nye. Lantai kena modified tuuuuuuuuuuuuu....
    avatar

    Post on 10/4/2010, 5:39 pm by bumbek

    lantai blakang potong bagi masuk tu 4wd..... kalau dah ptong kompom lah tdk lulus.... tapi hentam jak bah....
    avatar

    Post on 10/4/2010, 5:45 pm by madperak

    bumbek wrote:lantai blakang potong bagi masuk tu 4wd..... kalau dah ptong kompom lah tdk lulus.... tapi hentam jak bah....

    Yaa betullllllll... kepada peminat sprint test, pasanglah menatang ni, mabelous starting, kompom keluar dulu dr 2wd.
    avatar

    Post on 10/4/2010, 5:52 pm by bumbek

    satu hari nanti aku bagi masuk juga tu 4wd alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan hahahhah

    Post on 11/4/2010, 11:44 am by SkylineGTR35

    alaaaa.....aku baru mau beli wira aeroback 4wd enjin 4G67....tak boleh la pulak...
    aku minat kereta yang enjin turbo pastu 4wd, baru rasa mantap...
    nak beli yg mahal tak cukup pitis lagi,hehe
    avatar

    Post on 11/4/2010, 1:13 pm by Nieto

    janji ada duit, mungkin boleh pass, hehehe
    avatar

    Post on 11/4/2010, 8:00 pm by madperak

    Nieto wrote:janji ada duit, mungkin boleh pass, hehehe
    Mengkalau ada duit, pastu da lulus. Bila da lulus, kena tahan, tetap kena sita, pastu siap tanya ko rasuah dekat siapa? hohohohohohoho sprm lagi hehehehehehehe
    avatar

    Post on 11/4/2010, 8:11 pm by napster

    SkylineGTR35 wrote:alaaaa.....aku baru mau beli wira aeroback 4wd enjin 4G67....tak boleh la pulak...
    aku minat kereta yang enjin turbo pastu 4wd, baru rasa mantap...
    nak beli yg mahal tak cukup pitis lagi,hehe

    wah, dasat tu... ko tak ambik gmbr dia ke bro...?

    tp mmg tak pass tu jpj, sal beberapa tahun yg lalu prnh ada org buat 4wd kat saga, kena sita...
    avatar

    Post on 12/4/2010, 3:58 am by xender

    memang salah kalau pasang 4wd sma wira or etc.. tp kalau suda pasang x salah jg tu selagi x kedapatan.. hehehe..

    Post on 12/4/2010, 1:25 pm by SkylineGTR35

    aku tak ambik pun gambar kereta tu, tapi memang mantap....
    ECU HALTECH, suspension, disc brake macam-mcm lagi sume mitsubishi punya, dalaman masih original macam baru keluar dari kilang, convert pasang rim 5 lubang....cat original masih berkilat (2003)....peredam bunyi besar macam meriam jepun....haha
    kereta tu tauke cina punya...mungkin dia dh puas dh pakai kereta tu, buat kereta projek jer, lgpun dia dh ada subaru.....tapi tak pe lah, ada lagi kereta yg lebih cun n power dari kereta dia di dunia ni, cuma aku jer tak jumpa lg......

    Post on 13/4/2010, 5:58 am by DonJuanDeMarco

    salah tapi tidak berdosa..
    avatar

    Post on 13/4/2010, 6:41 am by xender

    DonJuanDeMarco wrote:salah tapi tidak berdosa..

    haha.... sy sokong..
    avatar

    Post on 27/8/2010, 8:42 am by madperak

    xender wrote:
    DonJuanDeMarco wrote:salah tapi tidak berdosa..

    haha.... sy sokong..
    Hahahahahahaha dosa weiiiii.... Tak ikut rukun negara

    Post on 27/8/2010, 10:21 am by rio

    dari segi teknikal tidak salah..
    tapi salah dari segi undang2 ( jpj )...bila cacis kereta sudah d ubah suai..maka kereta itu d anggap kereta potong...
    fikir sebelum..rugi..

    jgn kan 4wd..pake 2.0cc pun sudah tidak pass....apa tah lagi 4wd..
    avatar

    Post on 5/9/2010, 5:46 pm by akubudak

    wawawa pkai ja 4wd tu bus.. klau dah smpai termimpi2 lg ms tido lebih baik psg ja buss.
    yg penting musti low profile. jd jpj x brapa perasan hehehe dont
    avatar

    Post on 5/9/2010, 6:00 pm by hustle

    slh dcc undg2 bro...
    da ubh casis & lantai blkng kn... kr kereta da x sf...
    hehehe...
    p pa mw tkut, jn ja tkn2 dpn abg J...

    Post on 30/9/2010, 12:32 pm by dewa9897

    geng pakai 4wd kena potong lantai ka jg?? ku pasang 4wd jg d wira buruk ku ni.. x jg kna potong apa2.. janji itu tangki minyak khas untuk 4wd ( jenis lengkung ) .. klu starting mmg sedapppp ihihihi Laughing itu yg ku tau laa. sory klu salahh

    Post on 30/9/2010, 1:30 pm by Eddie

    dewa9897 wrote:geng pakai 4wd kena potong lantai ka jg?? ku pasang 4wd jg d wira buruk ku ni.. x jg kna potong apa2.. janji itu tangki minyak khas untuk 4wd ( jenis lengkung ) .. klu starting mmg sedapppp ihihihi itu yg ku tau laa. sory klu salahh

    ya ka ? jdi, cmna ko ksi lalu tu long shaft p belakang bro ?

    Post on 30/9/2010, 1:55 pm by GaRudaZ00k

    kalau tia silap dulu masa rally race kat semenanjung ada 2 wiraa pakai 4wd. hehe,, mmg grip n power la bila masuk trek hutan.. bole tahan, ada macam subaru juga rally championship Very Happy
    avatar

    Post on 1/10/2010, 6:01 am by napster

    bro, skrg pun masih ada org buat wira 4wd... dkt tmpt aku pun ada dorg test2 power dkt F1 circuit... mdrift2 lg dorg...
    avatar

    Post on 2/11/2010, 9:53 pm by ~zeRo

    pasang diam2 xsalah,, jgn sampai kedapatan sda la haha

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:13 pm